AUTHOR : Lasse Kristensen
PUBLISHED : 2017-08-23 15:48:00

Uncharted: The Lost Legacy til PlayStation 4


PlayStation har haft et vanvittigt line-up af spil i år, og det forsætter den 23. august. Et af årets mest ventede spil er endelig på trapperne, og vi har selvfølgelig været så heldig at få lov til at teste det forud for lanceringen. Det drejer sig om Naughty Dog og deres nye Uncharted spil, The Lost Legacy. Læs med om se om Uncharted og Naughty Dog lever op til vores forventninger.

Naughty Dog er tilbage igen. Uncharted er genopstået fra de døde med endnu en titel, og endnu et helt igennem fantastisk eventyr. Naughty Dog er måske den mest anmelderroste udvikler i PlayStation stalden, og det er ikke uden grund. De er kendt for at skabe fantastiske spil, med øje for de mindste detaljer rent grafisk, og historier der er større og mere indlevende, end hvad vi er vant til. Med deres nyeste Uncharted spil, The Lost Legacy, bryder de med Uncharted traditionen, og har valgt at bygge et eventyr op som ikke følger vores alle sammen favorit skattejæger Nate, men derimod bi-karakterer og fanfavoritter fra tidligere Uncharted spil.

 

tweak_dk_uncharted_the_lost_legacy_playstation_4_004

 

Der er altså lagt op til et kæmpe brag og en gen-opdagelse af hvad et Uncharted spil er, og hvad det skal gøre. Ikke bare er der nu en stærk kvindelig hovedrolle, men der er også så småt ved at blive lagt låg på Uncharted franchisen, med dette måske sidste spil i serien. I hvert fald for nu.

Naughty Dog har ikke pure afvist at der kommer flere spil i serien, men som det ser ud lige nu, er der intet fast på tegnebrættet, og der går rygter om at de er i gang med at se mod en ny IP, som selvfølgelig på vanlig maner, bliver udgivet eksklusivt til PlayStation.

 

Uden alt for meget omsvøb, går vi derfor videre til det vi alle er her for i dag, nemlig Tweak.dk’s anmeldelse af det nye Uncharted: The Lost Legacy, som vi gerne allerede nu vil afsløre, vi er helt vilde med. Sæt i gang!

 

 

Er du mere interesseret i at læse konklusionen, uden spoilers, kan du bruge vores quicklinks herunder, til at navigere til forskellige dele af dagens test:

 

Specifikationer

Historien i spillet

Chloe og Nadine

Gameplay

Multiplayer

Grafik

Pris

Konklusion

English summary 

 

I vanlig uncharted stil, skal der løses gåder, klatres på alt der kan klatres på, og ofte skal der skydes igennem fjenderne, for at redde de historiekse skatte, som hele verden fortjener at dele.

 

tweak_dk_uncharted_the_lost_legacy_playstation_4_011


Specifikationer:

 • Udvikler: Naughty Dog
 • Udgiver: SIEE
 • Størrelse: ca. 44 GB
 • Testet på: PlayStation 4 Pro
 • PlayStation Pro optimeret: ja
 • Udgivelsesdato: 23. august

tweak_dk_uncharted_the_lost_legacy_playstation_4_029

 

Der er ikke så meget at fortælle om specifikationerne. Spillet virker på alle PlayStation 4 platforme, uanset om du har den gamle PlayStation 4, den nye, eller en PlayStation 4 Pro, som vi har udført dagens test på. Dog er det vigtigt at understrege, at spiller man på en PlayStation 4 Pro, med en 4K HDR skærm, vil man være i stand til at nyde godt af opskaleret 4K grafik og HDR effekter.

Inden vi går videre til spillet, grafikken og testen, starter vi ud med at give dig muligheden for at se gameplay fra spillet, der stammer fra årets E3. Vil du se hvad det handler om, kigge nærmere på grafikken, og have en idé om gameplayet, kan du se med herunder:

 

 

Og hvis du er mere interesseret i spillet, så vil der være et utal af streamere, som sætter i gang den 23. august, når spillet udkommer.

