PlayStation 5 DualSense controller fremvist

PlayStation 5 DualSense controller fremvist
Sony og Microsoft har begge lagt deres kort på bordet vedrørende deres kommende næste generations spilkonsoller. Selvom Microsoft var den første til at gøre det, har begge virksomheder afsløret hovedparten af deres konsols hardware specs, mens de har forklaret, hvordan de vil håndtere funktioner som bagudkompatibilitet. Nu tager Sony det næste logiske skridt fremad ved at afsløre designet af PlayStation 5 controller.


I modsætning til tidligere PlayStation controllere har PlayStation 5  centrale inputenhed ikke det traditionelle DualShock med i bagagen. I stedet kalder Sony det "DualSense" for bedre at afspejle dets nye muligheder. Ligesom DualShock 4 repræsenterede et stort spring fremad for PlayStations controllere - takket være sin indbyggede touchpad og nyttige "Share" -knap lover DualSense en lignende grad af forbedring med adskillige kernefunktioner på menuen.

PlayStation 5 DualSense controller.jpg

Den første af disse tilføjelser, og måske den vigtigste, er de nye haptiske feedbackelementer, der er indbygget i det trådløse DualSense. 

Sony bød ikke på mange specifikke detaljer om, hvordan denne teknologi fungerer, men forklarede, at deres ingeniører har inkorporeret adskillige "adaptive triggere" og "aktuatorer" for at skabe en mere fordybende spilleoplevelse. Disse forbedringer, selv om de antages at være betydelige, er tilføjet på en sådan måde, at de ikke markant øger vægten af DualSense controlleren som helhed.

Den anden kernefunktion, der er værd at nævne, er DualSense kontrollerens helt nye indbyggede mikrofonarray. Selvom Sony selv indrømmer, at denne funktionalitet ikke er en erstatning for et dedikeret headset (disse vil altid være overlegne til stemmekvalitet), kan det være praktisk i en snæver vending.

Endelig konverterer Sony sin berømte ”Share” knap til den nye "Create” knap. Virksomheden uddybede ikke, hvad forskellen mellem de to knapper er, men flere detaljer skulle se dagens lys jo tættere på PlayStation 5 konsollens officielle lanceringsdato.

PlayStation 5 DualSense.jpg

Designmæssigt har DualSense fået nogle markante ændringer. De to håndtag er mindre rektangulære og har en svag kurve langs yderkanten. Pegefeltet er heller ikke længere rektangulært og ser ud til at være en smule større samlet set med to små blå lysbjælke på hver side. Når vi bevæger os mod toppen af DualSense controlleren, ser vi udvidede L1- og R1-knapper samt - endnu en gang - en mere krøllet æstetik.

Generelt ser det ud til, at DualSense har hentet noget inspiration fra andre inputenheder, som Nintendo Switch Pro Controlleren og Xbox Elite Controlleren. Til trods for det fremstår DualSense kontrolleren som et tydeligt PlayStation produkt. 

controller PlayStation 5 DualSense.jpg

Vi ser frem til at lære mere om features på DualSense controlleren i de kommende måneder, men indtil videre er vi imponeret over, hvad Sony har trukket frem af godteposen. 


PlayStation 5 udgivelsesdato

En specifik udgivelsesdato er endnu ikke afsløret for PlayStation 5, men Sony har bekræftet, at den kommer til feriesæsonen i 2020. 

Hvis du har holdninger om dets design, så lad os høre fra dig i kommentarfeltet herunder.


Relaterede artikler:

Sony PlayStation 5: Her er alt hvad vi ved om PS5

Vildt PS5 design vist frem


Source & Image credit:

Sony, Playstation