Guide til indretning af hjemmekontoret

dillon-shook-mY3_bvR74fI-unsplash
Hjemmekontoret er indenfor de seneste år blevet et begreb, alle kender til. Hjemmekontoret er en fleksibel løsning, hvis du fast arbejder hjemmefra, eller hvis det kun er nogle få dage.

Måske er det også det sted i dit hjem, du opholder dig meget i din fritid, når du skal foretage andre aktiviteter på din computer, såsom gaming eller research om de nyeste trends inden for apps og teknologi. Uanset hvad du laver på din kontorplads, og om du kan prioritere et helt rum eller du må indrettet kontoret i et hjørne af din stue, er det vigtigt at indrette din arbejdsplads hensigtsmæssigt efter ergonomiske forhold og med de rette elementer. 

Belysning sørger for at du kan arbejde alle timer af døgnet 

En god loftlampe er vigtigt på et hjemmekontor, for det området, hvor du arbejder skal belyses, så du kan se hvad du laver, og hvis du sidder i et online-møde, skal dine kolleger kunne se dig i en ordentlig belysning. En god belysning er derfor med til at give et godt arbejdsmiljø. Vælg en loftlampe til kontor, der passer til dine behov. Der findes mange slags loftslamper, og når du skal vælge en ny loftlampe, er det en god idé, at overveje, hvad din loftslampe skal kunne. Skal den være moderne og matche indretningen på dit hjemmekontor? Eller skal den være mere praktisk i designet eller måske være energibesparende?

En ordentlig stol er afgørende for komforten 

Hvis du arbejder meget hjemmefra, sidder du formentlig meget ned foran computeren. Derfor er det vigtigt for din kropsholdning, at du vælger en stol, hvor du sidder godt og giver dig en korrekt arbejdsstilling. Her vil en sadelstol være et godt valg. En sadelstol gør, at det er let at skifte mellem siddende og stående, og giver derfor mere bevægelse i din arbejdsdag. Den giver større bevægelsesfrihed og så mindsker den spændinger i ryg- og skuldermuskulatur og giver bedre blodgennemstrømning. 


Indretning af hjemmekontoret 

Når du indrette dit hjemmekontor, er det vigtigt at lyskilden på dit kontor kommer fra siden. Hvis den kommer bagfra, kan du ikke se noget på din skærm, og hvis den er foran dig, bliver du blændet. Derfor bør du placere dit skrivebord, så dagslyset kommer fra siden, for at undgå refleksioner i din computerskærm. Men du skal også hænge din loftlampe, så den heller ikke laver irriterende spejlinger. Du skal derfor ikke hænge den lige over eller bagved din skærme, men du kan med fordel prøve dig frem med at hænge den på forskellige steder ud for skrivebordet og se, hvad der fungerer bedst. 

Vores partnere