Ny BIOS muliggør TPM 2.0 support til Windows 11

windows 11
Nye ASUS BIOS opdateringer muliggør TPM 2.0 understøttelse til Windows 11. ASUS har frigivet BIOS-opdateringer til over to hundrede bundkortsmodeller for automatisk at aktivere den indbyggede TPM 2.0-sikkerhedsproces, så brugerne kan opgradere til Windows 11.

For at forklare, hvad dette betyder, er det vigtigt med lidt baggrundsinformation om TPM'er, og hvorfor de kræves af Windows 11.

Da Microsoft først annoncerede Windows 11, var en af de største overraskelser et nyt krav om, at computere skulle bruge en TPM 2.0 sikkerhedsprocessor til at installere eller opgradere til det nye operativsystem.

For dem, der ikke kender til platformsmodulet TPM), er der tale om en dedikeret sikkerhedsprocessor, der bruges til at udføre hardware-baserede kryptografiske funktioner for at sikre krypteringsnøgler og forhindre manipulation med hardwaredrivere og boot-processen.

Mens nogle bundkort har dedikerede slots, som brugerne kan installere et TPM-modul fysisk i, har Intel og AMD siden 2013 indbygget firmware med TPM-teknologi i mange af deres CPU'er, der udfører den samme funktionalitet som en TPM 2.0 processor ville gøre.

For Intel processorer kaldes den indbyggede TPM 2.0 Intel Platform Trust Technology (Intel PTT), og for AMD kaldes den AMD Platform Security Processor.

TPM 2.0 processorer er nu et krav for Windows 11, da de bruges til at drive mange af sikkerhedsfunktionerne i operativsystemet.

Ifølge Microsoft, kræver følgende Windows-funktioner TPM 2.0: Measured Boot, enhedskryptering, WD System Guard, Device Health Attestation, Windows Hello/Hello for Business, TPM Platform Crypto Provider Key Storage, SecureBIO, DRTM, vTPM in Hyper-V.

Efter at være mødt med disse nye restriktioner, har bølgerne gået højt, da brugerne med fungerende Windows 10 kompatibelt hardware, ikke længere ville fungere med Windows 11.

Heldigvis er der kommet en work-a-around til at komme uden om kravet om TPM 2.0, og få glæde af Windows 11.


ASUS BIOS opdateringer aktiverede automatisk TPM 2.0

For ejere af kompatible CPU'er og ASUS bundkort kan brugerne indtaste en enheds BIOS og aktivere TPM 2.0 ved at aktivere Intel Platform Trust Technology (Intel PTT) eller AMD Platform Security Processor -settings.

For mange kan det imidlertid være en forvirrende proces at skulle en tur forbi BIOS og foretage ændringer.

For at gøre det lettere for ASUS-ejere meddelte ASUS i sidste uge, at de havde frigivet nye BIOS-opdateringer til 207 bundkortsmodeller, der automatisk aktiverer den indbyggede TPM 2.0 processor på understøttede CPU'er.

For at kontrollere, om dit bundkort understøttes, kan du se denne liste over Windows 11 understøttede ASUS bundkort. Hvis dit bundkort er angivet, skal du klikke på downloadknappen for at downloade en ZIP -fil.

For at installere det nye BIOS skal du blot udpakke zip-filen, køre BIOSRenamer.exe programmet og følge instruktionerne.

Mens du udfører BIOS opdateringen, må du ikke lukke eller genstarte computeren, før du bliver bedt om det, da det kan forårsage et problem med din computers funktionalitet efterfølgende.

ASUS oplyser, at de fortsætter med at teste andre bundkort for kompatibilitet og vil opdatere listen, når de er færdige med at teste.

Kilde: ASUS

 

Vores partnere