ASRock Z270 Taichi

Selvom AM4 soklen fra AMD er på manges læber lige nu, og vi ligeledes venter spændt på X299 soklen, så skal vi ikke glemme, at Z270 bestemt stadig lever i bedste velgående. ASRock præsenterer os her for et af deres særdeles lækre bundkort med det mundrette navn ASRock Z270 Taichi.

ASRock Taichi stiftede vi sidst bekendtskab med her på redaktionen, da vi testede ASRock X99 Taichi. Her skal vi så i stedet se på ASRock Z270 Taichi, der byder på det samme lækre sorte og hvide design, som generelt bryder skalaen på designsiden og giver os noget helt andet end de mange sort/røde bundkort.

 

tweak_dk_asrock_logo

 

De tekniske detaljer:

 • Socket: Intel LGA1151
 • CPU: Up to Intel Core i7
 • Chipset: Intel Z270
 • 12 Phase Power Design
 • Intel 802.11ac Wi-Fi
 • Dual gigabit LAN
 • DDR4 Memory Technology
  Dual Channel Mode
  Up to 64 GB DDR4
  Max clock frequency: 3733 MHz
  Support non-ECC unbuffered DDR4
 • Dual AMI UEFI BIOS
 • Purity Sound 4 Audio System
  Realtek ALC1220S chip
  120dB SNR DAC with Differential Amplifier
  Texas Instruments NE5532 Premium Headset Amplifier
  Supports DTS Connect
 • ATX Form Factor

tweak_dk_asrock_z270_taichi_specs_vr

 

 

Intet nyt under solen når det kommer til indpakningen, men det er der vist heller ikke behov for. Kassen fortæller jo meget godt, hvad vi kan forvente os at finde inde i samme. Dog er det altid lækkert at se ens nyindkøbte hardware pakket pænt ind.

 

 

Taichi bundkortene fra ASRock rører altså bare et eller andet i hjertet hos en nørd som undertegnede, der gerne vil have, at det skal være så stilrent som overhovedet muligt. Så absolut en god start, og førstehåndsindtrykket fremstår til UG.

Igen her ser vi en proportionel fordeling af diverse headers på motherboarded, der alle er placeret møjsommeligt ude langs siden for at skabe mulighed for mindst mulige ledninger på kryds og tværs inde i kabinettet. Det sort/hvide design er absolut gennemført ned til mindste detalje, og de eneste farver, der er at skimte er guldkapperne på lydsystemets kondensatorer og USB portenes blå farver. Har du et kabinet med gennemsigtig sidepanel i kabinettet, så vil ASRock Z270 Taichi vil en sand fornøjelse at betragte.

 

tweak_dk_asrock_z270_taichi_specs_lan

 

ASRock Z270 kommer med to Intel LAN porte, og for en gangs skyld har kortet faktisk også Link Aggregation, eller som ASRock selv kalder det; Teaming function. Dermed kan Taichi få den dobbelte båndbredde, hvis man får brug for en særdeles stærk LAN forbindelse.

 

tweak_dk_asrock_z270_taichi_specs_wifi

 

Ydermere har ASRock Z270 Taichi bundkortet også et Dual Band 802.11ac Wi-Fi modul, så vi også kan bruge bundkortet trådløst, hvis man ikke er meget for LAN kabler.

 

 

Som altid har ASRock lavet os nogle lækre heatsinks, der sagtens kan medvirke til et køligt system med et godt airflow. Under VRM heatsinken har vi en 12-faset strømstyring med Nichion caps og 60A Power Chokes.

 

Citat ASRock:

Premium 60A Power Choke
Compared to traditional chokes, ASRock’s premium 60A power chokes effectively make the saturation current up to three times better, thus providing enhanced and improved Vcore voltage to the motherboard.

 

Nichion caps

100% Japan made high quality conductive polymer capacitors

 

tweak_dk_asrock_z270_taichi_atx_gaming_bundkort_07

 

PCIe Gen. 3 sokler finder vi fire af på bundkortet. Soklerne kan enten køre x16, x8/x8/x4 eller x8/x4/x4/x4. Dermed kan vi enten køre 2-vejs SLI eller 3-vejs CrossFireX multiGPU. På billedet aner vi også tydeligt, at der er hele tre Ultra M.2 sokler på kortet, og nørder og andet godtfolk elsker Ultra M.2 sokler.

 

tweak_dk_asrock_z270_taichi_specs_rgb_led

 

RGB EVERYWHERE, som mange efterhånden siger. ASRock Z270 Taichi kommer selvfølgelig også med RGB, som efterhånden er blevet hverdag og et krav fra forbrugerne. Er man dog som undertegnede til det mere stilrene, så kan det da (heldigvis) også slukkes.