 

tweak_dk_uncharted_the_lost_legacy_playstation_4_012

 

Historien:
I Uncharted The Lost Legacy, åbner Naughty Dog op for et helt nyt eventyr, hvor vi følger kendte karakterer fra Uncharted universet, som nu får deres eget spin-off. Det drejer sig om skattejægeren Chloe Frazer, og hendes jagt efter en ældgammelt forsvundet Indisk artefakt. I sin jagt på at bevare historien, finder hun en allieret i Nadine Ross, som sammen skal rejse dybt ind i Indiens vest-Ghat region, til ruinerne af det ældgamle Hoysala imperium, for at genopdage de legendariske gylde stødtænder fra Ganesh.

 

 

 

Besøg vores samarbejdspartner MSI via banneret.

 

 

Hvis du synes at det lyder bekendt, så er du ikke gået forkert i byen. Det lyder meget som de andre Uncharted spil, og det er det nemlig også. Og det kan vi kun juble over. Det er svært at få for meget af Uncharted, og det er et glædeligt gensyn som vi gør med franchisen, om end det er uden Nate i denne omgang.

 

Vores hovedperson, Chloe Frazer, stiftede vi bekendtskab med for første gang i Uncharted 2: Among Thieves, og hun er nu kommet så langt, at hun får sin egen spin-off. I et tæt samarbejde med Nadine Ross, som vi mødte i Uncharted 4: A Thief’s End, danner de en usandsynlig duo, som sammen skal forsøge at rekvirere et fortabt artefakt, på samme tid med at de bekæmper en krigsherre der søger at profitere på artefaktet, med det formål at finansiere sit oprør.

 

Det er en ordentlig mundfuld som Chloe og Nadine har slået op for sig selv, og det er da også dynamikken mellem de to, både med hensyn til historien der udvikler sig, men også gameplay-mæssigt, som gør Uncharted: The Lost Legacy til sådan et genkendeligt, men fornøjeligt spil at gå i gang med.

 

tweak_dk_uncharted_the_lost_legacy_playstation_4_009

 

Spillets skurk hedder Asev, og han bruger sin tid meget kreativt, ved dels at stå i spidsen for et oprør, og dels ved at være på udkug efter sjældne kunstskatte, som er forsvundet gennem historien. Grunden til dette, er selvfølgelig at Asev sælger skattene, og på den måde finansierer sit oprør. Asev er usympatisk, og har det med at, i bedste Bond stil, at tale lidt for meget, og gøre lidt for lidt. Men det er kun en del af charmen ved denne type af historiefortællinger. Asev har posteret hans håndlangere gennem alle kapitler af spillet, og ligesom i tidligere Uncharted spil, er der mange typer af modstandere, lige fra Snipere, til dem der løber rundt med Uzi’er.

 

Chloe og Nadine:
Naughty Dog er historiefortællere, og deres medie er PlayStation platformen. Det er ikke uden grund, at vi kan kalde dem mestre inden for deres håndværk. Hele Uncharted franchisen, såvel som The Lost Legacy er helt igennem fantastiske, både historiemæssigt, men spillene har også været med til at flytte grænserne for, hvor meget man kan presse ud af en konsol. Vi har været meget imponeret over tidligere titler, og The Lost Legacy er ingen undtagelse.

 

 

Chloe og Nadine er på mange måder to modsætninger, med de mødes alligevel på midten, når det kommer til de store moralske beslutninger. Og det er det samarbejde som driver historien. Kemien mellem de to er alt, og der er ofte sjove og spydige kommentarer fra hver især, til hinanden. Det virker helt naturligt, og det er svært ikke at trække på smilebåndet fra tid til anden, når der kommer et par af de sjovere kommentarer. Og uden at gå i for mange detaljer, så er det selvfølgelig med til, at vi kommer til at lære de to damer endnu bedre at kende gennem spillet. Det er også derfor, at Uncharted: The Lost Legacy ikke er et dårligt sted at starte, hvis du ikke tidligere har prøvet at spille noget i Uncharted serien.

