Apple M1 smadrer konkurrenterne

Apple lancerer tre nye Macs med Apple Silicon M1
Med lanceringen af M1, har Apple fået et stærkt kort på hånden mod konkurrenterne. Teste viser, at Apple M1 processoren, er i stand til, at fordoble performance i Windows end Microsofts eget hardware.

Ifølge de seneste benchmarks er Apple M1 i stand til at afvikle Windows 10 på ARM næsten to gange hurtigere end Microsofts egen hardware. Det opdaterede benchmark viser, at Windows 10 på Apple M1 er langt hurtigere end Surface Pro X, som kører operativsystemet native og er udstyret med en Snapdragon 8cx-baseret processor.

M1 processoren blev annonceret i juni, og den er baseret på ARM-hardware. Apple har designet SoC fra bunden med både ydeevne og batteribackup i tankerne, og den kører som standard macOS. Seneste så vi rygter om, at MacBook Pro med M1X SoC er undervejs

Microsoft har også udviklet Windows 10 til ARM-drevne enheder, og operativsystemet skal teknisk set også kunne køre på Apple, men det er helt op til Microsoft at gøre dette til en realitet.

I sidste uge kom det frem, at udviklere har formået at køre Windows 10 på ARM på Apple M1. Nu er der en ny version af launcheren ude, der bruger open source virtualiseringsteknologi til at køre Windows 10 på Apple-hardware, og resultaterne er langt bedre end forventet.

På Geekbench præsterede Apple M1 Mac mere end 2.000 point højere end Surface Pro X i multi-score tests.

Apple Mac mini med Windows 10 ARM fik næsten 5.450 point på Geekbench, mens Surface Pro X var bagud på 3.113 point.

ARM-benchmark-696x536.jpg 

Microsoft tillader i øjeblikket ikke sin ARM-version af Windows 10 at blive brugt af Apple, og udviklerne har produceret disse benchmarks ved at køre operativsystemet via virtualisering.

Chippen ser ud til at være i stand til at give sindssyg performance med korrekt optimering til Windows 10, hvilket kan ske næste år, når native support til OS lander.

Qualcomm har også reageret på rapporterne og lovet, at fremtidige Snapdragon-generationer vil være bedre optimeret hertil.

Chip-producenten forklarede, at de arbejder på enheder “that are going to be competitive in the market” med ydeevneopgradering hvert år, fremadrettet.

 

Source & Image credit:

Apple, Geekbenchmark

Vores partnere