Pas på disse nye irriterende fejl i Windows 10

blåt Windows logo november 2020 22-11
Windows 10. oktober 2020 opdatering, også kendt som version 20H2, er registreret som en stabil frigivelse at såvel Microsoft og Insiders med smarte forbedringer, men den er langt fra perfekt, og nye fejl rammer nu nogle brugere efter de seneste opdateringer.

Der er stødt en række problemer til Windows 10. oktober 2020 opdateringen (version 20H2), og Microsoft har allerede bekræftet, at de undersøger mindst én ny fejl i operativsystemet.

I oktober bekræftede Microsoft, at de undersøger problemer med lyddrivere i Windows 10 version 20H2, og nu er rapporter kommet fra brugere, der oplever problemer med Windows Update, Indstillings-appen og multitasking efter anvendelse af nylige opdateringer.


Indstillinger reagerer ikke

I Windows 10 version 20H2 opleves Windows Update som ”frosset” under processen ”Kontroller for opdateringer”, og Windows vil opfordre dig til at genstarte systemet for at afslutte installationen af kumulative opdateringer. Ved næste genstart beder Windows dig igen om at genstarte pc'en, og du har to muligheder

- Opdater og luk

- Opdater og genstart

De ramte brugere melder deres frustrationer på flere udenlandske forums, og det ser ud til, at problemet stadig ikke er løst i november 2020 kumulative opdateringen. Baseret på rapporterne ser problemet ud til at stamme fra Microsoft Edge, og det kan løses, hvis du starter den nye browser efter installering af opdateringer.

Hvis du oplever Indstillinger ”fryser”, eller Windows Update sidder fast ved ”Kontroller for opdateringer” hjælper det med at starte Microsoft Edge med / uden administratorrettigheder.

Alt-Tab app switchen fejler også

Microsoft undersøger også et problem, hvor Alt-Tab multitasking-funktionen åbner det forkerte vindue. For eksempel, hvis tre vinduer er åbne - Notesblok, Lommeregner og din browser - og du prøver at skifte til vinduet ”Lommeregner” ved hjælp af Alt-Tab, åbner Windows 10 forkert Notesblok eller browseren.

Windows-Alt-Tab.jpg

Såvel brugere og Insiders markerede først problemet i september, men det gled på en eller anden måde ind i production builds til Windows 10, og du sidder slutbrugerne med et markant irritationsmoment, og der er ingen umildbare løsninger til at løse problemet, selvom du deaktiverer den nye Alt-Tab-oplevelse.

I ændringsloggen af Build 20231 for Insiders bekræftede Microsoft, at de har løst et problem, der kan resultere i uventede problemer, når man administrerer åbne vinduer ved hjælp af Alt-Tab. Teknologigiganten siger, at de stadig arbejder på en løsning til Windows 10 version 20H2. Eneste officielle udmelding lyder som følgende: "No ETA right now – we’re working through the release schedule,”

Det tilbagevendende TRIM-problem

En fejl i Windows 10 version 20H2 / 2004 vil stadig forsøge at køre TRIM-kommandoen på ikke-understøttede harddiske og generere efterfølgende en fejl i Event Viewer. En TRIM-kommando giver et operativsystem (Windows 10) mulighed for at informere et SSD-drev om, hvilke datablokke der er inaktive og kan slettes. Denne kommando fungerer kun med SSD-drev, men takket være denne efter efterhånden gamle fejl, forsøger Windows 10 at køre TRIM-kommando på dine harddiske i sin planlagte scanning, og processen vil mislykkes. Som et resultat heraf dukker en fejl op i i Event Viewer, når du opretter et brugerdefineret filter til "defrag" behandling. Da Windows ikke er i stand til at udføre TRIM-kommandoen på ikke-understøttet hardware, bør du kunne ignorere fejlene.

Læs også:

Windows 10 Defrag TRIM-fejl stadig ikke rettet