Disse Apple produkter rammer markedet i 2021

logo front apple credit KTLA
Efter et hav af leaks og rygter, har vi endelig fået et view over Apples roadmap over kommende produkter til 2021. Mens nogle er længe ventede opgraderinger, er andre spritnyt produkter spækket med den mest moderne teknologi tilgængelig. Vi har samlet perlerækken af Apples 2021 produkt-roadmap.

Apple vil sandsynligvis opdatere en hel række med iDevices (næsten) og sandsynligvis startede fra AirPods til den ikoniske iMac. Dette anses som det store skub for at trække det gammeldags design ud og omfavne et moderne design, især til macOS-enheder, der gør 2021 til et monumentalt år på flere måder.

Bortset fra at fokusere på opgraderinger, har tech-giganten også sat sig for at favne bredt i 2021, når det kommer til mere budgetorienterede produkter, så selv frikadellebrugeren kan komme til fadet uden at skulle sælge sine nyrer.

Læs også: Gamer stol 2019: Guide


 M1 iMac 2021

Efter lang ventetid er Apple klar til at opgradere iMac med et helt nyt design. Hvis rygterne er valide, har den kommende iMac et slankt og moderne design. Med trimmede rammer og en flad bagsiden, tyder det på, at en værdig opgradering er på vej.

IMac 2021 versionen kommer i to varianter. Mens den større iMac har en stor 30-32 ″ tommer (går head-to-head med Apples helt nye Pro Display XDR, der måler 32 tommer og har 6K opløsning), har den mindre model et 23-25″ display.

iMac MacDailyNews.jpgImage credit: MacDailyNews

Bortset fra design rygtes iMac 2021 at være drevet af Apple M1-chippen, der gør det muligt for maskinen at levere brancheførende performance.

iPhone-in-Canada-blog.jpg

Image credit: iPhone in Canada Blog


Hvornår frigives iMac 2021?

M1 iMac skulle være programset til et event foråret (rygtet marts).


14″ og 16″ MacBook Pro

Ligesom iMac 2021 er MacBook Pro også i kø for en større overhaling. Interessant nok antyder rygterne, at de kommende MacBook Pro computere slipper grebet i Apples Touch Bar til fordel for fysiske funktionstaster. Desuden kommer de nye MacBook Pros med flere porte (stort set hvad markedet har skreget efter) og opladning over MagSafe.

14-MacBook-Pro 2021.JPG

Source: Apple


Hvornår lanceres 14″ og 16″ MacBook Pro?

Baseret på flere pålidelige rapporter forventes de nye MacBook Pros at blive lanceret i tredje kvartal 2021.


Ny MacBook Air

MacBook Air blev først introduceret på Macworld Conference & Expo som verdens tyndeste bærbar i 2008 og har været en af de mest populære modeller på markedet. Mens MacBook Air ikke længere bærer prædikatet om at være ”verdens tyndeste” på grund af ankomsten af nye ultratynde bærbare computere, der drives af Windows, forbliver den yderst populær – især blandt unge studerende.

M1-MacBook-Air-Apple.webp

Source: Apple

Selvom populariteten er vedvarende, glæde vi over, at Apple arbejder på en ny MacBook Air med ultra-slank formfaktor med tyndere rammer. Bortset fra den bærbare computer kommer også med MagSafe-teknologi og USB 4-porte.


Hvornår lanceres den nye MacBook Air?

Selvom der endnu ikke er nogen klarhed om, hvornår den nye MacBook Air lanceres i år, har rapporter antydet, at MacBook Air i 2021-klæder ankommer i anden halvdel af 2021.


iPhone SE Plus

Opmuntret af den enorme succes med iPhone SE 2, planlægger Apple at lancere iPhone SE Plus med nogle ændringer til specifikationerne. Smartphonen rygtes at ankomme med en stor skærm (5,5 tommer) og leveres med et større batteri for at give bedre batterilevetid. Desuden forventes enheden også at have et dual-kamera og den nyeste A-serie-chip.


Hvornår lanceres iPhone SE Plus?

iPhone SE Plus synes klar til at blive afsløret ved det kommende forårsevent.


12,9″ / 11″ iPad Pro

2021 iPad Pro siges at have en mini-LED-skærm, der er mere energieffektiv. Derudover skulle Apple have løst problemet med burn-in pixels, som OLED-panelerne lider under. En anden stor ændring, der sandsynligvis vil pryde iPad er Touch-ID under skærmen.

iPad-pro-2021-credit-apple.jpg

Source: Apple

Selvom flere virksomheder, herunder Samsung og OnePlus, allerede har introduceret en fingeraftryksscanner på skærmen på deres flagskibs smartphones, har Apple været tilbageholdende med at implementere teknologien. Måske ville tech-giganten ikke tilbyde flere biometriske godkendelser, eller måske var virksomheden ikke tilfreds med effektiviteten af teknologien. Nu hvor der er mulighed for Touch ID under skærmen, kunne vi se tilbagevenden af fingeraftryksscanner på hignend modellen af den nye iPad (og sandsynligvis også på iPhone).

5G understøttelse og en 14Z-processor er andre vigtige funktioner, som den kommende iPad Pro sandsynligvis vil have med sig i bagagen. Med hensyn til pris holder Apple det det samme niveau som sidste år ($ 799 for iPad Pro 11 ″ og $ 999 for 12,9 ″ iPad Pro).


