Windows Hello bruges af 84% af Windows 10 brugerne

microsoft-windows-update 20-12-2020
Windows Hello, som er en alt-i-en biometrisk godkendelsesproces integreret i Windows 10, vokser langsomt i popularitet ifølge en ny rapport fra Microsoft.

For de uvidende giver Windows Hello brugerne mulighed for at godkende sikker adgang til deres enheder, online-konti, webbrowsere osv. Med Windows Hello-understøttet hardware, såsom et kamera med understøttelse af iris-scanning, fingeraftryksscanner, ansigtsgenkendelse og endda PIN-kode.

Windows Hello er i det væsentlige et alternativ til adgangskoder, og Microsoft siger, at Windows Hello er mere brugervenligt, sikkert og pålideligt end traditionelle login ved hjælp af adgangskoder.

Ifølge en ny rapport fra Microsoft voksede antallet af forbrugere, der bruger Windows Hello til at logge ind på Windows 10 i stedet for en adgangskode, til 84,7 procent fra 69,4 procent i 2019.

Ud over den almene forbruger segment, er Windows Hello også ved at æde sig langsomt ind på B2B segmentet.

Microsoft hævder, at den adgangskodeløse brug i Azure Active Directory er steget med mere end 50 procent, da flere brugere har skiftet til adgangskodeløse loginindstillinger som Microsoft Authenticator og FIDO2-sikkerhedsnøgler.

Væksten er resultatet af forbedringerne af Windows Hello med store opdateringer af Windows 10-funktioner, som ifølge Microsoft tilskyndede flere brugere til at droppe traditionelle adgangskoder.

Markedsandelen for Windows Hello forventes også at stige i 2020 og 2021 takket være de nye funktioner, der blev tilføjet i år.

For eksempel tilføjede opdateringen fra maj 2020, ellers kendt som Windows 10 2004, to nye måder at bruge Windows Hello på - Windows Hello i fejlsikret tilstand og Microsoft-kontointegration.

Integrationen af Microsoft-kontoen giver brugerne mulighed for at bruge deres ansigt, fingeraftryk eller PIN-kode til at logge ind på deres Microsoft-konti uden at indtaste adgangskoderne manuelt.


Læs også:

Windows Hello kan gennemføre betalinger i Chrome

Windows 10 features der øger sikkerheden


Source & Image credit:

Microsoft