Forståelse af MU-MIMO-teknologi: Hvad det er, hvordan det fungerer, og hvorfor det er vigtigt.

MU-MIMO Teknologi
MIMO (Multiple-Input, Multiple-Output) er en trådløs netværksteknologi, der anvender flere antenner i hver ende af en kommunikationskanal, for at øge dataoverførselshastigheden.

MIMO Teknologien.

Teknologien findes i dag, i de fleste trådløse routere, og den er begyndt at dukke op i nogle bærbare computere, tablets og smartphones. Den findes også i trådløse stemme- og videokommunikationsenheder til hjemmebrug, f.eks. Amazon Echo og Google Home.

MU-MIMO er en særlig type MIMO, der går et skridt videre ved også at gøre det muligt at sende flere datastrømme over den samme forbindelse. Denne teknologi er vigtig, da den kan forbedre ydeevnen på trådløse netværk og fjerne en eventuel overbelastning af netværket. Denne vejledning forklarer, hvad MU-MIMO er, hvordan den fungerer, og hvorfor du bør være interesseret.


Hvad er MU-MIMO?

MU-MIMO står for Multiple-Input, Multiple-Output. Det er en kombination af to MIMO-teknologier: MIMO og 256 QAM. MIMO (Multiple-Input, Multiple-Output) anvender flere indgange og flere udgange for at øge dataoverførselshastigheden. 256 QAM bruger flere digitale datastrømme til at øge hastigheden på netværket.

Hvis du vil bruge MU-MIMO, skal din trådløse router eller dit adgangspunkt understøtte det. MU-MIMO er kun tilgængelig i nogle netværksenheder, f.eks. i Google WiFi-routeren og Xiaomi Mi Box.


Hvordan virker MU-MIMO?

Lad os først se på, hvordan den originale MIMO-teknologi fungerer. Lad os antage, at du har to trådløse enheder, som du ønsker at oprette forbindelse til internettet med den hurtigst mulige hastighed. Du kan bruge en enkelt trådløs enhed med to antenner til at sende og modtage data, hvilket vil give dig den bedste ydeevne. 

Alternativt kan du bruge to separate trådløse enheder med tre antenner hver. Denne opsætning vil være billigere og nemmere at bruge, end at bruge tre separate enheder, som ville resultere i en betydeligt langsommere forbindelse.

MU-MIMO-teknologien fungerer på en lignende måde. Først analyserer routeren ydeevnen for det eksisterende netværk, og de tilsluttede enheder. Derefter bruger den de tilgængelige datahastigheder i hver ende af forbindelsen til at oprette en MU-MIMO-profil. 

Routeren bruger derefter denne profil til at beslutte, hvilke datastrømme der skal sendes over netværket, og hvilke der skal holdes væk. På den måde vil routeren udnytte den tilgængelige båndbredde mest effektivt.


Hvorfor bruge MU-MIMO?

Hvis du nogensinde har prøvet at spille et spil med mere end et dusin spillere på et enkelt netværk, ved du, at det hurtigt kan blive noget rod. Selv om alle er på den samme server, kan de kæmpe om de samme ressourcer, hvilket påvirker hinandens gameplay. Det er her MU-MIMO kommer ind i billedet.

Der er tre hovedfordele ved at bruge MU-MIMO, ifølge Google. For det første forbedrer det ydeevnen på dit trådløse netværk. For det andet vil det fjerne overbelastning af netværket og forbedre kvaliteten af din trådløse oplevelse. For det tredje vil det reducere energiforbruget i din router.


Sådan ser du, om din enhed understøtter MU-MIMO.

Du kan kontrollere, om din enhed understøtter MU-MIMO, ved hjælp af følgende test. Hvis din enhed består testen, kan du være næsten sikker på, at den understøtter MU-MIMO. Hvis ikke, understøtter den muligvis kun MIMO eller 256 QAM.

For at udføre testen skal du tilslutte en computer med en trådløs netværksadapter til din router. Sørg for, at du har den nyeste software på både computeren og routeren. Åbn derefter en webbrowser, og indtast følgende adresse:

mimo.google.com

Hvis din enhed består testen, bliver du bedt om at logge ind. Hvis du befinder dig i et land, der tillader det, kan du også prøve at tilslutte en Google Home eller en Google WiFi-router for at teste dit netværk. Hvis du ikke befinder dig i Kina, kan du ikke logge ind med den enhed.


Hvilke enheder understøtter MU-MIMO?

Fra marts 2018 siger Google, at 100 % af de trådløse routere, som Google tester, består MU-MIMO-testen. Nogle af de mest populære enheder, der understøtter MU-MIMO, er f.eks:

  • Google WiFi-routere
  • Google Home
  • Apple TV
  • Amazon Fire TV
  • Android TV
  • Nintendo Switch
  • Xbox One

Mere end 1.300 andre routere og enheder fra forskellige producenter har også bestået testen. Hvis din enhed ikke er opført på listen, betyder det ikke, at den ikke understøtter MU-MIMO. Den understøtter det måske bare ikke endnu.


Konklusion.

MU-MIMO er en kombination af to MIMO-teknologier: MIMO og 256 QAM. MIMO (Multiple-Input, Multiple-Output) anvender flere indgange og flere udgange for at øge datatransmissionshastigheden. 256 QAM anvender flere digitale datastrømme for at øge datadataoverførslen på netværket.

Hvis du vil bruge MU-MIMO, skal din trådløse router eller dit adgangspunkt understøtte det. MU-MIMO er kun tilgængelig i nogle enheder, f.eks. i Google WiFi-routeren og Xiaomi Mi Box.

MU-MIMO er en kombination af to MIMO-teknologier: MIMO og 256 QAM. MIMO (Multiple-Input, Multiple-Output) anvender flere indgange og flere udgange for at øge dataoverførselshastigheden. 256 QAM bruger flere digitale datastrømme til at øge datadataoverførslen på netværket.

Hvis du vil bruge MU-MIMO, skal din trådløse router eller dit adgangspunkt understøtte det. MU-MIMO er kun tilgængelig i nogle enheder, f.eks. i Google WiFi-routeren og Xiaomi Mi Box.

Hold øje med vores næste guide om de bedste trådløse routere til gaming. Den vil dække de bedste gaming-routere på markedet!

Vores partnere