PS5 vs. PS5 Digital Edition: Hvilken skal du købe?

Xbox Series X+S og tilbehør til PS5 er landet i butikker okt 27
Er du ikke sikker på, hvilken af Sonys næste generationskonsoller du skal vælge? Vi hjælper dig i denne artikel med at vælge mellem de nye spilkonsoller fra producenten.

Sony har annonceret PlayStation 5, og er du fast besluttet på at hoppe på den nye konsol, er det nogle valg du skal tage først. PS5 findes i to modeller: standardkonsoludgaven og den digitale udgave. Begge er naturligvis koblet på playstation store. 

Denne artikel præsenterer en sammenligning side om side af den nye playstation og næste generation af ps5 konsol inklusiv deres respektive specifikationer, forventede muligheder og hvor meget begge PS5-konsoller koster.

Læs også: PS5 vs. PS5 Digital Edition: Hvilken skal du købe?PlayStation 5 specifikationer:

Lad os løbe gennem listen af ps5 specs

- Processor (CPU):

- AMD Zen 2 processor med 8 kerner på 3.5GHz (variabel)

- Grafik (GPU) & Ray tracing:

- AMD RDNA2 (Navi 2X) GPU på 2.23GHz (variabel), 10.28 TFLOPs, 36 Compute Units, 2304 Shader, Hardware Ray tracing.

Audio:

Den kommende PlayStation 5 kommer med en custom lavet 3D audio chip kaldet Tempest Engine – en dramatisk forbedring fra PS4 lydsystemet.

SSD:

Custom 825GB SSD with 8-9 GB/s (compressed) throughput. Can be expanded via external NVMe SSD slot. Vi ved mere når Sony udgiver en liste over supporterede NVMe SSD'er

Hukommelse:

16GB GDDR6, 256-bit memory interface, 448GB/s bandwidth

Opløsning:

PS5 understøtter op til 8K opløsning, og vil inkludere den fulde oplevelse for 4k.


Hvad vi ved om PS5

Sony afslørede endelig PS5 i en livestream og efterfølgende pressemeddelelse den 11. juni 2020. Videoen præsenterede både standard PS5 såvel som den mere strømlinede Digital Edition og tilbehøret. Mere om konsollen og tilbehør inklusiv priser blev officielt annonceret i september 2020.Forud for den officielle præsentation, kom et hav af teasers fra Mark Cerny

Sony har også sagt, at PS5 vil være bagudkompatibel med PS4-spil, men har efterfølgende ikke frigivet mange detaljer. Da nogle PS4-titler kommer med en add-on-pris for genudgivelse på den nye konsol, kan det have en indflydelse på, om de nuværende eksemplarer af spillet er kompatible med PS5. Det kan også betyde, at der ikke vil være en måde at flytte PS4-spil fra diske til PS5 Digital Edition.

Forskellen mellem PS5 vs. PS5 Digital Edition

PS5 kommer i en $ 500 standard Console Edition og en $ 400 all Digital Edition (uden diskdrev). Begge modeller har de samme hardwarespecifikationer, nemlig en 8-core Ryzen CPU, AMD Radeon GPU, 16 GB systemhukommelse og 825 GB SSD. Begge har også tre USB Type-A-porte og en USB Type-C-port.

En række tilbehør inklusiv DualSense trådløse controllere med haptisk feedback og opladningsstation, en mediefjernbetjening, et PULSE 3D trådløst headset og et dual 1080p HD-kamera er også kompatible med begge udgaver af konsollen.

PS5 standard

Standard Console Edition inkluderer et optisk drev, der kan afspille PS5-spil og bagudkompatible PS4-spil (og der er masser af fede PS4-spil, der er værd at spille). Du vil også være i stand til at afspille DVD'er og Ultra HD Blu-ray. Selve konsollen vejer lige under 5 kilo, og når placeret på ”maven”, måler den ca. 38-40 x 10 x >20 cm.

Ifølge Sony lanceres et udvalg af meget forventede PS5-titler på fysiske kopier, der er kompatible med PS4. De vil derefter også virke i den nye konsol. Dette er for at " support the PlayStation 4 community as they transition to the next generation when they’re ready."

Den digitale udgave

Bortset fra de ovennævnte ting er der virkelig ikke mange forskelle mellem de to versioner af konsollen. Som nævnt har Digital Edition ikke mere lagerplads eller en hurtigere processor eller flere inputmuligheder end standard Console Edition.

