Firefox får mulighed får eksport af adgangskoder

firefoxlogo
En Bugzilla-tråd angiver, at Firefox er på vej til at få en indbygget adgangskodeeksportfunktion. Denne feature skal give brugerne mulighed for at eksportere deres browser-gemte sikkerhedsoplysninger i form af en CSV-fil. Med er er det overhovedet nødvendigt i Firefox?


Lige nu kan du ikke eksportere dine adgangskoder native i Firefox browseren. Du skal bruge en tredjepartsudvidelse til Firefox, hvis denne er en funktion du ser værdi i at have. 

Eksport af adgangskode i Firefox

For cirka 16 år siden indsendte en bruger Mozilla Bugzilla-forummet en anmodning om at udvikle en adgangskodeeksportfunktion til Firefox.

“It should be nice if a button shows in the password manager that gives the functionality to export/backup saved passwords to a file”

Ventetiden har været lang, hvilket nok hænger sammen med begrænset efterspøgelse.

Hvorfor eksportere gemte adgangskoder?

Gemmer du normalt dine webstedsadgangskoder i din browser? Dette gør det muligt for din browsers adgangskodeadministrator hurtigt at udfylde dine legitimationsoplysninger, hver gang du logger ind.

Hvad med sikkerhedskopiering af dine loginoplysninger bare i tilfælde af datatab? Eksport af dit gemte brugernavn og hemmelige kombination som en CSV-fil er en af de mest pålidelige måder at gøre det på.

Det kan også være en god ide at eksportere adgangskoder til brug på en anden platform – herunder brugen af password manager.

Når den stabile version af Mozilla Firefox får opdateringen, behøver du ikke at installere en extension for at overføre dine login-data til nogen anden platform.

Hvad er din oplevelse med tredjepartsværktøjer til eksport af adgangskoder i Mozilla Firefox?

Lad os høre fra dig i kommentarfeltet.

Du kan finde et Firefox download HER