Ferie på budget

michael-longmire-RhBVoJnRqVg-unsplash
Er det tid til at give computeren en pause og komme ud og opleve den virkelige verden?

De seneste år med nedlukninger har givet de fleste af os udlængsel og et behov for at komme væk fra hverdagen. Så er du også kørt en smule træt i den trivielle hverdag, så kan det være, du skulle tage en spontan ferie eller bare skifte weekend-TV og sofahyggen ud med nogle andre spændende oplevelser i weekenden. Mulighederne er mange, for med flere åbne grænser og færre restriktioner, begynder det mere og mere ligne livet før Corona.  

Her kan du læse mere om, hvordan du har mulighed for at tage et velfortjent afbræk fra hverdagen.  

Afbudsrejser

Ønsker du at komme en tur til udlandet, kan du blandt andet komme billigt afsted med en afbudsrejse. En afbudsrejse er en tidligere bestilt rejse, som køberen har valgt at aflyse. Dermed står rejseselskabet med en booking, de gerne vil have afsat hurtigst muligt. Det betyder således, at du har mulighed for at købe en rejse til billige penge.

En ulempe ved afbudsrejser er dog, at du kan risikere at måtte flyve på nogle skæve tidspunkter i døgnet og muligvis også er nødt til at mellemlande en eller flere gange.

Turist i eget land

Har du ikke behovet for at rejse udenlands, eller vil du bare gerne undgå eventuelle corona-restriktioner på den enkelte destination, kan en weekendtur herhjemme i Danmark også være et godt bud. Mediet kultunaut.dk giver dig gode råd til, hvordan du for eksempel kan tage en weekendtur til København på et mindre budget. Du kan for eksempel besøge nogle af byens velkendte turistattraktioner, såsom den lille havfrue, Rosenborg slot, Rundetårnet og ikke mindst de mange charmerende slotshaver rundt omkring i byen. Er du mere til gode hyggestunder i byen, byder København også på mange gastronomiske oplevelser i verdensklasse, ligesom byen også byder på et væld af øl- og vinbare.

Er du ikke så meget til storby, og har du brug for mere fred og ro, kan du også besøge nogle af landets mange små øer, såsom Samsø, Anholt, Bornholm og Fanø. Her får du masser af natur for pengene og ikke mindst muligheden for at se årstiden skifte.

Undgå ferielån

Selvom det kan være fristende at finansiere din ferie med et hurtigt ferielån, er det bedst at undgå at låne penge, hvis du har mulighed for at betale kontant eller har en opsparing at trække på. Det mener lånevirksomheden KreditNU, der tilbyder online lån uden månedlige renter. Overvejer du trods alt at låne penge til din næste ferie, bør du tage et grundigt kig på lånemulighederne på markedet og finde et lån, der både giver dig en billig rente og fleksibel tilbagebetaling uden ekstra gebyrer. Derudover bør du også altid undgå at låne mere, end du har brug for.

Vores partnere