Arlo Go 2 - Trådløs på alle måder: Test

Arlo Go 2
Vi tager næste del af vores kig på overvågningsprodukterne fra Arlo. Denne gang er turen kommet til deres Arlo Go 2, som er trådløs og tilmed kan sættes op med et SIM kort. Det betyder, at du kan placere det steder, hvor du ikke har WiFi dækning. Altså et noget mere fleksibelt bud, end de normale produkter i Arlo serien.

Specifikationer: 

 • Dimensions: 120 x 64.2 x 86 mm - 490 g
 • Connection: WiFi, 3G/4G SIM Card
 • Battery: up to eight months of power via Wi-Fi or around two-and-a-half months over cellular
 • Resolution: 1080p
 • Format: H264
 • Field of view: 130° diagonal
 • Night Vision: Illuminates up to 25 feet, Dual 850nm LEDs
 • Zoom: 12x digital zoom
 • Audio: Speaker and Microphone
 • Range: Up to 300 feet line of sight
 • Motion Detection: Single Motion Sensor, 110° horizontal
 • Night Vision: high powered infrared LEDs (850nm) with IR cut filter
 • Wireless: Wire-Free motion detection, adjustable upto 23 feet
 • Notification: Automatic email alerts and push notifications
 • Operating Temperature: -20°C to 45°C

Det som adskiller Arlo Go 2 fra andre produkter i Arlo serien, er naturligvis muligheden for opsætning med et SIM kort, så du kan placere det alle steder, hvor der er mobildækning. 

Det er også værd at bemærke, at Arlo angiver omkring 2-8 måneders batteritid, alt efter om man bruger WiFi eller mobilforbindelse. 


Rundt om Arlo Go 2

I kassen til Arlo Go 2 får vi naturligvis selve kameraet og det medfølgende batteri. De suppleres af en fleksibelt monteringsbeslag samt skruer til at montere det. Endeligt er der et magnetisk kabel til opladning af kameraet. 

Arlo Go 2 indholdet i pakken.JPG

Hvis man har set Arlos andre kameraer, så vil man let kunne genkende designet. Arlo Go 2 er dog en god del større end de almindelige Arlo kameraer, som fx dem vi har set på da vi anmeldte Arlo Ultra 2 her. 

Designet er det samme afdæmpede sort/hvide, som Arlo benytter til deres øvrige kameraer. Selve hardwaren kan tages ud af den hvide vandtætte skal, med et tryk på knappen i bunden. 

Arlo Go 2 hardware.JPG

Ser vi på indmaden i systemet, så er der mulighed for at installere batteriet bagerst. Det er også her vi finder plads til SIM kort og et MicroSD kort, hvis man vil benytte sig af muligheden for lokalt lager eller opsætning via mobilnetværk

Arlo oplyser ikke den præcise IP rating på Arlo Go 2, men de er naturligvis designet til udendørs brug, og er lavet til at modstå regn, vind, sol, sne, og hvad der ellers kastes efter det.

Samlingen af de to dele føles solid og sikker og klikker godt på plads, når man skubber delene på plads.


Opsætning

Den fysiske opsætning af kameraet kræver en smule værktøj, alt sammen afhængigt af, hvor du ønsker det monteret. Alt hvad du behøver af skruer osv følger med i pakken. Så det er blot at finde et passende sted og montere det. 

Opsætningen efterfølgende af selve Arlo systemet, sker igennem deres Arlo Secure app på din smartphone. 

Monteringsbeslag Arlo Go 2.JPG

Arlo sælger et udvalg af forskellige kameraløsninger, hvoraf nogen kan forbindes direkte til dit hjemmenetværk. Hvis man har en Arlo Basestation kan man også vælge at tilknytte Arlo Go 2 her, hvis man er indenfor rækkevidde for netværket. 

Det er blot at vælge, hvad man vil tilføje og herefter følge trinnene i guiden. Det er let og ligetil, og undervejs får man mulighed for at navngive enheden og indtaste de netværksoplysninger, som den skal bruge for at komme på netværket. Så man skal altså have navn og kodeord til sit WiFi netværk klar inden opsætningen. 

Både den fysiske opsætning og den via appen tog mig samlet set omkring 15 minutter, og herefter var alt på plads og klar i Arlo Secure appen. 

Hvis man vil opsætte tingene til at køre på mobil netværk kræver det naturligvis, at man skaffer sig et SIM kort til formålet. Det kræver også et abonnement med data, for at kunne fungere sammen med Arlo Go 2. 


