Officielt: Nvidia opkøber ARM

arm solgt til nvidia
Med adgang til ARM's IP og Arm instruktions og arkitektur, der understøtter ARM-baserede chips, vil Nvidia arbejde på at udvikle sine egne brugerdefinerede CPU'er til skabe sig et stærkt fundament ind i datacenter markedet, AI, big data, autonome køretøjer, supercomputere og mere.

Nvidia har meddelt, at de har indgået en aftale med SoftBank om at erhverve ARM Limited i en transaktion til en værdi af $ 40 mia. Finansieret med aktier og kontanter. Mens Nvidia overtager ARM og dets lukrative IP-portefølje, inkluderer transaktionen ikke ARM's IoT Services Group, som forbliver hos SoftBank.

Transaktionen forventes at være "immediately accretive to Nvidia’s non-GAAP gross margin and non-GAAP earnings per share."  Derudover bemærker SoftBank, at de fortsat vil være at finde i ARM gennem sin aktionærandel i Nvidia, som forventes at komme under 10 procent.

Der skulle være flere lovgivningsmæssige forhindringer, der skal ryddes af vejen i processen, og Nvidia bemærker, at overtagelsen kan tage op til 18 måneder at gennemføre. Aftalen vil kræve myndighedsgodkendelse fra Storbritannien, Kina, Den Europæiske Union og USA.

nvidia opkøber arm.JPG


Source: Nvidia

Nvidia har udtalt, at de vil forblive forpligtet til at opretholde ARM's neutralitet ved licensering af sin IP.

"Arm’s business model is brilliant. We will maintain its open-licensing model and customer neutrality, serving customers in any industry, across the world, and further expand Arm’s IP licensing portfolio with Nvidia’s world-leading GPU and AI technology," sagde Jensen Huang. i et brev til Nvidia-medarbejderne.

Desuden har Nvidia til hensigt at holde ARM baseret i Storbritannien såvel som at holde ARM's IP og varemærker registreret i Storbritannien.

Nvidia har forpligtet sig til at foretage betydelige fremtidige investeringer i ARM's base i Cambridge med planer om at udvide ARM's tilstedeværelse inden for forskning og udvikling samt opbygge en ny ARM-baseret supercomputer, der vil blive anbragt i et nyt AI-forskningscenter.

Det nye AI-forskningscenter vil omhandle Nvidia og ARM vil være vært for forskningsstipendier, AI-træning samt en opstartsaccelerator, der bygger videre på Nvidias Inception-program. Nvidia er vært for et konferenceopkald og webcast mandag den 14. september for yderligere at diskutere detaljerne i købet.

Source & Image credit:

NVIDIA, ARM

Vores partnere