Socialt ansvar online - det bør du vide

noah-buscher-AUM5vcnuYd4-unsplash (1)
I gamle dage var det meget mere begrænset, hvilken hjælp der var at hente, når misbrugsproblematikker trængte sig på.

I gamle dage var det meget mere begrænset, hvilken hjælp der var at hente, når misbrugsproblematikker trængte sig på. Både for misbrugere og pårørende er det et kæmpe vendepunkt, at der i dag er så mange behandlingsmuligheder at opsøge. Det Gode Liv er et eksempel på et ressource- og behandlingscenter, som kan tilgås og kontaktes online. Her kan hentes vejledning og information fra eksperter på området.

Internettet som ressource

Nutidens store brug af internettet er ikke uden skyld i online-mobning, isolering fra omverdenen og andet, der ikke er fremmende for trivsel. Dog findes også alle internettets glæder, styrker og ressourcer. Internettet gør det nemlig muligt for mennesker at skabe venskaber og holde kontakten på tværs af landegrænser. Internettet bidrager til at demokratisere både viden og kunst, idet alle på nettet kan tilgå en hel masse kilder til viden og inspiration. 

Internettet bidrager desuden til, at enhver kan opsøge viden, råd og vejledning relateret til udfordringer i deres virkelige liv. Dette er især en kæmpe ressource, som bør udnyttes til fulde. Fylder sygdomme eller misbrug i dit eller dine kæres liv, så tøv ikke med at række ud. 

Opsøg behandlingsmuligheder

Find behandlingscentre online og bliv både klogere og få hjælp. Om det er dig, der er misbruger, eller om det er dig, der er pårørende, kan alt for ofte komme ud på ét. Det tynger nemlig i ens liv, uanset om man er den, der mærker misbrugstrangen, eller den, der står på sidelinjen. Det gør ondt, og det kræver behandling og bedring. 

Hos gode behandlingscentre er forskelige slags eksperter og specialister tilknyttet, og en behandling vil kunne tilpasses specielt til enhver klient. Faktisk kan det i den grad betale sig at få hjælp meget tidligt i et misbrugsforløb. Jo længere tid, et misbrug får lov at bundfælde sig, jo mere indgroet i psyken bliver det nemlig. Mærk derfor efter og stol på din intuition. Oftest kan du nemlig både som begyndende misbruger og pårørende mærke, at der er noget, der ikke er, som det skal være. 

Det kræver mod at række ud efter hjælp. Faktisk kræver det en hel speciel slags mod at indrømme, at man ikke kan klare sin situation alene. Misbrugere er nemlig ofte mennesker, der har været igennem sorg eller traumer, som de dulmer med alkohol, stoffer eller andet. Misbruget dækker med andre ord over andet og mere end dét, der kan ses på overfladen. En god behandling stikker dybt.

Vores partnere