Software

Både opsætning og den efterfølgende betjening af dine Arlo enheder, foregår igennem Arlo Secure appen. 

Her har man en oversigt over tilsluttede enheder, og kan fra forsiden af appen let tilgå de enkelte enheder og se et live feed hvis man vil. 

Arlo Secure app tilføj ny enhed.jpg

Der er en række andre funktioner, men det er vigtigt at understrege, at en stor del af dem er afhængige af, at man har et Arlo Secure abonnement. Hvis du ikke har nogen betalt aftale med Arlo Secure, kan du ikke andet end modtage notifikationer når tilsluttede enheder registrerer bevægelse, og så se et live feed fra dine enheder. 

Alle andre funktioner kræver, at man betaler fra omkring 25 kroner i måneden for et enkelt kamera, med mulighed for Videohistorik i 2K opløsning gemt op til 30 dage i skyen, samt en række andre funktioner og helt op til omkring 115 kroner i måneden, for de samme muligheder med et ubegrænset antal kameraer, men nu med mulighed for videohistorik i 4K opløsning. 

Det er en vigtig detalje at have med i sine overvejelser. Der er et tre måneders prøveabonnement med, når man køber Arlo Go 2, men herefter koster det, hvis man vil have den fulde funktionalitet, som vi gennemgår herunder. 

Arlo Secure Plans.jpg

I appen har du også en oversigt over de optagelser, som er gemt i skyen. Når et kamera registrerer bevægelse starter den også en optagelse og sender som standard en notifikation til dig på din smartphone. 

Optagelsen bliver gemt i skyen i op til 30 dage og kan via app'en downloades hvis du får brug for at gemme den længere end det. 

Hvis du har valgt at bruge lokalt lager, via et MicroSD kort i Arlo Go 2, gemmes optagelserne der. 

Sim kort og MicroSD Arlo Go 2.JPG

Vi tilstands fanen er det muligt hurtigt at tænde, slukke eller tilpasse, hvilken status dine enheder skal være i. Det er muligt via disse indstillinger at vælge imellem tændt, slukket, tidsplan og Geofencing. 

Ud over det kan man også oprette sine egne tilstande. Ved denne opsætning er det muligt, at koble flere enheder sammen. På den måde kan man bede en eller flere enheder om, for eksempel at starte optagelser, hvis bare en af dem registrerer bevægelse. På den måde kan man dække sig selv bedre ind, og sikre sig at få alle vinkler med, hvis man skulle være uheldig og få ubudne gæster. 

Hvis man gerne fintune indstillingerne yderligere, kan man via indstillingerne også oprette aktivitetszoner. Så hvis dit kamera fx er sat til at optage i en retning, hvor den fanger lidt af vejen eller et andet område, hvor du ikke ønsker notifikationer, kan det sættes op. På den måde kan man sikre sig, at det kun er relevante områder der er overvågede. 

Aktivitetszoner Arlo Go 2

På samme måde er der en mulighed for Smart Alarmer, som kan sortere ting som dyr eller køretøjer fra. Arlo softwaren burde kunne identificerer de forskellige ting og sortere i det. På den måde kan du undgå notifikationer fra et kamera, som måske fanger din hund derhjemme i løbet af dagen. Du kan selv angive, hvad Arlo Secure app’en skal sortere fra.

Generelt fungerer Arlo Secure app’en fint, og den er udstyret med gode funktioner. Det er dog, som sagt, bare vigtigt at huske, at en stor del af de mere brugbare er gemt bag en betalingsvæg. 


Test

Jeg har installeret Arlo Go 2 sammen med de kameraer som jeg allerede har testet i Ultra 2 sættet omkring hjemmet. Det betyder, at jeg har benyttet mig af mit hjemme WiFi til forbindelsen, hvilket er forløbet uden problemer. 

Jeg har hjemmet dækket godt ind af et solidt Mesh WiFi setup, og det havde Arlo Go 2 ingen problemer med at finde og forbinde til. 

Både i lys og mørke gav Arlo Go 2 kameraerne mig gode og skarpe optagelser, selvom de naturligvis var i sort/hvid om natten, hvis ikke det indbyggede lys er indstillet til at tænde, når der opdages bevægelse. 

Arlo Go 2 dagsoptagelser

Notifikationerne, når der blev opdaget bevægelse, var også stabile og landede fint på den smartphone, der var sat op til at modtage dem. De gik derfra fint videre til mit Smartwatch, så jeg kunne holde øje med, hvad der skete rundt om huset. 

