Dette skal du vide før du starter din egen virksomhed

Virksomhed
Der er en lille iværksætter gemt i os alle, men hvis du har besluttet dig for at føre dine ideer ud i livet så er det måske på tide at starte sin egen virksomhed.

Der er en lille iværksætter gemt i os alle, men hvis du har besluttet dig for at føre dine ideer ud i livet så er det måske på tide at starte sin egen virksomhed. Man kan starte virksomheder på mange forskellige måde, men lige når man starter er det smarteste man kan gøre at starte en enkeltmandsvirksomhed. Du kan læse mere om enkeltmandsvirksomheder, og hvordan du starter den i den her tekst.

En enkeltmandsvirksomhed

Alle virksomheder starter et sted, og oftest starter de med en ide. Før man kan gøre noget ved den ide og starte et rigtigt firma, skal man lægge meget arbejde i det, og arbejde meget alene. Et godt sted at starte er med en enkeltmandsvirksomhed, det indebære at du er den eneste der ejer virksomheden, og derfor er din egen chef og medarbejder. Det er dog ikke nogen regler om, at man kun skal være én mand i virksomheden og du kan sagtens hyre andre medarbejdere. 

Hvis det lyder som noget for dig, så er det du skal starte med at gøre at tage fat i din advokat, som kan hjælpe og rådgive dig gennem hele processen. For at oprette en virksomhed skal du gå på nettet og udfylde nogle formulere. Det er egentlig meget nemt, men man skal ikke bare oprette en virksomhed fordi man kan. Der skal betales skat og der skal sørges for en masse informationer, så det skal man være klar på. Det kan være rigtigt smart at have en advokat inden over hele vejen fordi sådan noget med skat og moms hurtigt kan blive besværligt.

Fordelene ved at vælge enkeltmandsvirksomhed

Når man skal starte virksomhed, har man muligheden for at lave andre virksomheder som PMV eller A/S, men der er mange fordele ved at vælge en enkeltmandsvirksomhed. Det er for det første en billig løsning. Det kan derfor betale sig, hvis man ikke har så mange penge at gøre godt med. Du skal have en normal indkomst for at kunne oprette en virksomhed, så hvis man er på kontanthjælp, kræver det en tilladelse. Der er nogle krav som du skal opfylde for at kunne lave en virksomhed og dem kan du læse mere om på nettet, hvor du også kan finde priser på, hvad det koster at starte en enkeltmandsvirksomhed. Andre fordele ved en enkeltmandsvirksomhed, er at man har kontrollen over hele virksomheden, og derfor kan træffe beslutningerne selv. Der er heller ingen krav om at indlevere rapporter i firmaet

Vores partnere