World of Warcraft kalder på dig: Sådan spiller du spillet.

World-of-Warcraft-Logo
World of Warcraft har længe været et af de mest populære spil i verden, med millioner af spillere. Hvis du har spekuleret på hvordan du kan komme i gang med spillet, eller om det er noget for for dig, så læs med her.

Indledning.

Denne artikel vil omhandle hvordan spillet World of Warcraft foregår, lige fra forberedelse af din karakter, til forståelse af spillets forskellige racer, klasser og monstre. 

World of Warcrafts officielle websted: https://us.battle.net

Regionale servere for USA: http://us.battle.net/wow/en

Regionale servere for Europa: http://eu.battle.net/wow/en

Derudover vil vi forklare, hvordan du vælger den rigtige World of Warcraft-race for dig, hvordan du vælger en klasse, og hvordan du kommer i gang.


Hvorfor spille World of Warcraft som solospiller?

Den største tiltrækningskraft ved ethvert MMORPG er muligheden for at interagere med en omfattende og realistisk fantasiverden sammen med andre spillere. Men hvad sker der, når du er den eneste, der ønsker at spille? Som med alle andre spil gælder det, at jo mere populært det bliver, jo sværere bliver det at finde andre at spille med. Dette kan gøre solospil til en udfordring og føre til følelser af isolation.


Det grundlæggende: Hvad du skal vide, før du går solo.

Det vigtigste først: Før du kan gå solo, skal du træffe en beslutning. Er du interesseret i at spille en karakter, der er anderledes end alle andres? Hvis ja, er World of Warcraft måske spillet for dig. Selv om du kan spille de fleste klasser og racer, kan det være skræmmende, at spillet tilbyder så mange valgmuligheder.

Både nye og tilbagevendende spillere bør tage lidt tid til at vænne sig til spillets kontroller og mekanik. For at gøre tingene lettere har vi lavet en hurtig guide til de mest essentielle controls for nye spillere.


Controls.

Bevægelse: WASD eller piletasterne

Kamera: Musehjul eller klik på højre museknap (RMB)

Målretning: LCTRL eller Shift

Brug af genstande: Q eller X

Interaktion med NPC'er: E eller F

Tale: T eller G

Brug af forbrugsvarer: R eller B

Angreb: Venstre museknap (LMB)


Kom i gang som solospiller.

Den første ting du skal gøre er at vælge en fraktion. Hver fraktion har sine fordele (og ulemper), og når du først har truffet en beslutning, bliver du hos den pågældende fraktion, indtil du besejrer lederen af modstanderens fraktion (det kaldes Battle for Azeroth). 

Når du først har valgt en fraktion, er resten af levelingprocessen let som en leg. Selv om BfA-indholdet ikke kommer før august, er der allerede blevet tilføjet BfA-eksklusive zoner til spillet. Du kan stille dig i kø til disse zoner i PvP- og PvE-indholdet, og de er tilgængelige for spillere med level-tak.


De bedste zoner til at stige i level som solospiller.

Når du er den eneste spiller i et område, skal du arbejde lidt hårdere for at stige i niveau. Her er nogle af de bedste zoner for solospillere.

Northrend: Leveling i Northrend er let, fordi zonen er stor og åben. Ulempen er, at det er den zone, der bliver invaderet af modstanderens fraktion, så du skal sikre dig, at du har valgt en fraktion, der vil sejre.

Eastern Plaguelands: Ikke alene er denne zone i Kul Tiras, men det er også en af de første zoner, du kan nå efter at have valgt en fraktion. Du kan også bruge Eastern Plaguelanks som en tidlig adgang til Battlegrounds (PvP 5v5) og bruge den som en træningsbane for at vænne dig til PvP- og PvE-gameplayet, før du går videre til andre zoner.

Vestlige Plaguelands: Western Plaguelands er den første PvP-only zone, du kan spille efter at have valgt en fraktion. Det er også en af de første PvE-only-zoner, du kan spille. Det er en god blanding af begge dele og tilbyder store åbne områder til questing og mindre områder, der er mere tætte med fjender.