 

 

Kort sagt, og uden at afsløre noget af spillet, så er Uncharted: The Lost Legacy på én og samme tid, et frisk pust i serien og et skridt tilbage mod Uncharted-seriens rødder. Dette skal ikke forstås som noget negativt, men der hvor spillet for alvor er nyt og spændende, er de to hovedpersoners historie, og ikke spillet, som stadig er det Uncharted vi kender fra tidligere spil.

 

tweak_dk_uncharted_the_lost_legacy_playstation_4_030

 

Gameplay:
Der er ikke meget at fortælle om selve testen. Vi hentede spillet på lidt over 44 GB, og satte os i sofaen, klar til at blive blæst væk af Naughty Dog og Uncharted. Og det skuffede ikke.

Gameplayet er som du kender det fra de andre spil i serien, dog er den store forskel, at spillet føles meget større end tidligere spil. I stil med Uncharted 4, er der store åbne baner, som nærmest trygler os spillere om at udforske og opdage hemmeligheder, skjulte skatte og udfordrende gåder. Det er ikke en ægte sandbox, men det er et skridt i den retning. Man kan udforske både ved hjælp af jeepen som Chloe og Nadine har, men også til fods, hvis man hellere vil. Der er masser af uopdagede ruiner, skrin og skatte, og i vanlig stil, får vi Chloe og Nadines ucensorerede kommentarer løbende, mens de kravler rundt i junglen.

 

Selve kampsekvenserne er varieret, og bygger videre på Uncharted 4, og minder til dels om det vi så i Horizon: Zero Dawn, hvor man kan snige sig i græsset, hvor man er i stealth, eller lave takedowns fra oven. Og det er noget der kan ske i samarbejde med Nadine. Man kan spille The Lost Legacy på flere måder, hvor man kan løbe ind med seksløberne først, og stille spørgsmål bagefter, eller man kan spille mere i stil med Metal Gear Solid, hvor man spiller på stealth elementet, og går efter stille takedowns.

 

 

Kampene foregår i luften, såvel som på jorden. Man kan klatre på alt i Uncharted: The Lost Legacy, og klikker man på R1, mens man er på en platform, er der ofte muliged for at svinge fra platform til platform, lave angreb fra oven, eller bare bevæge sig lynhurtigt frem og tilbage i kampens hede, for at undgå snipere, eller for at komme tættere på dem. Bruger man i stedet for græsset, kan man ofte snige sig helt op til fjenden, og lave stealth takedowns. Ofte, er en fornuftig blanding mellem de to dog en god idé, da det gør det lidt lettere at nedkæmpe fjenden.

 

Integrationen af spillets kort er lavet på en rigtig god måde, som adskiller sig en del fra det vi har set fra andre spil, de sidste par år. I stedet for at selve UI eller banerne er mærket af waymarkers eller pile der peger dig i den rigtige retning, kan man klikke på DualShock 4 controllerens touchpad for at kalde et minimap frem. Det er en feature der er superlet at bruge og vænne sig til, og så er den langt mindre påtrængende end et fixed minimap eller store waymarkers på skærmen. Det ser godt ud, og gør at der er lidt mindre holden i hånden.

 

 

En anden lækker feature, som minder meget om det vi har set i de nye Tomb Raider spil, er at man kan finde kasser, som Chloe kan låse op, via sine lidt mere tvivlsomme egenskaber. Her kan man finde våben eller andet gear, som hjælper i kampen mod Asev og hans håndlangere.

