Hvad er forskellen mellem Android TV og Google TV?

Android TV vs Google TV guide
Er Android TV og Google TV det samme? Ikke helt. Vi forklarer i denne guide forskellen mellem disse to Google-systemer.

Da vi smed artiklen om Android TV vs Smart TV: Hvad er forskellen online, rejste spørgsmålet sig: Hvad er forskellen mellem Android TV og Google TV?

I betragtning af Android-operativsystemet blev udviklet af Google, er det forståeligt, at en forvirring vil opstå over forskellene mellem Google TV og Android TV. Vi fjerner herunder den øverste fine muld, og graver dybt for at belyse forskelle og eventuelle ligheder mellem Android TV og Google TV.

 

Hvordan adskiller Google TV sig fra Android TV?

Android TV styrer en række smarte tv'er og set-top-bokse såvel som mediestreamingtjenester. Disse inkluderer NVIDIA Shield, Razer Forge TV, TiVo Stream 4K og mange flere.

Afholdt den 30. september 2020 annoncerede Googles Launch Night In-event Google TV, efterfølgeren til Android TV.

Google TV er simpelthen en ny og slankere softwaregrænseflade sammenlignet med Android TV. Google TV sidder oven på Android TV-operativsystemet for at give en anden visuel grænseflade. Dette svarer til en producent af mobiltelefoner som Samsung, der giver Android sit eget twist.

Over tid vil tv'er eller set-top-bokse, der kører Android TV i øjeblikket sandsynligvis blive opgraderet til Google TV.

For at fjerne enhver forvirring er det nemmest at tænke på Google TV som et nyt skin oven på Android TV. Android TV eksisterer stadig, da det er et operativsystem; Google TV er bare et ansigt udadtil.

 

Hvilken version af Android bruger Google TV?

Android TV er i øjeblikket baseret på Android 9, mens Google TV er baseret på Android 10. Hvis du opgraderer fra Android TV til Google TV, er det ligesom at opdatere dit operativsystem med et ekstra lag ovenpå, der gør brugergrænsefladen lettere at bruge.

 

Sådan får du Google TV på Android TV

Med ankomsten af den nye Chromecast med Google TV udskiftes Android TV i løbet af de næste par år.

Google har ved flere lejligheder udtalt, at Google TV i 2021 vises på set-top-bokse, dongler og Smart TV'er som erstatning for Android TV. I 2022 vil alle Android TV-enheder bruge den nye Google TV-platform.

Eksisterende Android TV-enheder opdateres enten langsomt over tid eller arver nogle nye funktioner fra Google TV.

 

Hvilke enheder får Google TV?

Den nye Chromecast med Google TV er nu live, men Android TV og Android-set-top-bokse får først Google TV i indeværende 2021.

Android TV bokse som NVIDIA Shield TV modtager ikke Google TV i nær fremtid. NVIDIA er ret beskyttende over, hvordan deres set-top-bokse ser ud og fungerer, så en grænseflade-overhaling står ikke umildbart forskud, før NVIDIA er overbevist om, at det vil give en bedre brugeroplevelse.

I mellemtiden kan du bruge Google TV-appen til at tjekke efter indhold at se, købe eller leje film og føje til din Watch-list.

 

Sådan bruges Google Assistant med Google TV

Google Chromecast med Google TV leveres nu med en ”praktisk” fjernbetjening. Du kan styre systemet ved hjælp af fjernbetjeningens knapper eller med stemme via Google Assistant.

Google Assistant.JPG

For at bruge Google Assistant skal du trykke på knappen på fjernbetjeningen og tale. Google TV viser efterfølgende det tv-show eller den film, du har bedt om, og begynder efterfølgende afspilningen.

 

Chromecast med Google TV

Chromecast, der blev frigivet i 2020, har nu Google TV som sin launcher-grænseflade. Interfacet tilbyder et tile-design af streamingtjenester som Disney +, Spotify, Netflix, Prime Video osv.

Hovedmenuen øverst giver dig mulighed for at søge, finde anbefalinger, gennemse apps og gennemse dit bibliotek. Google TV er designet til at give brugerne mulighed for hurtigt at finde det, de ønsker.

Google TV kan også bruges til at styre smart home enheder som lys direkte fra dit tv.


Hvad er ændringerne i Google TV?

Den største ændring, som Google TV bringer til overfladen, er startskærmen. Google TV er meget baseret på anbefalinger fra de streamingtjenester, du abonnerer på, så Disney + viser de bedste valg for dig, hvis du abonnerer på det osv.

Når du opretter Google TV, gør du dette via Google Home appen i modsætning til selve tv'et. Du bliver bedt om at vælge de streamingtjenester, du abonnerer på, og som skal vises på din Google TV-startskærm, så den kan tilpasse anbefalingerne til dig.

 

Google TV App

En anden spændende funktion, som Google TV kan prale af, er Watchlist. Ved hjælp af din telefon, tablet eller computer kan du føje film og tv-shows til din Watchlist fra en Google-søgning. Dette er især nyttigt, hvis du har en tendens til at glemme navnene på TV-shows eller vil tilføje film efter en samtale med en ven, men ikke er foran dit TV.

Google TV.JPG

Du kan få adgang til din overvågningsliste og dit indhold via Google TV-appen. Google TV-appen har erstattet Google Play Film & TV-appen med en ny navngivningskonvention.

Google TV-appen giver dig mulighed for at leje og købe film og tv-shows samt få adgang til dine streamingtjenester og Watchlist.


Google TV defineret

Mens Google TV stadig er Android TV, er det vigtigt at forstå, at det ser helt anderledes ud. Den underliggende kerne er den samme, hvor Google TV bruger Android-operativsystemet til at tilbyde et nyt look.


Source & Image credit:

Google

Vores partnere