Begyndelsen på enden for systemoplysninger

microsoft-windows-update juli 2020
Microsoft er påbegyndt næste skridt mod fjernelse af systemoplysninger i Windows 10 og i stedet omdirigere brugere til den mere moderne Om-side. Systemoplysninger giver brugerne mulighed for at få en oversigt over operativsystemversionen, netværkskonfiguration og installeret hardware. Nu melder Microsoft denne funktion fortid.

Systemoplysninger, der ofte bruges til at danne sig overblikket over områder som Windows 10 versionen, computernavnet og arbejdsgruppen, installeret CPU og hukommelse, har været et ofte anvendt værktøj, siden det blev introduceret i Windows NT 3.51 og Windows 95.

Via Microsoft i Windows 10 Insider build 20161, kommer en ændring, der omdirigerer brugere til Windows 10 Om-siden, når de prøver at åbne Systemoplysninger.

Som en del af denne ændring har Microsoft også tilføjet muligheden for at kopiere data fra siden Om/About og give oplysninger om din aktive sikkerhedsbeskyttelse.

Windows 10 Om side.png

Begyndelsen på enden for systemoplysninger

I Windows 8 introducerede Microsoft den nye moderne indstillingsfunktion og flyttede meget af operativsystemets konfiguration og indstillinger til denne.

Det forskellige udseende mellem Windows 10´s Indstillinger og systemoplysninger har altid ført til en usammenhængende følelse under konfigurering af Windows 10.

Omdirigering af systemoplysninger ser ud til at begynde med en plan om at trække den gamle Windows-model tilbage, og flytte alle konfigurationsindstillinger og oplysninger til Om-siden.

"There will be more improvements coming that will further bring Settings closer to Control Panel. If you rely on settings that only exist in Control Panel today, please file feedback and let us know what those settings are”, lyder det fra Bandon LeBlanc, Senior Program Manager hos Windows Insider i et blogindlæg


Source & Image credit:

Microsoft