Sådan flytter du PS4-spil til PlayStation 5

overfør spil fra PS4 til PS5
Der er ingen grund til at starte hver mission igen fra bunden i skiftet mellem PS4 og PS5. Du kan flytte dine Trophies/Achievements til den næste generation af konsol, så du kan starte hvor du slap. I denne guide viser vi dig hvordan du flytter du PS4-spil til din nye PlayStation 5.

Der er ingen tvivl om, at siden PlayStation 4 først ankom i 2013, er din liste af gode spil vokset, der er uendelige sjove at spille igen og igen. Hvorfor lade dem samle støv, når du kan tage alt over på din helt nye PS5 konsol?

Ikke kun tilbyder PS5 bagudkompatibilitet til de fleste spil i dit bibliotek, men et par nemme måder at flytte alle dine gemte data på tværs af konsollerne. Her viser vi dig hvordan.


Sørg for, at din PS4 er klar

Før du kan begynde at flytte alt til næste generations PS5 konsol, er der et par ting, du skal gøre. Tænd først både din PS5 og PS4, og log ind på den samme PSN-konto på begge. Hvis der er nogen systemopdateringer tilgængelige på din gamle konsol, skal du sørge for at installere dem først.

Når du er logget ind på den samme konto på dine nye og gamle konsoller, kan du synkronisere dine Trophies/Achievements. For at gøre det skal du gå til Trophies på din PS4, trykke på OPTIONS på din controller og derefter vælge Synkroniser med PlayStation Network. Du burde herefter kunne se dem dukke op på en trophy list på din PS5.

Tilslut dine konsoller

Du skal have forbindelse til det samme netværk på din PS4 og PS5 for at overføre spil og data. Du kan enten oprette forbindelse til dit Wi-Fi-hjemmenetværk på begge konsoller eller køre et LAN-kabel fra hver konsol direkte til din router.

TIP: Selvom du kun har et enkelt LAN-kabel, vil det stadig være ekstremt nyttigt. Du skal blot oprette forbindelse via Wi-Fi på din PS4 og PS5, og køre LAN-kablet mellem konsollerne. Det vil fremskynde overførselsprocessen markant.

PS4 vs. PS5 guide flyt data.JPG

Overfør dine data online

Tænd først din PS4 og PS5. Når de begge er tændt, skal du gå til Indstillinger > System > Systemsoftware > Dataoverførsel > Fortsæt på din PS5. Vælg derefter din PS4 fra indstillingerne.

Når PlayStation 5 viser Forbered dig til dataoverførsel/Prepare for Data Transfer, skal du holde tænd / sluk-knappen nede på din PS4, indtil du hører en biplyd. Vælg de data, du vil flytte over på din PS5, læs først oplysningerne, og vælg derefter ”Start overførsel/Start Transfer”. Din nye konsol genstarter automatisk, når den er færdig, og alle dine gamle spil bør være flyttet.

Læs også: PS Plus fejrer 10 år jubilæum med gratis spil

Overfør dine spil med PS5 udvidet lagerplads

Vil du spille dine gamle spil på din PS5 uden at bruge noget af din indbyggede og begrænset lagerplads? Hvis du allerede har brugt en ekstern harddisk eller USB til at spille spil på din PS4, så er der gode nyheder! Du bør så være i stand til at tilslutte den og spille dine PS5-spil med det samme. For at kunne spille spil fra din eksterne lagerenhed skal den være mellem 250 GB og 8 TB og understøtte SuperSpeed USB 5 Gbps eller nyere.

Hvis du ikke har brugt din eksterne harddisk med din PS4, skal den formateres som udvidet lagerplads på din PS5. For at gøre dette skal du slutte den til din PS5’s USB-port og derefter gå til Indstillinger > Lagring > Vælg udvidet lager > Administrer USB-drev > Vælg det rigtige USB-drev, og vælg derefter Formater som udvidet lager.

Når din udvidede lagerplads er formateret, er du klar til at fortsætte. Det er relativt let at flytte dine PS4-spil til drevet. Gå til Settings > Storage > Console Storage > Games and apps > Move to Extended Storage.

Spar endnu mere plads

Efter min mening er mange spil tidløse. Er du af samme holdning, kan spilbiblioteket nemt være ganske omfangsrigt. Men det betyder ikke, at det skal stjæle plads fra de mere pladskrævende AAA PS5-titler, du ser frem til.

Heldigvis kan du indstille din PS5 til automatisk at downloade PS4-spil til din udvidede lagerplads. Gå til Settings > Storage > Extended Storage > Aktiver Install PS4 Games to Extended Storage.

På denne måde kan du forbeholde den interne lagerplads på PS5 til specielle spil eller andet.

Happy gaming..

Image credit:

Sony