Sådan får du en internetforbindelse med 1000 Mbit

denny-muller-JyRTi3LoQnc-unsplash
Bredbåndet som vi kender det i dag, er bedre end nogensinde før. Dette skyldes i høj grad det nyeste skud på bredbåndsstammen, der er bedre kendt som fibernet.

Med fibernet har man foretaget de hidtil hurtigste hastighedsmålinger, der foruden fart, også er garant for en mere stabil internetforbindelse. Selvom denne løsning har gjort det muligt at opnå lynhurtige internethastigheder, så kræver det i første omgang en nedgravning, før det er muligt at kunne modtage en forbindelse via fibernet. Dette er blevet en hæmsko for de forbrugere, der endnu ikke har fået fibernet i deres område. Det er der heldigvis råd for, da man efterhånden kan opnå de samme hastigheder med en internetforbindelse leveret gennem antennestikket.

Få et overblik over de forskellige bredbåndsløsninger

Før du kaster dig over spørgsmålet omhandlende, hvordan man får en internetforbindelse med 1000 Mbit, så bør man i første omgang danne sig et overblik over de forskellige bredbåndsløsninger, og hvilke muligheder man har på den pågældende adresse. Det er nemlig ikke alle husstande, som kan modtage en internetforbindelse med 1000 Mbit - og det kan der være flere årsager til. Er du interesseret i at undersøge, hvilken forbindelse du kan modtage på din bopæl, så find internet på din adresse her.   


Majoriteten af de danske husstande vil kunne modtage deres internetforbindelse gennem antennestikket, der leveres via de såkaldte COAX-kabler. Typisk vil man opleve at det er bredbåndsgiganterne YouSee og Stofa, der er de primære udbydere af denne type bredbånd. 


Som allerede nævnt, så er det imidlertid ikke alle, der kan få leveret deres internetforbindelse gennem via fiber, selvom dette vil være alternativet til en COAX-løsning. Fibernettet er navnet på det, der af mange også kaldes fremtidens internet. Netværket består af lyslederkabler, også kaldet optisk fiber, der rejser med hidtil usete hastigheder mellem dig og din udbyder. Dette er også årsagen til, at fibernettet kan levere de hastigheder som det gør.    

Hvilke bredbåndsforbindelser leverer 1000 Mbit? 

Både COAX og Fiber kan opnå hastigheder på 1000 Mbit, og befinder du dig et bestemte områder, så kan du med fibernettet opnå endnu højere hastigheder. Dog er det værd at notere, at har du mulighed for at få leveret din internetforbindelse gennem både COAX og fiber, så er der størst sandsynlighed for at få 1000 Mbit med fiber. Det skyldes, at en COAX-forbindelse i belastede perioder, kan have svært ved at levere den lovede hastighed, hvorimod fiber ikke påvirkes i samme grad af udefrakommende faktorer. 


I forlængelse heraf bør man bemærke, at en COAX-forbindelse ofte leveres som en asymmetrisk forbindelse, typisk i form af 1000/60 eller 1000/100 Mbit, hvorimod fiber oftest leveres som en symmetrisk forbindelse på 1000/1000 Mbit. 

Foretag et hastighedstjek på din adresse

Er man i tvivl om, hvorvidt det er muligt at få leveret en 1000 Mbit forbindelse på sin adresse, så findes der, både hos internetudbydere og eksterne hjemmesider, platforme, hvor det er muligt at foretage et hastighedstjek på adressen. Disse test oplyser også om de forskellige bredbåndsmuligheder - altså om det er muligt at få leveret enten COAX, Fibernet eller noget tredje på adressen. Derfor kan man med fordel foretage et hastighedstjek, før man påbegynder sin søgen efter en udbyder, som kan levere 1000 Mbit.