Digital Edition har samme bredde og dybde som standard Console Edition, men er lidt og lidt slankere, når den ligger fladt. Den digitale version af PS5 kræver også 10 watt mindre strøm.

 PS5-spil, som du kan købe på PS4 som digitale kopier, og derefter opgradere til PS5-versioner gratis, når du får konsollen, vil også være tilgængelige.

Forskelle mellem PS5 og PS5 Digital Edition


Digital Editions mangel på et diskdrev er værd at overveje af flere årsager. Det kan have indflydelse på, hvordan du ser medier og spiller spil, samt dikterer, hvilken udgave af konsollen der passer til dig.

Brug af diskdrevet som en Blu-Ray-afspiller

Ud over fysiske spil vil diskdrevet på PS5 Console Edition også fungere som en Ultra HD Blu-ray-afspiller. Selvom du kun spiller digitale kopier af spil, kan det for den enkelte have nogle fordele at have en Blu-ray-afspiller indbygget i din spilkonsol til trods for den højere pris.

At købe PS5 Console Edition er typisk billigere end at købe Digital Edition og en separat Blu-ray-afspiller.

Hvordan vil manglen på et diskdrev påvirke spil?

Mange gamere har konverteret til digital spil, fordi digitale spil ikke stiller høje krav om fysisk plads. Imidlertid foretrækker nogle spillere stadig af eje en mere fysiske version af et spil, og anses af nogle som samlerobjekter.

En anden fordel ved fysiske spil har at gøre med deres videresalgsværdi. Det er ikke muligt at købe et spil, spille det og videresælge det med den digitale PS5.

Yderligere, som nævnt ovenfor, er vi stadig usikre på, hvordan bagudkompatibilitet vil fungere på PS5, men det kan kræve en fysisk PS4-disk og kapacitet til at læse den på PS5.

Fordelene ved fysiske spil kan også blive påvirket af, hvor mange forskellige spil du sandsynligvis spiller i en given tidsramme. Informationerne, som kommer forud for lanceringen af et PS5-spil (pre-order) anbefaler mindst 26 GB og 66 GB pr. spil.

Et gennemsnit på 43,5 GB / spil på PS5’s standardhukommelse resulterer i 19 mellemstore spil uden DLC, før en Digital Edition-ejer skal investere i ekstern hukommelse. Hvis du er typen, der foretrække lidt mere omfangsrige spil som open-world-spil med masser af DLC, kan mængden af krævet lagerplads hurtigt stige markant.

Hvis du vægter hurtige loadtider på hovedsageligt online-spil som Fortnite og Fall Guys, skal du overveje PS5 Digital Edition. Hvis du er udstyret med bedre tålmodighed, og ikke stresser over langsommere indlæsningstider, skal du overveje standard Console Edition.

PlayStation Network-konto og PlayStation Plus-krav

Uden diskdrev skal alle spil (såvel som andre medier inklusiv musik, film og tv) købt til PS5 Digital Edition købes i digital form.

Selvfølgelig kræves der stadig en PlayStation Network-konto og PlayStation Plus til PS5-standardkonsoludgaven, hvis du vil spille spil online. PlayStation Plus inkluderer også gratis digitale spil hver måned.
 

Hvilken model af PS5 passer til dig?

Hvilken PS5-model der passer til dig, afhænger hovedsageligt af, hvordan du i øjeblikket bruger din PS4.

Hvis du hovedsageligt spiller fysiske kopier af spil og ser en masse Blu-ray på din PS4, vil den ekstra pris for en standard PS5 give dig mulighed for at fortsætte med at afspille disse titler og se film på fysiske medier.

Hvis du primært bruger din PS4 til streaming af film, tv, musik og primært spiller digitale kopier af spil alligevel, så åbner PS5 Digital Edition for mere fra samme boldgade, og så sparer du også nogle penge.

Danske priser

PlayStation 5 koster 4.199 kroner.

PlayStation 5 Digital Edition koster 3.399 kroner.

Lad os høre fra dig i kommentarfeltet herunder, og deltag på samme tid i vores KÆMPE GIVEAWAY via Medlem af Tweak. Præmier for OVER 25.000 kroner.

medlem reklame.JPG


Vores partnere