4 af de bedste LastPass-alternativer

password image credit pixabay feb 2021
LastPass har for nylig ændret sin politik for gratis brug af konti, så den kun er tilgængelig på én enhed, og mange af brugerne er ikke ligefrem glade for ændringen. Hvis du er LastPass Free-bruger og ønsker at skifte, er der fire gode LastPass-alternativer, du skal tjekke ud. Disse tjenester forbeholder deres prisniveauer for mere avancerede, forretningsorienterede brugere, mens de stadig efterlader gratis brugere med et stærkt sæt funktioner til at beskytte deres onlinedata.

Måske er det mest overset alternativ til Lastpass bare at bruge din browsers indbyggede manager. De fleste (hvis ikke alle) browsere understøtter allerede adgangskodesynkronisering. Nogle (Chrome og Safari) leverer endda værktøjer til også at generere sikre adgangskoder. Vi kigger herunder på fire gode alternativer til andet LastPass.


Bitwarden

I sin gratis version tilbyder Bitwarden det grundlæggende for, hvad de enkelte brugere har brug for - synkronisering af adgangskoder på tværs af enheder, ubegrænset vault items, adgangskodegenerator (op til 128 tegn), selvhosting og tilmed biometrisk login. Omkostningerne for Bitwardens premium-plan er $ 10 om året, så minimale, at det er værd at overveje.

Bitwarden logo.JPG

Bitwarden bruger 256-bit AES-kryptering, som ofte bruges blandt pengeinstitutter og statslige agenturer over hele kloden. Ligeledes kan ingen inden for Bitwarden få adgang til dine adgangskoder, fordi det er en ”zero-knowledge password manager” Når du først har konstrueret din hovedadgangskode, vil ingen andre kunne få adgang til din Bitwarden-vault. Dette betyder også, at der ikke er nogen måde at gendanne det på, hvis du glemmer det.

Selvom Bitwarden ikke har det mest strømlignet brugerinterface, er Bitwarden ligetil og nem at bruge og har alle muligheder til rådighed inden for få klik, herunder eksport og import af data fra andre adgangskodeadministratorer. Når det kommer til gratis, open source-adgangskodeadministratorer, har Bitwarden bestemt placeret sig blandt de bedste kandidater.

Hent Bitwarden HER

 

KeePass

En ret old-school-adgangskodeadministrator, der ikke har ændret sig meget siden Windows XP-interfacet. KeePass tilbyder en bred vifte af gratis og open-source adgangskodeadministrationsfunktioner. Dette betyder dog, at brugere, der ikke er vant til forældede interfaces, der er fyldt med muligheder, har svært ved at bruge disse.

main_big.png

KeePass er afhængig af at installere plugins i stedet for ready-to-go-funktioner. For eksempel er både automatisk import af adgangskode og backup og gendannelse afhængig af plugins. Desuden gemmer det alle data lokalt på din enhed, så du er nødt til at synkronisere dem med andre enheder, hvis du planlægger at få adgang til dem på flere enheder.

Med det sagt tilbyder KeePass et formidabelt sæt krypteringsprotokoller - Twofish og AES - samt SHA-256-kryptering af hele databasen, fra adgangskodefelter til alle andre former for data.

KeePass er aggressiv i sin rolle som adgangskodeadministrator og kører hukommelsesbeskyttelse under sin aktivitet. Dette gør det umuligt at hente adgangskoder gennem ”backdoor memory dumps” fra operativsystemet. Arsagen til, at KeePass anbefales så ofte, er de tekniske fordele, ikke dets brugervenlighed. Det anbefales du laves en del selvstudie, hvis du vl udnytte det fulde potentiele af KeePass.

Hent KeePass HER


Dashlane

I den anden ende af brugeroplevelsesspektret fra KeePass finder vi Dashlane. Dashlane kommer med et gratis sæt funktioner, der giver både formular og betalingsautofyldning, op til 50 adgangskoder, deling af fem konti, 2FA og endda en gratis premium 30-dages prøveperiode for at sikre inden du hopper på betalingsfunktionen og forpligter dig til sit 40 USD årlige betalingsabonnement.

cFdxowU5KCcT3uPM6ThAn3.jpg

Betalingsversionen inkluderer en ubegrænset VPN-tjeneste, som neutraliserer den irriterende geobegrænsning af utallige websteder og videostreamingtjenester.

Dashlane anvender bedste praksis for adgangskodestyring: 256-bit AES-kryptering, zero-knowledge, 2FA, TOTP og support til sikkerhed USB-nøgler fra Yubico og andre biometriske løsninger.

Dashlanes mest nyttige funktion, autofyld, forbliver ubegrænset, uanset om du logger ind på webformularer eller betalingsgateways. Endelig er Dashlane adskilt fra sine konkurrenter med sin Password Changer-funktion: den omdanner automatisk alle dine eksisterende svage adgangskoder til stærke!

Hent Dashlane HER

 

MYKI

Den eneste, der kræver telefonnummergodkendelse, når du opretter en konto, MYKI er endnu mere ”slanket” end Dashlane. Når du synkroniserer dine adgangskoder på tværs af alle enheder, gemmer den data lokalt, enten på din bærbare computer, stationære eller smartphone. De eneste oplysninger, MYKY gemmer, er dit krypterede telefonnummer og metadata om forbrug, der ikke er relateret til personlig information.

MYKI.JPG

MYKYs AES-256-kryptering er certificeret af Cyber Essentials og understøtter dermed EU's GDPR-krav og kan ikke kun anvendes på alle enheder, men også på tværs af browserudvidelser/plugins til ethvert operativsystem. Det kan endda tjene som erstatning for Google Authenticator. Absolut blandt de bedste på markedet.

 Hent MYKI HER