Gigabyte fremviser fede TX40 bundkort

Aorus-TRX40-Xtreme-Motherboard
Gigabyte har taget gavepapiret af deres nye bundkortkorts-serie henvendt til AMD Ryzen Threadripper 3000 – herunder også flagskibsmodellen fra Aorus.

Gigabyte har annonceret fire TRX40 bundkort til AMD’s næste generation Threadripper 3000 CPU'er, der ankommer den 25. november.

AMD annoncerede i går sine Ryzen Threadripper 3000 HEDT processorer, der ryger i handlen fra 25. november. Gigabyte (samt AsRock) deltager også i showet med nye TX40 baserede bundkort, og har afsløret en trio af TRX40 bundkort: TRX40 Aorus Master, TRX40 Aorus Xtreme og TRX40 Aorus Pro WiFi. Slutteligt kommer TRX40 Designare, som også står opført på den taiwanske producentens website, men desværre uden billeder.

BTxTTNgwxor8kfDEAg9bqF-970-80.png

TRX40 Aorus Xtreme

TRX40 Aorus Xtreme er Gigabyte's flagskibs TRX40 bundkort - og tilfældigt (sandsynligvis ikke) også det bundkort, som Gigabyte har teaset med et stykke tid.

TRX40 Aorus Xtreme bygges op omkring et sTRX4 CPU socket, der kobles på et imponerende 16 + 3 faset strømdesign. Bundkortet leveres en næsten uendelig liste af tilslutningsmuligheder, som blandt andet inkluderer fire PCIe 4.0 x16-slots (skønt to af dem kun har adgang til otte baner) fire M.2-slots hver med adgang til fire PCIe 4.0-baner. Denne firedobling af M.2-slots kan bruges til at køre op til fire NVMe SSD'er i en RAID 1, 0 eller 10 array. Det ser ud til, at Gigabyte er kommet i mål i med denne løsning ved blot at inkludere sin Gen4 M.2 AIC-adapter som en del af pakken.

sAbztTmX2xSXUymEczJQfF-650-80.png

Dette bundkort drager også fordel af onboard 802.11ax Wi-Fi, Bluetooth, RGB Fusion, ALC 1220-VB codec, quad-channel understøttelse og dual-BIOS understøttelse.

Da det nye TRX40-chipset har adgang til dobbelt så mange PCIe-baner som sin forgænger, der hver kører med dobbelt så høj datahastighed, er det i stand til at håndtere mere intensive beregningsopgaver opgaver. VRM-kredsløbene har deres egne heatsinks, M.2-slots har deres egne metalskjold, og hele bundkortet har et massivt termisk skjold, og en 50 mm ventilator til at køle chipset, er også en del af designet på TRX40 Aorus Xtreme bundkortet.


TRX40 Aorus Master & TRX40 Pro WiFi

4e5UZEHxwZAuBBm2T99GzF-650-80.png

Er dine krav og dertilhørende budget ikke til et TRX40 Aorus Xtreme bundkort, men uden at gå for meget på kompromis, er TRX40 Aorus Master og TRX40 Aorus Pro WiFi muligvis mere passende. Mens de er baseret på det samme sTRX4-socket og chipset, er der ikke helt så mange goodies som på Aorus Xtreme bundkortet.

Begge bundkort har stadig quad-channel understøttelse og masser af PCIe-slots. TRX40 Aorus Master har et lignende VRM-strømdesign som Aorus Xtreme varianten med et 16 + 3 faset design. TRX40 Aorus Pro WiFI er bygget med et 12 + 2 design. Begge disse bundkort leveres også med en trio med indbyggede M.2-slots, der hver har adgang til alle fire PCIe 4.0 baner og deres egne termiske skjold med henblik på bedre køling af bundkortets komponenter.

Indtil videre har Gigabyte ikke afsløret priser for deres fire kommende TX40 bundkort.


Kilde & Image credit:
Gigabyte