Computex 2023: ASRock giver os billigere bundkort

Skærmbillede 2023-06-01 182725 kopier
ASRock giver os billigere bundkort, men uden at gå på kompromis med featurelisten.

VORES DÆKNING AF COMPUTEX 2023 ER MULIG MED STØTTE FRA: ASRock, BeQuiet og MSI.


ASRock havde en del nye ting med på Computex 2023, men en af de mest interessante var nye versioner af deres Taichi kort, på både AMD og Intel platformene. 


ASRock har nemlig lyttet til mange henvendelser om prisen på deres high end bundkor,t netop i Taichi serien. 

Det har fået den til at lancere to nye versioner af deres B650E Taichi og deres Z790 Taichi. Begge de kort findes nu også i en light version. 

Funktionelt er der tale om nøjagtig de samme kort. Hele PCB delen af kortene er de samme, så komponenter, VRM osv er der ikke ændret på. Så ser man på de rene specifikationer, vil man ikke kunne se forskel på den normale version og light versionen. 

PXL_20230601_070317356.MP.jpg

Det som der er blevet sparet på er de kosmetiske ting, som RGB belysning, udsmykning og dekorative dækskjold til M.2 pladserne osv. 

Det betyder, at man med B650E Taichi Light og Z790 Taichi Light får kort, hvor der er skåret ind til benet. Der mistes kun dekorative elementer, men der fastholdes en featureliste, som er helt magen til de normale versioner af de to bundkort. 

De trimmede versioner har ikke en endelig pris endnu, men ASRock regner med en prisreduktion på omkring 20% på light kortene. 


Vores partnere