Samsung Galaxy Note 10 lanceret: Hvad er nyt

2019-08-07-image-21
Samsung har udvidet Galaxy familien med den nye Galaxy Note 10 - den avancerede smartphone, der skulle være kulminationen af deres 2019 line-up. Følger der teknologiske konsekvenser med, og vil det påvirke din brugeroplevelse.


Note 10 serien indeholder tre modeller: Note 10, Note 10+ og Note 10+ 5G.

Det industrielle design Galaxy Note 10 kommer med er utroligt smukt med en meget tyndere krop (7,9 mm) mod Galaxy Note 9 (8,8 mm). Hvis du kombinerer dette med den nye ekstra store 6,8 ”skærm af Galaxy Note 10+, og endnu mindre bezels/rammer og en hole-punch til kameraet, er det måske den smukkeste visuelle high-end smartphone på markedet.

Samsung Galaxy Note 10 front.JPG

Vi frygter dog Samsung kommer en smule i modvind fra Note fans grundet bortskaffelsen af 3,5 mm jackstikket, mens andre ikke har noget imod det, da mange er skiftet til Bluetooth hovedtelefoner.

Det er derfor for tidligt at konkludere på, om der vil være nogen indflydelse på det samlede salgstal.

Her under kan du se hele præsentationen fra Samsung:

Ligesom med S10 serien får Galaxy Note 10 et seriøst performance løft over Note 9 takket være integrationen af den nye Snapdragon 855-processor sammen med bedre 4G LTE (CAT20, 2Gbps), som suppleres med en Galaxy Note 10+ 5G version.

Denne nye hardwareplatform er mere strømeffektiv end Note 9, men Samsung har også inkluderet en kablet 45W fast-charging, som skulle være meget hurtigere end noget, Samsung tidligere har præsenteret. 45W opladeren leveres ikke med som standard.

Galaxy Note 10 Pen er et centralt stykke teknologi på denne platform, og Samsung har denne gang ændret på pennens fysiske design, herunder integration af en bevægelsessensor, der tillader “Air actions” som er programmerbare bevægelser, der kan udløse handlinger i bestemte apps. Ved lanceringen er det hovedsageligt Samsung apps, der understøttes, men der findes et udviklerkit, så apps fra tredjepart også kan deltage.

En "Håndskrift til tekst" funktionalitet er også blevet tilføjet for at konvertere håndskrevne ord til tekst.

På softwarefronten får Samsung Galaxy Note 10 serien mulighed for at kommunikere bedre med pc'er takket være Dex til pc og Link til Windows. Mens Dex er en uafhængig brugergrænseflade, lader Dex til pc Galaxy Note interagere bedre med PC eller Mac, og åbner for muligheden for quick-sharing og anvendelse af mobilapps fra computeren

Link til Windows handler om at få dine besked notifikationer og være i stand til at svare direkte fra pc'en og dermed undgå at skulle hente og låse telefonen op.

Begge funktioner har potentialet til at generere betydelig produktivitetsforøgelse, især for dem, der kun bruger mobilen.

Farvemuligheder på Samsung Galaxy Note 10:

Galaxy Note 10 farver.JPG

Note 10 5G farver.JPG

Note 10, Note 10+ og Note 10+ 5G

For første gang udvider Samsung Galaxy Note produktlinien til tre modeller. Denne idé blev introduceret med Galaxy S10e og S10 5G og gjorde det muligt for Samsung at ekspandere fodaftrykket i Galaxy S-serien på tværs af flere markedssegmenter.

Basismodellen af Galaxy Note 10 koster 7.499 kroner, hvilket er $ 50 mindre end Galaxy Note 9 modellen ved lanceringen. Note 10 batterikapaciteten er imidlertid ~ 10% lavere (3600 mAh vs. 4000 mAh) end Note 9, og skærmens overfladeareal er ~ 4% mindre.

Galaxy Note 10+ koster 9.399 kroner, og er den, der topper Galaxy Note 9 af på næsten alle parameter, inklusiv de yderligere 10% af skærmens overfladeareal og ekstra ~ 8% batterikapacitet, ved 4300 mAh (vs. 4000 mAh).

5G version af Galaxy Note 10+ starter ved $ 1299,99, og vi har ikke kunne finde danske priser på denne endnu.

Samsung Galaxy Note 10 med fokus på kamerakvalitet

Samsungs high-end kameraer er nogle af de bedste på markedet, og Galaxy Note 9 blev tidligere udråbt som det bedste lavbelysningskamera i branchen. Galaxy Note 10 har et tre kameraer på bagsiden, mens Note 10+ har et setup bestående af fire sensorer for bedre dybdeskarphed, præcision og til 3D scanning, en spændende feature funktion, der giver dig mulighed for at oprette 3D objekter efter et par sekunders scanning.

Det er endda muligt at animere 3D karakterer ved at matche deres bevægelse til en levende persons bevægelse, der er filmet af kameraet.

Bedømmelse af kameraerne på Galaxy Note 10 er endnu ikke muligt, men det er et spørgsmål om tid inden tests af Samsung Galaxy Note 10 vælter frem.

Samsung har også tilføjet en indbygget videoeditor, der gør det nemt at tilføje effekter og tegninger til korte videoklip, som Instagram historier. Endelig er en "Night Mode" med lang eksponering nu tilgængelig for selfie kameraet, og det kan potentielt forbedre billedkvaliteten i svagt lys.

Samsung Galaxy Note 10, Note 10+ og Note 10+ 5G er blandt de mest kraftfulde high-end smartphones på markedet. Dette r positivt, at Samsung har opgraderet til en 45W fast-charger for at imødegå, hvad der måske var den mest oplagte grund til at købe en konkurrerende Android telefon fra Huawei / Honor eller OnePlus.

Galaxy Note 10 tager al teknologien fra Galaxy S10 og pakker den ind i et meget sexet kabinet og HDR 10+ certificeret skærm og den potentielt bedste smartphone Pen oplevelse på markedet.

Læs mere via Samsung


Image credit og kilde:
Samsung