Endnu mindre PvE indhold til Overwatch 2

Skærmbillede 2023-07-05 125916
Blizzard har skrottet planerne om seriøst PvE indhold til Overwatch 2, og den smule der bliver lavet kommer drypvis og vil koste penge at få permanent adgang til.

Tilbage da Overwatch 2 blev annonceret i 2019, blev der fra Blizzards side givet store løfter om udvidet PvE indhold. Det var noget der havde været stor efterspørgsel på, efter de forskellige events i Overwatch, hvor spillerne kunne arbejde sammen om missioner imod AI fjender. 

Det lovede system skulle give et bedre indblik i den baggrund der er i Overwatch universet, og som kun i meget begrænset stil kommer frem i den normale del af spillet. Løftet var, at der ville være stor genspilsværdi i PvE delen, og der ville være mulighed for karakterudvikling over tid i gennem fx skilltrees osv. 

Alt det blev dog tilbage i marts tilsyneladende lagt på is. Udmeldingen var dengang, at holdet bag spillet frygtede at det ville gå ud over det indhold, som løbende bliver udgivet til den almindelige online PvP del af spillet. Det er ting som nye maps og helte man kan spille. 

Så i stedet for at udvidde udvikler holdet, hvilket mange jo mener at et firma som Blizzard burde have råd til, så blev løfterne om en veludviklet og bred PvE del af spillet lagt på is. Alle planer om skilltree osv blev skrottet. 

FydWTA0XgAExgba.jpg

I stedet for bliver der fokuseret på enkelte Story Missions, som vi har oplevet ved tidligere events med Overwatch. De første tre af de missioner som er sat på Rio de Janeiro, Toronto og Gothenburg kortene i spillet er sat til at blive lanceret med Season 6, Invasion Season, som lander i næste måned. Adgangen til de nye missioner vil være gratis... til at begynde med. 

For hvis man vil have permanent adgang til dem, så skal man til lommerne i og købe det kommende Invasion Bundle, som er annonceret med en pris på 15$. Så i stedet for at levere på de oprindelige løfter om masser af PvE content til spillet, er der skiftet til et meget begrænset udvalg af PvE missioner. Nogen som man tilmed skal betale ekstra for at få adgang til. 

Det er måske fair nok, taget i betragtning at Overwatch 2 trods alt er Free to Play, men det efterlader alligevel en lidt sur smag i munden, hvis man holder det op imod de oprindelige løfter fra holdet. Det bliver kun endnu mere udpræget, når man ser på at Blizzard alene i de sidste tre måneder af 2022 hev omkring 100 millioner dollars hjem på Overwatch 2... Et Free to Play spil. 

overwatch2roadmap.jpg

Med den slags indtægter skulle man mene, at der var råd til at poste penge i at holde de løfter man oprindeligt lavede for spillet, i stedet for at polstre bundlinjen. 

Som et kirsebær på toppen, så lader det heller ikke til, at Overwatch 2 spillere kan se frem til flere Story Missions før tidligst i 2024. Her er forklaringen fra Jared Neuss, Executive Producer hos Blizzard, at man vil lave tilpasninger baseret på feedback på det tidligere indhold til spillet.

Som et lille plaster på såret, så kan vi dog snart se frem til en animeret Overwatch miniserie. Den vil fortælle historien om oprettelsen af Overwatch og The Omnic Crisis. Første episode har premiere på YouTube i morgen den 6. July og følges op af yderligere to afsnit på et senere tidspunkt.  


Vores partnere