Sådan bestemmer Google Maps den bedste rute

android auto wifi connection smartphone april
Har du nogensinde overvejet, hvordan Google Maps bestemmer den bedste rute på Android og Android Auto?

Google Maps var, er og vil fortsat være verdens førende navigationsapp, og med Google, der løbende arbejder på flere og flere forbedringer, der er tilgængelige gratis for alle derude, giver det god mening, at Google Maps løber afsted med popularitets-kasketten.

Men samtidig udvikler Google Maps sig også for at tilpasse sig de skiftende tendenser i bilindustrien, og implementeringen i Android Automotive er et klokkeklar bevis i denne henseende.

Læste du også: Sådan bruges Android Auto Wireless

På Android Automotive-drevne biler, som for eksempel Polestar 2, er Google Maps i stand til meget mere end på en mobiltelefon, da det også kan give chauffører information om ladestationer, realtids kilometertal og endda beregne en rute baseret på køretøjsspecifikationer og nuværende batteriopladning.

Så generelt udvikler Google Maps sig hurtigt, og Google har for nylig annonceret en række nye funktioner, der giver appen topmoderne funktioner. Og ligesom i tilfældet med Android Automotive er det en opdatering, der skal hjælpe Google Maps med at tilpasse sig de nye tendenser i bilindustrien.

Denne gang får Google Maps en ny indstilling for at ændre, hvordan den bestemmer den bedste rute for en chauffør.


Hvordan bestemmes ruterne på nuværende tidspunkt

På tidspunktet for denne artikel, er Google Maps konfigureret til automatisk at foreslå den hurtigste rute til en destination. Denne særlige indstilling har længe været en kontroversiel standardadfærd.

Og det er fordi, i nogle tilfælde vil chauffører bare bruge en anden rute og ikke engang manuelt definere, at den fungerer, da Google Maps kører en periodisk omdirigering, hvilket igen antyder den hurtigste måde at nå en destination på.

For at bestemme den hurtigste rute tracker Google Maps på data som trafikudvikling, den maksimale tilladte hastighed for hver vej, afstanden og andre faktorer, der vil have indflydelse på den tid, du har brug for at nå en given destination.

Så teoretisk definerer brugerne deres destination i Google Maps, systemet beregner den korteste rute, ser på de langsomste sektorer og justerer derefter ruten i overensstemmelse hermed.

Læste du også: Android 11: Trådløs Android Auto til alle


Fremtidig beregning af ruter 

Google Maps ændrer nu standardindstillingen, så i stedet for at beregne den hurtigste rute vil det systemet nu foreslå den mest brændstofeffektive.

Ændringen implementeres først i Android-versionen af Google Maps, men vil derefter også finde vej til iPhones på et senere tidspunkt.

Så når du nu angiver en destination i Google Maps, ser appen ikke kun på den maksimale hastighed og rejseafstanden, men også på vejhældningen og trafikbelastningen. Ved hjælp af en kompleks algoritme vil Google Maps forsøge at estimere brændstofeffektiviteten for din rute, så i sidste ende giver det kun muligheden med det laveste miljømæssige fodaftryk.

“With insights from the U.S. Department of Energy’s National Renewable Energy Lab, we’re building a new routing model that optimizes for lower fuel consumption based on factors like road incline and traffic congestion. This is all part of the commitment we made last September to help one billion people who use our products take action to reduce their environmental footprint,” forklarer Google.

Den gode nyhed er, at det nye system ikke ville være obligatorisk, da du stadig ville have lov til at skifte til den hurtigste rutekonfiguration fra indstillingsskærmen. Men vær dog opmærksom på, at Google Maps som standard nu vil foreslå den mest effektive rute for alle på Android.

“Most fuel efficient route, the usual traffic. 8% lower CO2 emissions than the fastest route.”

Hvis du er enig i forslaget, kan du bare trykke på Start-knappen for at starte navigationen til den definerede destination.

- Google


Source & Image credit:

Google