Hellfire-Wrath: Hellfire-Wrath er en zone, der garanteret kun kan spilles alene. Det er også en af de tidligere BfA-zoner, hvilket gør det til en nem zone at stige i niveau i. Ulempen er, at den ligger i Belfryck, hvilket er langt væk fra den primære action.

Nagrand: Nagrand er en zone, der kun kan spilles solo, og som ligger længst mod syd i den zone, du kan spille som en del af Alliancen. Det er et godt sted at lande efter at have levelet op i Hellfire-Wrath.


De bedste zoner til at stige i niveau som solospiller.

Disse zoner er nemme nok til at stige i level som solospiller, så du kan realistisk set forvente at være i dem uden at skulle gruppere med andre spillere.

Krydsvejen: Dette er en af de tidligere BfA-zoner, og den ligger også midt på vejen. Der er ikke noget bedre end at råbe af andre spillere for at få blodet til at pumpe, mens du søger.

The Stockade: The Stockade er et godt valg for Alliance-spillere, fordi det ligger i Stonetalon, som ligger relativt tæt på startzonerne.

The Docks: The Docks er en af BfA-zonerne i Kul Tiras, og de er også en af de første zoner, du kan nå efter at have valgt en fraktion.

The Mire: The Mire er en af de nemmere zoner for Alliance-spillere, fordi den ligger midt i den zone, du kan spille. Det er også en af de første zoner, du kan nå efter at have valgt en fraktion.

The Stand: The Stand er en af de lettere zoner for Horde-spillere, fordi den ligger midt i den zone, du kan spille. Det er også en af de første zoner, du kan nå efter at have valgt en fraktion.

The Hinterlands: The Hinterlands er en af BfA-zonerne midt på vejen. De er også en god kilde til ressourcer, der kan hjælpe dig med at stige i niveau.

The Maelstrom: The Maelstrom er en god kilde til Maelstrom Crystal, som bruges til det nye Artifact Weapon. Den ligger også i Stormsong Valley, som har de fleste af byens attraktioner.

The Fields: The Fields: The Fields er en af de første BfA-zoner, hvor du kan gruppere dig med andre spillere, og det er også en af de større zoner.

The Stand: The Stand er en af de nemmere zoner for Horde-spillere, fordi den ligger midt i den zone, du kan spille. Det er også en af de første zoner, du kan nå efter at have valgt en fraktion.


Nyttige færdigheder, når du stiger i niveau.

At lære nye færdigheder hjælper dig med at stige i niveau som solospiller. Her er nogle af de bedste, du kan lære.

Din primære stat: Alle klasser/racer starter med +5 til deres primære stat. Du skal sørge for at lægge point i denne stat, når du stiger i niveau, så du har en bedre chance for at overleve.

Din sekundære stat: Efterhånden som du stiger i niveau, vil din sekundære stat bestemme, hvilken type udstyr du kan bruge. Disse er typisk Attack Power, Spell Power eller Hit Points, selv om nogle klasser og racer har andre valgmuligheder.

Din tertiære stat: Tertiære stats er yderligere stats, som også kan påvirke din karakter i spillet. De kan omfatte ting som +% skade fra Death Strikes, +% til erfaring fra drab eller en chance for at smide et Tier 2- eller 3-item, når du bliver dræbt.


Battle-testede build-råd: Sådan stiger du hurtigt i niveau som solospiller.

Hvis du er interesseret i at stige i niveau på en hurtig og effektiv måde, har vi nogle build-råd til dig.

Tank: Hvis du er på udkig efter en oplevelse kun som solo, er et tank-build noget for dig. Selv om de kræver en masse mikromanagement, får tanks et betydeligt skadesboost, når de stiger i level. De har også lave health pools og høje armor-værdier, hvilket gør dem ideelle til både PvP og PvE.

Support: På den anden side af supportmønten har vi healeren. Healer-builds er i stand til at uddele en masse skade, men de er afbalanceret med health- og beskyttelsesbuffs, der holder dem i live længere og gør dem sværere at dræbe.

DPS (Damage over Time): DPS builds specialiserer sig i at give en stor mængde skade over tid. Selv om de er i stand til at lave single-target damage, er de bedre imod grupper af monstre.

Vores partnere