 

 

tweak_dk_asrock_z270_taichi_specs_purity_sound_4

 

DIMM soklerne understøtter selvfølgelig DDR4 RAM, som er ganske mainstream i dag. Der kan monteres så meget som 64 GB non-ECC DDR4 RAM med en maksimal clock frekvens op til 3733 MHz. Lydsystemet er ASRocks eget Purity Sound 4 med en Realtek ALC1220S lydchip, som kan klare op til 120 dB(A). Desuden understøtter det også DTS Master HD og 7.1 surround. Til frontpanelet har ASRock monteret en Texas Instruments NE5532 Premium Headset Amplifier, der understøtter headsets op til 600 Ohm. Dermed er grundlaget bestemt lagt for kvalitetslyd.

 

tweak_dk_asrock_z270_taichi_specs_purity_sound_4_2

 

 

Udover de tre M.2 sokler har bundkortet også så meget som ti SATA3 porte, hvoraf de fire af dem kan anvendes som to SATA Express porte. Et debugging LED ved siden af de to AMI UEFI BIOS chips er det også blevet til, så du i langt de fleste tilfælde får en fejlkode, hvis uheldet skulle være ude.

 

tweak_dk_asrock_z270_taichi_atx_gaming_bundkort_13

 

I/O panelet på ASRock bundkortet har alt, hvad man kunne ønske sig af sit bundkort, og vi lader lige billedet stå og tale for sig selv lidt, og så lister vi ellers op:

 

- 2 x Antenna Ports
- 1 x PS/2 Mouse/Keyboard Port
- 1 x HDMI Port
- 1 x DisplayPort 1.2
- 1 x Optical SPDIF Out Port
- 1 x USB 3.1 Type-A Port (10 Gb/s) (ASMedia ASM2142) (Supports ESD Protection (ASRock Full Spike Protection))
- 1 x USB 3.1 Type-C Port (10 Gb/s) (ASMedia ASM2142) (Supports ESD Protection (ASRock Full Spike Protection))
- 4 x USB 3.0 Ports (Intel® Z270) (Supports ESD Protection (ASRock Full Spike Protection))
- 2 x RJ-45 LAN Ports with LED (ACT/LINK LED and SPEED LED)
- 1 x Clear CMOS Switch
- HD Audio Jacks: Rear Speaker / Central / Bass / Line in / Front Speaker / Microphone (Gold Audio Jacks)

 

 

PRIS på ASRock Z270 Taichi bundkortet:

 

 

I kan også læse om ASRock Z270 Taichi ved at klikke på ASRock banneret herunder.

 

tweak_dk_asrock_logo

 

Konklusion:

 

Så er vi nået til vejs ende i vores ASRock Z270 Taichi review, og undertegnede må nok hellere starte ud med at sige, at jeg har fundet mit fremtidige bundkort. Helheden i ASRock Z270 Taichi rammer rigtig godt, og jeg finder designet og valget af onboard komponenter på bundkortet tilfredsstillende. Skal man lede efter noget negativt at sige, så kunne man måske have ønsket sig en af de nye AQUANTIA 5 Gbps netværk chips, nu hvor der er lagt vægt på et stærkt Link Aggregation netværk. Prisen vil nok også ramme nogen, men ikke desto mindre synes vi her på redaktionen, at ASRock Z270 Taichi bundkortet er skruet helt rigtigt sammen. Alt i alt bliver ASRock altså sendt ud af døren med en score på 9,5 og en Editors Choice Award.

 

Godt:

 • Gennemført design
 • Sort og hvidt farvetema
 • Hele tre Ultra M.2 sokler onboard
 • Realtek ALC1220S lydchip
 • Link Aggregation support
 • 802.11ac Wi-Fi modul medfølger
 • Dual BIOS

Knapt så godt:

 • Med vægt på netværk ville jeg gerne have set en AQUATIA 5 Gbps netværkschip
 • Prisen vil nok skræmme nogen

English summary

 

We have reached the end of todays ASRock Z270 Taichi motherboard review and first of all I will have to say that I have found my next motherboard. The overall experience with the board strikes me well in every way and I find the design and the onboard components choices satisfying. When looking at the negative perspective I could point out that a AQUATIA 5 Gbps network chip would have been a nice touch, when they are aiming at a strong network. Maybe the price can scare some. But none the less we here at Tweak.dk find that the ASRock Z270 Taichi is a nearly perfect motherboard and therefore I will award ASRock with a score of 9.5 and a Editors Choice Award.

 

Pros:

 • Great design
 • Black and white color theme
 • Three Ultra M.2 sockets onboard
 • Realtek ALC1220S audio chip
 • Link Aggregation support
 • 802.11ac Wi-Fi module included
 • Dual AMI UEFI BIOS

Cons:

 • Since the board aims at a strong LAN, I would have been glad to see the AQUATIA 5 Gbps network chip
 • The price can scare some

Score: 9.5 + Editors Choice Award

 

tweak_dk_asrock_z270_taichi_atx_gaming_bundkort_07