 

 

Multiplayer:
Som altid, er der et multiplayer element i Uncharted, og det er vi heller ikke foruden i The Lost Legacy. Den 23. august bliver det muligt for ejere af The Lost Legacy, at få adgang til alt indhold til Uncharted 4’s multiplayer indhold, inklusiv alle DLS updates der er kommet, siden Uncharted 4 udkom. Deruover er der en række nye tilføjelser til The Lost Legacy multiplayer delen. Der findes først og fremmest en helt ny survival mode, men derudover også en ægte multiplayer, som du måske kender fra de tidligere spil. Hvis du gerne vil se hvad det handler om, kan du klikke på multiplayer traileren herunder.

 

Kort og godt, så er der 14 baner at spille på, fordelt på seks forskellige game modes. Man kan spille ranked, solo trials, med mulighed for at låse op for en masse vanity items til sin karakter.

 

 

Grafik:

Det nye miljø i Indiens vest-Ghat er smukt, anderledes og som du nok har gættet, helt fantastisk smukt at se på. Uncharted har altid været kendt for deres meget flotte spil, med fokus på selv de mindste detaljer, og her er det der befinder sig i baggrunden, mindst lige så vigtigt som forgrunden, i forhold til at danne den rette stemning. Og det gør Naughty Dog endnu engang helt sublimt. Horisonten og baggrunden er smuk hele vejen gennem spillet, og hjælper med at sætte en fabelagtig stemning. The Lost Legacy er præget af smuk natur, med lys der brydes flot i sol op- og nedgange, og røg, flammer og eksplosioner, der er noget af det bedste som PlayStation platformen kan præstere på nuværende tidspunkt. The Lost Legacy kan spilles i 4K med HDR på PlayStation 4 Pro, og det gør kun spillet til en større oplevelse rent visuelt. Se med herunder, for at få en idé om hvor flot spillet i virkeligheden er!

 

 

tweak_dk_uncharted_the_lost_legacy_playstation_4_006

 

Karaktermodellerne er gennemført og noget af det mest realistiske man kan se på PlayStation 4, både i udseende og udtryk. Man kan se følelserne skrevet i ansigtet på karaktererne. Som noget helt nyt, er der tilføjet ekstra effekter når man er i photo editor, hvor man kan lege med blandt andet karakterernes ansigtsudtryk. Det er sjovt, men mere en lille ekstra ting inden i spillet.

Vi runder her dagens test af, og går videre til pris og konklusion.

 

Pris:
Som altid har vi været en tur forbi PriceRunner.dk for at finde en pris til dig. Klik på knappen herunder, for at komme direkte til en prisoversigt. Som du kan se, kan man få spillet til en meget overkommelig pris, men det skyldes også, at spillet ikke har helt samme længde som tidligere Uncharted spil.

 

 

Er du mere interesseret i at læse mere om PlayStation, Uncharted og deres kommende titler, kan du klikke på Uncharted banneret herunder.

 

tweak_dk_uncharted_the_lost_legacy_playstation_4_026

 

Konklusion:
Naughty Dog er endnu engang tilbage med et eventyr i Uncharted universet, dog er vi denne gang ikke i selskab med Nate mere, men med kendte karakterer fra tidligere spil, som får lov til at stå på egne fødder. Og det er en fantastisk tilbagevenden til Uncharted-universet. August står i skattejægerens tegn, og hvis du har spillet og elsket de tidligere Uncharted spil, er The Lost Legacy et must buy.

 

Og det kan ligeledes sagtens bruges som en introduktion af serien, da den kan spilles helt uafhængigt af de tidligere spil, selvom de dog er med til at tilføje mere dybde til spillet.

Det er svært ikke at være glad for The Lost Legacy, specielt da Naughty Dog meldte ud at de ikke havde flere spil med Nate på skemaet, men legede med tanken om en ny IP. Det er kærkomment, og det bliver aldrig kedeligt at tage en tur ud i junglen, op i bjergene, eller ind i forstæderne i Uncharted-universet. Den eneste reelle kritik vi har af The Lost Legacy, er at det er mere af samme skuffe, som tidligere Uncharted spil. Det er ikke en dårlig ting hvis man er glad for serien, men det fornyer heller ikke serien på nogen måde, hvis man ser bort fra de to hovedpersoner, som jeg personligt oplevede som et friskt pust.

