Spotify vs. Apple Music: Hvilken streamingtjeneste er den rigtige for dig?

Apple vs. Spotify
Med streamingtjenester som Spotify og Apple Music kan du lytte til enhver sang, hvor som helst og når som helst. Men hvilken er den rigtige for dig? Læs videre for at få vores sammenligning af de to streamingtjenester, og find ud af hvilken du bør vælge.

Introduktion.

Streaming af musik fra forskellige tjenester, er gennem årene blevet meget populært, ikke kun blandt unge. Musikindustrien er under konstant forandring, og de dage hvor man skulle bladre i album med cd'er for at finde sine yndlingssange, er for længst forbi.

I denne artikel dækker vi nogle af de forskellene mellem de 2 musikstreamingtjenester, for at gøre det lettere for dig at vælge hvilken tjeneste der passer bedst til dig.


Hvad er Spotify?

Spotify er en musikstreamingtjeneste, som giver dig mulighed for at lytte til millioner af sange fra enhver enhed med internet adgang. Tjenesten er tilgængelig som en gratis app på flere forskellige platforme, herunder Android og IOS på mobilen, Windows PC og Mac.

Med Spotify kan du vælge, hvilke album, numre og kunstnere du ønsker at lytte til. Når du har valgt den musik du vil lytte til, vil det foregå på dine egne betingelser, uden manuel sangskift og uden forsinkelser.

Spotify's gratis version kommer med en begrænset lyttetid på 5 timer om ugen, men du kan opgradere til Premium-tjenesten, som giver dig ubegrænset lyttetid, mulighed for at gemme sange til offline-lytning, samt andre premium-funktioner.


Hvad er Apple Music?

Apple Music er Apples officielle musikstreamingtjeneste. Den er tilgængelig på Apple Music-appen til iOS, Android og på Windows computere. Apple Music er efterfølgeren til iTunes-radiotjenesten, som Apple lukkede i 2016.

Apple Music tilbyder en ubegrænset musikstreaming-tjeneste uden grænser for hvor mange gange du kan lytte til et album, eller hvilke sange du kan lytte til. Tjenesten tilbyder også eksklusivt indhold, herunder interviews med kendte artister og live-musikbegivenheder.


Hvilken tjeneste er den rigtige for dig?

Hvis du er en musikelsker, der ikke ønsker at bruge for meget tid på at søge efter musik, er Spotify noget for dig. Du kan hurtigt finde de sange, du ønsker at lytte til, og du kan også oprette afspilningslister og dele dem med andre. 

Hvis du ønsker at holde dit musikbibliotek organiseret, kan du nemt tagge og søge efter enhver sang og endda oprette spillelister baseret på specifikke kriterier, f.eks. dit humør eller hvad du laver.

Hvis du derimod er en person, der elsker at have fuld kontrol over sin musik, og du ikke har noget imod at bruge lidt længere tid på at søge efter ny musik, så er Apple Music noget for dig. Med Apple Music kan du oprette "samlinger" af dine yndlings artister, og afspille sangene så ofte du vil.


Hvilken tjeneste er billigst?

Priserne for de forskellige abonnementer hos Apple Music og Spotify er stort set identiske, og begge tjenester tilbyder en måneds gratis prøveperiode, så det er muligt at afprøve better tjenester inden man træffer en beslutning.

Både Apple Music og Spotify tilbyder betalte abonnementstjenester. Apple Music tilbyder to muligheder: 100 kr. om måneden for reklamefri streaming, og 200 kr. om måneden for streaming af kun musik.

Spotifys abonnementsmuligheder spænder fra 49 kr. om måneden for en studenter licens, til 149 kr. om måneden for et familieabonnement der dækker op til 6 konti.


Priser for Apple Music.

Prisen for de forskellige Apple Music abonnementer er følgende:

  • Studerende: 49,- kr/md.
  • Individuel: 99,- kr/md.
  • Familie: 149,- kr/md.

Priser for Spotify.

Prisen for de forskellige Spotify abonnementer er følgende:

  • Studerende: 49,- kr/md.
  • Individuel: 99,- kr/md.
  • Partner: 124,- kr/md.
  • Familie: 149,- kr/md.

Abonnementerne hos begge udbydere går fra måned til måned, og kan selvfølgelig opsiges uden betingelser, og med øjeblikkelig virkning.


Hvilken tjeneste har mest gratis musik?

Både Apple Music og Spotify giver adgang til millioner af sange. Du kan dog kun lytte til et vist antal sange med hver tjeneste, før du skal betale.

Med Apple Music har du kun 15 sange gratis med det reklamefrie abonnement, hvorefter du skal oprette et abonnement, for fortsat at kunne bruge tjenesten.

Du kan derimod gratis benytte dig af Spotify og der er som sådan ikke noget maksimum antal af afspilninger, før du skal oprette et abonnement. Dette gratis abonnement er dog fyldt med reklamer og andre irriterende indslag som er uacceptabelt for de fleste brugere.


Hvilken tjeneste tilbyder download af musik til offline afspilning?

Både Apple Music og Spotify tilbyder mulighed for at lytte til musik offline. Med Apple Music kan du downloade sange, så du kan lytte offline, når du ikke har forbindelse til internettet.

Med Spotify kan du gemme sange til offline lytning, når du er på en begrænset eller dyr mobildata- eller Wi-Fi-forbindelse. Begge tjenester giver dig en vis mængde offline afspilning, når du tilmelder dig deres service.


Hvilken har flest aktive brugere?

Spotify er på nuværende tidspunkt verdens største musikstreamings-tjeneste med en markedsandel på ca. 31%, hvor Apple Music ligger et stykke bag, med en andel på ca. 15% ifølge de officielle statistikker.

Både Apple Music og Spotify har tilsammen milliarder af sange mellem de to tjenester. Begge tjenester har tilsammen flere aktive brugere end samtlige af de øvrige musikstreamingtjenester derude.


Konklusion.

Så hvilken streamingtjeneste er den rigtige for dig? På nuværende tidspunkt er det svært at sige, da både Apple Music og Spotify har mange af de samme kunstnere og sange, samt funktioner og abonnementspriser, så det virker som et tæt løb.

Den største forskel er grænsefladen (interfacen) som er ret forskellig hos de 2 tjenester.

Her er det hovedsageligt en personlig smagssag, hvilken tjeneste man foretrækker. Der er nogle inddelinger af genrer, filtrer og menuer som er forskellige, men de fleste af forskellene er æstetiske.

Hvis du leder efter den tjeneste som har den mest brugervenlige grænseflade for nytilkomne, som er let at bruge, og som lader dig lytte til din yndlings musik uforstyrret, når du vil, så er Spotify noget for dig. 

Hvis du ønsker at have mere kontrol over din musik og have en app-butik, hvor du kan downloade ny musik, er Apple Music muligvis den rigtige tjeneste for dig.

Derudover kan du spare penge ved samtidig at oprette et abonnement til Apples videostreamingstjeneste AppleTV+

Uanset hvilken tjeneste du vælger, får du adgang til et gigantisk bibliotek af sange og musiknumre fra forskellige kunstnere verden over.

Vores partnere