AV1 decoding på vej til YouTube og Netflix?

AV1 codec Google Netflix YouTube credit Synaptics
Eftersom streamingmarkedet vinder mere og mere indpas, kunne AV1-codec meget vel opleve nye højder som en måde at spare båndbredde på og forbedre kvaliteten fremover. Ifølge folkene hos Synaptics har YouTube og Netflix tilsyneladende planer om at kræve AV1 på et eller andet tidspunkt i fremtiden.

Der er ingen dato knyttet til dette lige nu, men Synaptics nævner, at AV1 på et tidspunkt vil kræves af YouTube og Netflix, de to største streamingplatforme i verden.

Forklaringen kommer i forbindelse med, at Synaptics har annonceret deres VideoSmart VS640 SoC, som understøtter hardware decoding med AV1 standard.

” The platform offers the next generation AV1 video decode format – a requirement for future YouTube and Netflix content – and is designed to support the latest version of all major operating system frameworks including Android TV, RDK, Linux and AOSP, enabling service providers to integrate applications and custom user interfaces at their choice.”

- Kilde XDA

Overgangen ville betyde, at meget af den videostreaminghardware, vi ser på markedet i dag, bliver afskåret fra Netflix og YouTube, når kravet træder i kraft, hvis dette ender med at være et håndhævet krav fra disse streamingtjenester

Alternativt kunne dette måske kun træde i kraft for visse typer indhold.

Selv Chromecast med Google TV, der blev lanceret på et chipsæt uden AV1-dekodning, kunne opleve fordele ved overgangen til AV1 video decode format. Nuværende Amlogic S905X3-chip mangler AV1 hardware, men den nyere S905X4 understøtter dette. Det betyder sandsynligvis, at en opdatering af en slags er i Googles horisont, vi ved bare ikke hvornår.

Netflix integrerede AV1 for omkring et år siden på Android-enheder, og Google er allerede påbegyndt at bruge AV1 på YouTube uden de stiller krav herom, men det kunne meget vel ændres inden for en overskuelig fremtid.

Google fremstiller også krav om, at fremtidige Android TV-enheder understøtter dette codec.


Source & Image credit:

Xda, Google, Synaptics 

Vores partnere