 

Spillet er flot, da det bygger på samme motor som Uncharted 4, og er præget af Naughty Dogs velkendte øje for detaljer og sans for at fortælle en indlevende historie. De vender hver en sten, for at få det optimale ud af konsollen. Flotte omgivelser, realistiske karaktermodeller, godt gameplay, varierede kampe, og en helt fabelagtig historie, er nogle af nøgleordene vi kan hæfte ved Uncharted: The Lost Legacy.

 

Spillet kan erhverves for 299,00.- DKK inklusiv fragt, og man får hvad man betaler for. Et selvstændigt AAA spil, der lever op til de forventninger man har til Naughty Dog. Prisen er lidt lavere end andre AAA titler, men det skyldes kort og godt at det ikke er helt lige så langt som andre spil i serien. Du bør dog kunne bruge 8-10 timer på at spille igennem første gang, og langt mere, hvis du er eventyrlysten, og gerne vil opleve lidt mere af det vest-Ghat har at byde på.

Vi runder dagens test af med et 9 tal og en Safe Buy award, for et af årets bedste spil til PlayStation. Hvis du som os kan lide Uncharted, så er The Lost Legacy et must buy. Vi ser allerede frem til næste smagsprøve vi får fra Naughty Dog og PlayStation.

 

Pros:

 • Naughty Dog
 • Grafik
 • Gameplay
 • Historie
 • Pris

Cons:

 • Mere fra same Uncharted skuffe

tweak_dk_uncharted_the_lost_legacy_playstation_4_023

 


English summary:
Naughty Dog is back once again with an adventure in the Uncharted universe, but this time we are not in the company of Nate anymore, but with characters from previous games, that for the very first time get to stand on their own two feet. And it's a fantastic return to the Uncharted universe. August 23rd is in the sign of the Adventurer, and if you've played and loved the former Uncharted game, The Lost Legacy is a must buy for you.

 

The Lost Legacy can also be used as an introduction to the series, as it can be played completely independently of the previous games, though they contribute to adding more depth to the game.

It's hard not to be happy with The Lost Legacy, especially when Naughty Dog reported that they did not have more games with Nate on the chart, but were looking for new IPs. It is appealing and it is never boring to go out into the jungle, into the mountains, or into the suburbs of the Uncharted universe. The only real criticism we have of The Lost Legacy, is that it's more of the same as earlier Uncharted games. It's not a bad thing if you're happy with the series, but it does not renew the series in any distinct way, unless you focus on the two main characters, which I personally experienced as a fresh breath.

 

The game is great because it is based on the same engine as Uncharted 4, and is characterized by Naughty Dog's well-known eye for detail and sense of telling a very exciting story. They turn each stone to get the best out of the PlayStation 4. Great surroundings, realistic character models, great gameplay, varied combat, and a truly fabulous story are some of the key words we can pin on Uncharted: The Lost Legacy.

 

The game can be purchased for 299,00.- DKK including shipping, and you get what you pay for. An AAA game that meets the expectations of Naughty Dog. The price is a bit lower than other AAA titles, but it's a good price, because the game is not as long, as other games in the series. However, you should be able to spend 8-10 hours in the first playthrough, and much more if you are adventurous and want to experience a little more of what the Western Ghats has to offer.

We conclude today's test with a score of 9 and a Safe Buy award, for one of the year's best games for PlayStation. We are already looking forward to the next taste we get from Naughty Dog and PlayStation.

 

Pros:

 • Naughty Dog
 • Graphics
 • Gameplay
 • History
 • Price

Cons:

 • More of the same Uncharted adventures


VORES PARTNERE

Synology
Olympus
Razer
MSI
Cooler Master
Cougar Gaming
Corsair
AMD
ASRock
Deepcool
Seasonic
Gigabyte