Arctic X1 Monitor Arm

Arctic X1 Monitorarm
Hvis man gerne vil have lidt mere fleksibilitet ind i sin setup end den inkluderede stand til skærmen giver mulighed for kan det være en ide at se på en monitor arm. Det kan som regel klares for et fornuftigt budget og give flere muligheder end den indbyggede. I dag tager vi et kig på X1 monitor armen fra Arctic.

X1 monitor armen fra Arctic er ret basal i sine funktionalitet, men er trods alt noget mere fleksibel end de fleste indbyggede stande til skærme, hvad enten det er en kontor eller en gaming skærm. X1 monitorarmen er en af de billige i Arctics udvalg, som også inkluderer muligheder til multimonitor setups. 


Specifikationer

Listen her er ikke super lang, da vi trods alt har med et ret simpelt produkt at gøre. 

  • Kompatibel op til 49" skærme
  • 75x75 og 100x100 VASA mount
  • Vægt op til 15 kg.
  • Seks års garanti

Arctic X1 Monitorarm specs

Samlet set er vi ret godt dækket ind med i forhold til både skærmstørrelse og vægt. Det er også lækkert at se, at der er seks års garanti med, hvilket må betyde at Arctic er sikker på kvaliteten af deres produkt. 


Et kig på X1

X1 monitor armen kommer pakket ret simpelt i to dele, og inkluderer alt hvad man skal bruge for at kunne montere den. Der er endda et lille værktøj med, så man behøver ikke engang i skabet efter sin skruetrækker. Der følger en papirmanual med, men hvis man vil kan den også findes online. 

Indhold X1 Arctic Monitorarm

Alle delene er udført i kraftigt sort stål, men enkelte plastikdele til fæstning og kabelføring. Det er solidt bygget, men måske ikke med den bedste finish, hvis man gerne vil have stil over sit setup. Desuden så det ud til at vores enhed havde haft en hård tur i transporten til kontoret. Det betød, at der var enkelte dele som var ridset, så malingen manglede. Hvis det var et produkt jeg havde købt som forbruger, ville jeg måske for det ombyttet, men i forhold til vores test betyder det ikke det store. 


Montering

Monteringen af X1 monitorarmen er lige til og tager ikke lang tid. Der er en del med en stand der skal monteres til bordpladen. Det er altså ikke muligt at have den stående frit. 

Bordklemme X1

Den monteres med en simpel skrueklemme, som klemmes om bordet. Delene omkring bordpladen er med gummibelægninger, så man ikke ridser bordet under brug. Det er dog være at være opmærksom på, hvilken bordplade man har. Billige bordplader fra fx IKEA kan være lavet af, hvad der egentligt er lamineret pap. Hvis det er sådan en bordplade man har, og ikke en massiv en af slagsen, kan en tung skærm i en yderposition måske være mere end bordet ville kunne klare. I vores test var det dog en massiv bordplade vi havde, så der var ikke noget problem der. 

X1 VASA mount Arctic

Den anden del monteres på skærmen via VASA mount. De nødvendige skruer er med i sættet, og der er også afstandstykker og længere skruer, som kan blive nødvendigt til visse skærme alt efter deres udformning og placeringen af VASA monteringen. I vores tilfælde var den dog lige til at montere på den MSI skærm, som vi brugte. 

Herefter er det blot at sætte monitorarmen på standen på bordet og indstille den ønskede højde. Når den er fundet spændes selve armen fast, og man er klar til at tilslutte skærmen. 

kabelforing X1 Monitorarm Arctic

Der er gode muligheder for kabelføring med klips både på armen og med de modfølgende kabelklips, så de ikke flagrer alt for meget.  Der er også et velcrobånd på spændepladen på bordet, så man sikre den sidste del også. 


Test

Det er unægtelig en kort test her, men trods alt meget sigende håber jeg. Selve monteringen af skærmen var overstået i løbet af små 5 min alt i alt, så den del var dejlig let. Når skærmen er på plads i monitorarmen kan den justeres i fire artikuleringspunkter. Det betyder, at den er ret fleksibel og skærmen hurtigt og let kan drejes til siderne og trækkes tættere på, hvis man har behov for det. Det er også muligt at tilte skærmen, hvis der er behov for det. 

Arctic X1 Monitorarm test

Det eneste der er lidt omstændigt er, hvis man har behov for at ændre højden. Det kræver, at man skal bag skærmen og løsne fæstningen der, for så at justere højden op eller ned af standen, som er fastmonteret til bordet. Alt efter hvor stor eller tung skærmen er, kan det være lidt af en opgave. 


Pris

Jeg kan i skrivende stund vinde Artic X1 Monitorarmen online med en pris på 250 kroner. Det er meget sammenligneligt med andre no-name monitor arme, som kan findes online eller i byggemarkeder. Jeg synes dog, at byggekvaliteten på X1 er en anelse bedre end de fleste andre jeg har set i dette prissegment, så samlet set synes jeg, at man får en anelse mere for pengene. 


Konklusion

Arctics X1 Monitorarm er et basalt produkt, men kan tilfredsstille et ret central behov, som kan gøre brugsoplevelsen af en skærm betydeligt bedre. Montering og opsætning er utrolig let og med muligheden for op til 49" eller 13 kg, så burde de fleste skærme være dækket rigtigt godt ind. 

Kabelforing velcro X1

X1 adskiller sig ikke meget fra andre lignende produkter på markedet, men jeg synes dog finish er en anelse over, hvad jeg har set tidligere i denne prisklasse. Samtidigt er der også tænkt på de små detaljer med kabelføringstilbehør. 

Vi lander på en endelig karakter på 8 for et simpelt og basalt produkt, som løser opgaven som den skal. 


Godt: 

  • Hurtigt samlet
  • Solid byggekvalitet


Skidt: 

  • Besværlig højdejustering