Få et solcelleanlæg med batteri til dit hus

pexels-pixabay-159397

Solcelleanlæg med batteri er en fordelagtig investering for mange danske husejere. Med solceller med batteri til hus kan du nemlig spare mange penge på elregningen, samtidig med at du bidrager til den grønne omstilling. 

Derudover giver det også en række andre fordele såsom back-up strøm, når der er strømafbrydelser, og mulighed for at tjene penge på at levere overskydende el tilbage til nettet.

Hvad er solceller, og hvordan virker de?

Solceller er en teknologi, der kan omdanne sollys til elektrisk strøm. Solceller virker ved at have et lag af aktivt materiale, der producerer elektriske partikler, når det udsættes for sollys. Partiklerne flyder derefter gennem et lag af isolator til en metalplade, hvor de bliver ledt ud af cellen. På den måde kan solceller omdanne energi fra sollyset direkte til elektrisk strøm.

Fordele ved at have et batteri tilkoblet dit solcelleanlæg

Solcelleanlæg er en af de mest effektive og miljøvenlige energikilder, der findes. Men selv om et solcelleanlæg kan producere masser af strøm, så er det ikke altid nok til at dække al ens elforbrug. Dette kan især være tilfældet i de mørke vintermåneder, hvor der er mindre sollys. 

Derfor kan det være en god idé at have et batteri tilkoblet sit solcelleanlæg, så man har mulighed for at lagre den strøm, som man producerer i løbet af dagen og bruge den på tidspunkter, hvor der ikke er sollys. På denne måde kan man sikre sig, at man altid har strøm nok - også i de mørke vintermåneder.

En andet fordel ved at have et batteri tilkoblet sit solcelleanlæg er, at man kan spare penge på elregningen. Selv om et batteri koster penge upfront, så vil det hurtigt tjene sig selv ind igen ved at man sparer penge på elregningen hver måned. På lang sigt vil et batteri også mindske ens CO2-udledning markant, da man vil bruge færre kulstofbaserede energikilder som f.eks. kul eller gas til at producere strøm med.

Derfor bør du investere i solceller til dit hus

Solceller er en af de bedste investeringer, man kan gøre for sit hus. Solceller kan nemlig både producere el og varme, og energien er så effektiv, at den sagtens kan kan give elektricitet og varme til hele huset - og dermed kan man spare penge på sin elregning. 

Derudover er det også en god idé at investere i solceller, hvis man gerne vil have et mere miljøvenligt hus. Solceller producerer nemlig ren energi, og dermed kan man være med til at mindske sin egen CO2-udledning. 

Endelig er det også en god idé at investere i solceller, hvis man gerne vil have et mere energieffektivt hus. Solceller producerer nemlig både el og varme - to af de vigtigste energiformer i et hus.

Vores partnere