AMD lancerer A620 bundkort

AMD-A620-chipset-2
Hvis du ikke har opdaget det, så har AMD sammen med deres partnere lanceret deres A620 bundkort. Det er dog ikke så underligt, hvis man har misset det, for det er ikke en lancering, som har fået meget markedsføring i ryggen.

En af klagepunkterne ved den nye AMD Ryzen 7000 serie, har for mange være den relativt høje samlede pris på et Ryzen 7000 system. Når der skulle tages højde for, at man på den nye platform skal medregne nyt AM5 bundkort og DDR5 RAM, sammenlignet med et system på AM4 løber prisen hurtigt op.

Ved præsentationen af den nye serie lovede AMD, at der ville være prisvenlige bundkort tilgængelige til den nye serie. Det har dog ladet vente på sig, men nu har AMD og deres partnere lanceret deres A620 serie af bundkort. A620 repræsenterer den mest prisvenlige, men naturligvis også feature begrænsede serie af AM5 bundkort. 

ergTGYVVcW8jVhi5E7dFeh.jpg

Det er et chipset og en platform som mest egner sig til de mere afdæmpede systemer. AMD angiver selv, at A620 bedst egner sig med Ryzen CPU'er med en TDP på 65W. Det er dog mulighed for mere end det, men ydelsen kan ende med at blive begrænset, alt efter hvilket bundkort man vælger. AMD anbefaler, at man altid tjekker med producentens hjemmeside for det specifikke bundkort. 

Pt. er der tre CPU'er fra AMD i 7000 serien med en TDP i det segment. Det er deres Ryzen 9 7900 med 12 kerner, Ryzen 7 7700 med otte kerner og endeligt Ryzen 5 7600 med seks kerner. Den sidste er billigste alternativ med en pris på omkring 2000 kroner, som det ser ud nu. 


AMD-A620-chipset-1-1.jpg

Ser vi på specifikationerne, så ligger A620 ikke overraskende i bunden. Der er ingen understøttelse for CPU overclocking, men der er dog fortsat understøttelse af AM EXPO profiler til RAM. Man er begrænset til en enkelt PCIe 4.0 x16 til grafikkortet og op til len PCIe 4.0 x4 til M.2 NVMe lager. 

Der er altså ingen understøttelse af PCIe 5.0 på B620, hvilket i dette budget segment, nok ikke ender med at betyde det store. 

Vi kan pt ikke finde nogen af de nye A620 bundkort, hos nogen af de danske forhandlere, men vi forventer det ændre sig inden længe. Sammenligner vi priserne fra udlandet, kan vi se frem til priser omkring 700-800 kroner. Hvis det niveau holder er det omkring halv pris af de nuværende billigste B650 bundkort. 


Vores partnere