Sådan omregistrerer du din nye bil

oziel-gomez-O255DOFraAc-unsplash
Hvert år bliver der købt brugte biler af private sælgere. Flere og flere vælger at købe en brugt bil.

Dog er der nogle forbehold, som man bør tage. Derudover er der også nogle ting, som man skal gøre, når man køber en brugt bil, såsom at få bilen omregistreret. Det er køberens ansvar at få styr på en omregistrering af bil. Er man alligevel som køber i tvivl om, hvordan en omregistrering foregår? Så kan man læse med her i artiklen, hvor der vil være et centralt fokus på, hvordan man omregistrerer ens nye bil.

Hvad er omregistrering?

Er man førstegangs bilejer, så kan det godt være en overvældende proces, at skulle få styr på bilens omregistrering. Heldigvis er det en ret simpel proces, når man ved, hvad man skal gøre. Når man skal omregistrere en bil, så betyder det bare, at man oplyser myndighederne om, at bilen har fået en ny ejer. Når man foretager sig en omregistrering af en bil, så får man nummerpladen til at tilhøre en ny person. Denne proces sker ikke automatisk, selvom det ikke er det sværeste at omregistrere en bil. Omregistreringen af ens nye bil vil først træde i kraft, når bilen er blevet registreret ved Motorstyrelsen, og det vil altid være køberens opgave at få det gjort. For at få omregistreret en bil, så skal man benytte sig af bilens registreringsnummer. Får man ikke omregistreret bilen, så kan det få konsekvenser for bilens tidligere ejer, da det er ham/hun som vil stå til ansvar for at få betalt bilens afgifter. Derudover vil forsikringen ikke være gyldig, hvis bilen ikke er omregistreret.

Hvad skal man finde frem til omregistrering?

Man skal kun finde nogle få ting frem, når man skal omregistrerer en bil. Det kan være forskelligt, hvilken dokumentation man skal bruge. Det afhænger af, om man vil foretage omregistreringen online eller ikke. Dog kommer man langt ved at have følgende ting klar:

  • Seneste registreringsattest

  • Billed-ID

  • Dokumentation på at den nye ejer har en ansvarsforsikring

  • Information om, hvilket forsikringsselskab bliver forsikret ved fremover

  • En fuldmagt, hvis omregistrering sker på vegne af en anden

  • Betalingskort

  • NemID eller MitID

Hvor lang tid har man til at få omregistreret en bil?

Det er vigtigt enten at få omregistreret bilen eller afmeldt den, inden der er gået fire hverdage. Sælgeren kan afmelde den hos Motorregistret, hvis bilen ikke er blevet omregistreret efter 4 hverdage. Man kan med fordel gøre det online på enten Skats hjemmeside, eller på appen Ejerskifte. Det vil koste et beløb at omregistrere en bil. Det koster 340 kroner at få omregistreret bilen hos begge steder. 

Vores partnere