Hvornår lanceres iPad Pro 2021?

Rygtet vil, at iPad Pro 2021 blive afsløret ved Apples marts / forårs event.


Budgetvenlig iPad 9

Bortset fra at introducere flagskibs-iPads med toppen-af-poppen hardware, bringer Apple også en budgetorienteret iPad 9 til bordet i 2021. Selvom informationerne er spartane omkring specifikationer for næste generations entry-level iPad, rygtes det, at de er designet med en 10,2 tommers skærm og en meget tyndere opbygning (6,3 mm).


Hvornår lanceres iPad 9?

iPad 9 rygtes også præsenteret under Apples forårsevent i marts.


iPad mini 6

Med begrænset informationer på nuværende tidpunkt, rygtes ankomsten af en iPad mini 6 iklædt en stor opgradering. Til at begynde med vil iPad mini 6 have en større 8,5- til 9-tommers mini-LED-skærm. Desuden skulle iPad mini 6 være designet med smallere rammer og en fingeraftryksscanner på skærmen. Rygterne antyder, at iPad mini vil fjerne den ikoniske Touch ID-Home knap til fordel for en større skærm.

iPad-mini-6-1.jpg

Image credit: Tom’s Guide


Hvornår lanceres iPad mini 6?

Apple vil sandsynligvis afsløre iPad mini 6 sammen med iPad Pro 2021 og den billigere version af iPad 9.


AirPods Pro 2

AirPods Pro-opdateringen med et mere kompakt design ser også ud til at være på 2021 menuen. Apple har optimeret designet på ”stilken/stem” for at forbedre ergonomien. Desuden har de trådløse øretelefoner en avanceret version af Apples-designede H1-chip ombord.

Apple AirPod pro 2021.JPG

Source: Apple


Hvornår lanceres de nye AirPods Pro i 2021?

De nye AirPods Pro rapporteres at lande i april eller se dagens lys ved forårseventet.

Læste du også: AirPods Max vs AirPods Pro: Hvad skal du vælge?


AirPods 3

Mens AirPods fortsætter med at toppe med største andel af markedet, tyder noget på, at design kunne ende med at være Apples akilleshæl og fremstår forældet. Et af smertepunkterne har været manglen på ergonomisk design. Men det ser ud til, at Apple endelig har lyttet til klagerne. AirPods 3 rygtes at have en slående lighed med AirPods Pro. De trådløse øretelefoner kommer dog ikke med aktiv støjreduktion

Hvornår frigives AirPods 3?

AirPods 3 er klar til lancering i første halvdel af 2021.


Apple TV

2021 kunne være året, hvor Set-top-boksen kommer med en nydesignet fjernbetjening og en opdateret proces. Fjernbetjeningen have en Find My-lignende funktion, der gør det muligt at finde den i rodet på teenageværelset. Produktet kommer i to varianter. Mens den ene har en A12-chip, vil den anden være udstyret med en A14X-chip med fokus på at tilbyde spil på konsol niveau.


Hvornår lanceres det nye Apple TV?

Den nye digitale boks forventes i anden halvdel af 2021.


AirTags

Introduktionen af en ny Find My funktion i iOS 13, der giver brugerne mulighed for at spore iPhone selv uden en dataforbindelse, gav nok indikation af en mulig lancering af AirTags. AirTags leveres muligvis med AR-support. Derudover giver det også en øjeblikkelig advarsel, når et element, der spores, bevæger sig for langt væk fra iOS-enheden.


Hvornår frigives AirTags?

Oprindeligt lød rygterne på første halvdel af 2020, men forventes nu først frigivet i 2021 (sandsynligvis i første halvdel).


4 forskellige nye iPhones

Hvert år introducerer Apple flagskibs iPhones om efteråret. Og 2021 vil ikke være en undtagelse. Her forventer vi iPhone 13, 13 mini, 13 Pro og 13 Pro Max.

På trods af det forholdsvise dårlige salg af iPhone 12 mini, tyder intet på, at Apple dropper næste iteration af iPhone 12 mini. Med hensyn til specifikationerne bliver dette et "S" år med nogle bemærkelsesværdige opgraderinger.

Rygterne har svirret omkring Apples bibeholdelse/afskaffelse af den famøse "Notch" til fordel for et all-screen display. Alt tyder dog på, at tech-giganten fortsætte med at holde fast i ”Notch” på iPhonen i 2021. Flere rygter omtaler dog, at det gøres mindre.

Hertil skulle vi endelig få en iPhone med 120Hz refresh rate. Hvad der kunne være en skuffelse for mange er, at Apple stadig fraviger sig adoptionen af USB-C-porten.


Hvornår lanceres de nye iPhone 13-modeller?

Apple forventes at lancere alle 4 iPhone 13-modeller i september.

Apple Watch 7 / Apple Watch SE 2

Apple Watch 7 og Apple Watch SE 2 er også klar i 2021. Selvom detaljerne om specifikationerne er begrænsede, arbejder Apple på nye sundhedssensorer, der yderligere kan forbedre sundheds- og fitnesssporing på Apple Watch.

Apple Watch 2021.JPGSource: Apple


Hvornår frigives Apple Watch 7 og SE 2?

Apple Watch 7 og Apple Watch SE 2 lanceres i efteråret sammen med iPhone 13.


Source & Image credit:

AppleVores partnere