Opløsningen på Arlo Go 2 er “kun” 1080p Full HD, men billederne er fint skarpe alligevel. Det er en beslutning der giver fint mening, når man tænker på brugsscenariet, hvor man forbinder via mobilnetværk. Her kan de tunge 4K billeder, som fx et Arlo Ultra 2 setup bruger, godt ende med at være for tungt. 

Hvis du har et Smart Home setup, som for eksempel Google Home er det let at integrere Arlo systemet til det. Hvis man gør det, er det let at se stream fra et Arlo kamera på dine Google enheder, som Nest Hub eller på dit TV via Chromecast. 

Arlo angiver selv batteritiden på Go 2 kameraerne på op til otte måneder, hvis du tilslutter via WiFi og noget mindre, hvis du tilslutter via mobilnetværk. Det vil naturligvis afhænge meget af, hvilke indstillinger du bruger. Hvis kameraet er aktive døgnet rundt og måske ofte opfanger bevægelse fra biler, dyr eller andet, vil det naturligvis påvirke batteritiden. 

Arlo 2 Go oversigt

Det er dog muligt at optimere batteritiden via indstillingerne, ved for eksempel at indstille tingene med en tidsplan, så systemet slås fra på tidspunkter, hvor det ikke er relevant. 

Jeg har naturligvis ikke kunne lave en langtidstest. Jeg kan dog sige, at jeg nu efter næsten en måned med meget aktivitet på kameraet, ligger med omkring 81% strøm tilbage på batterierne. Så hvis man tilpasser sine indstillinger burde Arlos angivelse kunne holde fint. 


Pris: 

Jeg har i skrivende stund kunne finde Arlo Go 2, med en online pris på lige omkring 2500 kroner. Det falder meget fint i tråd med Arlos pris for deres øvrige kameraer. En fordel ved Arlo Go 2, er muligheden for at tilslutte det med SIM kort og via mobilnetværk. 

Det betyder, at du vil kunne bruge Arlo Go 2 steder væk fra hjemme. Det kunne være i forbindelse med camping, , båden, sommerhuset eller andre steder, hvor du måske ikke har haft internet.

Samtidigt er der mulighed for lokal lagring via MicroSD direkte i kameraet, uden behovet for en Basestation.Som jeg var inde på i min anmeldelse af Arlo Ultra 2, så skal man dog være opmærksom på, at en del funktioner er gemt bag en betalingsvæg. For at få den fulde funktionalitet, kræver det et Arlo Secure abonnement.


Konklusion 

Arlo Go 2 er et let tilgængeligt og super fleksibelt overvågningskamera, som kan bruges både hjemme, eller på steder væk fra en fast internet forbindelse. 

Man skal dog bare huske på, at muligheden kræver, at man har et SIM kort til formålet og et abonnement med data til formålet. 

Opsætning og funktionalitet er let og ligetil, og den medfølgende Arlo Secure software giver gode muligheder for tilpasning og integration med andre Arlo enheder, eller dit Smart Home setup. 

Arlo Go 2 linse.JPG

En stor del af den smarte funktionalitet er dog gemt bag et krav om et betalt abonnement hos Arlo Secure. Arlo har valgt at gemme den del af funktionerne i systemet bag en betalingsvæg, hvilket trækker ned i min bog. 

Jeg har forståelse for at det skal koste lidt at benytte sig af deres Cloud lager service, men jeg bliver lidt træt, når de samtidigt har gemt ting, som aktivitetszoner bag et krav om abonnement.  

Fysisk og funktionelt er der ikke en finger at sætte på Arlo Go 2, som er en god og fleksibel løsning. Jeg har mest imod den praksis, som Arlo har lagt for dagen, med krav om yderligere løbende betaling. 

Jeg gentager mig selv, og vi lander med en endelig karakter på 8 for en teknisk god løsning, som Arlo dog selv sender ud med et lidt for stort handicap, via deres krav om abonnement for visse funktioner, der i min bog burde være kernefunktioner. Hvis Arlo justerede priserne eller lod flere funktioner være del af den gratis oplevelse, ville det se anderledes ud. 


Godt: 

 • Let opsætning
 • Teknisk god løsning
 • Let integration med fx Google Home
 • Mulighed for lokalt lager
 • Mulighed for opsætning via mobil netværk


Skidt: 

 • Mange funktioner er gemt bag et relativt dyrt abonnement  


Vores partnere