Lost Ark har en million aktive spillere på Steam, og bliver dagens mest spillede spil på platformen.

Lost Ark Cover
MMO spillet Lost Ark, rundede i dag 1.325.305 aktive spillere på Steam, og opnår ifølge statistikkerne det næsthøjeste antal af aktive spillere på platformen nogensinde.

Den vestlige lancering af spillet.

Efter de sædvanlige lancerings-problemer for spil i mmo-genren, i dette tilfælde Lost Ark, hvor serverne gik ned og forsinkede f2p-lancering i næsten seks timer, fik Smilegates koreanske MMO hit endelig sin fulde vestlige udgivelse fredag d. 11 februar 2022.

Lost Ark blev udgivet i Sydkorea, tilbage i december 2019 og produktionen har kostet over 85 millioner dollars. Det har taget udviklerne i Smilegate og Tripod Studios længe, at få tilpasset og oversat spillet, samt at finde en vestlig udgiver, hvilket er grunden til at spillet først lige er udkommet i vesten.


Enormt antal af aktive spillere.

I dagene før udgivelsen af Lost Ark på Steam platformen, havde der været så mange spillere i gang med at pre-loade spillet, at Steams servere var under maksimalt belastning. 

Da sluserne blev åbnet på udgivelsesdagen d. 11 februar 2022, nåede Lost Ark på højdepunktet 984.111 aktive spillere, og dagen efter lanceringen toppede spillet med 1.325.305 spillere online samtidigt.

Lost Ark slog både Counter-Strike: Global Offensive med 959.550 daglige spillere og Dota 2 med 722.671 spillere. Derudover slog Lost Ark også begge spils all-time high rekorder, for højeste antal af aktive spillere med henholdsvis 1.308.963 spillere for CS:GO og 1.295.114 for Dota 2.

Selvom disse tal ikke placerer Lost Ark i samme liga som PUBG Battlegrounds, der satte rekorden for det højeste tal samtidige spillere på Steam nogensinde med i alt 3.257.248 tilbage i 2018, placerede Lost Ark sig over Cyberpunk 2077, der opnåede et tal på 1.003.264 aktive spillere på sit højeste.


Årsagen til spillets popularitet.

Når man kigger på årsagerne til hvordan Lost Ark har tiltrukket så mange spillere, er udvandringen fra World of Warcraft og andre MMO'er bestemt en faktor. 

Lost Ark har modtaget en del ros og god omtale på de sociale medier, samt modtaget gode ratings og anmeldelser af spil-kritikere. Spillets kampsystemet er robust og animationen er flydende, og spillets 15 classes tilbyder en rig variation af muligheder for spændende spil-scenarier i eventyr-verdenen Arkesia, som kan opleves både alene og sammen med vennerne.

Med et top-down perspektiv og masser af klyngende monstre i forskellige former, foregår kampe i Lost Ark som et klassisk action-RPG, som vi også kender fra Diablo spil-serien fra Blizzard Entertainment.

Spillets prangende visuelle effekter, som eksempelvis Troldkvindens tordenvejr og meteorer der oplyser omgivelserne på spektakulær vis, eller de konstante eksplosioner, og farverige effekter, gør kampene i Lost Ark til et sandt skue.


Spillernes vurdering.

Fans og indholdsskabere der udsender Lost Ark content fortæller at spiller bliver bedre efterhånden som man kommer længere ind i spillet, med tilføjelser som højborge, PVP og slutspils-aktiviteter, herunder guardian raids og kaos fangehuller, der giver spillere mere indhold i form af nye områder, quests og specielle items.

Lost Ark er formentligt ikke et spil der appellerer til alle, men for fans mmorpg-genren, som savner et nyt action-packed eventyr-spil er Lost Ark muligvis noget der kunne have interesse. 

På nuværende tidspunkt at det svært at vide hvor længe interessen for spillet holder, men i øjeblikket er Arkesia en af de eventyr-verdener hvor flest online-spillere holder til.

Link til Lost Arks officielle hjemmeside

Kilde : PC Gamer

Vores partnere