Arlo Pro 5S 2K

Arlo Pro 5S 2K kamera
Den seneste tilføjelse til den efterhånden store familie af Arlo sikkerheds- og overvågningsprodukter er Arlo Pro 5S kameraet, som kommer med en række forbedringer over de tidligere. Vi ser nærmere på, om det er opgraderinger, som skubber Pro 5S i front

Specifikationer

  • Maximum video resolution: 2K
  • Video Modes: 2K, 1080P, 720P
  • All Video Features: Auto Track and Zoom, HDR
  • Max Lens Field of View: 160° Diagonal
  • Floodlight/Spotlight: Spotlight
  • Motion Detection: Single motion detector, 130° horizontal
  • Arlo SecureLink: Yes
  • Night Vision: 2 high power IR LEDs (850nm) with IR cut filter
  • Indoor/Outdoor: Both - outdoor UV and weather-resistant
  • Digital Zoom: 12x
  • Microphone: Single high sensitivity Mic
  • Audio: Full Duplex 2-way Audio
  • Battery Life: 8 months
  • Operating Temperature: -20 to 45 degrees Celsius
  • Warranty: 1 year warrant
  • Base station compatibility: Compatible with VMB4000, VMB4500, VMB4540, VMB5000
  • Hub: Compatible with Arlo Security Hub

Ser vi på specifikationerne her, så er de centrale naturligvis bevægelsessensor, 160° synsvinkel og naturligvis muligheden for at filme i mørke. Det er faktisk netop en af de detaljer, som er den mest interessante ved det nye Arlo Pro 5S, da den nu burde kunne filme om natten i farver. 


En tur rundt om Arlo Pro 5S 2K

Hvis man springer tilbage og ser på vores tidligere anmeldelser af Arlo kameraerne, så vil man med det samme kunne genkende designet på Arlo Pro 5S. På den front har Arlo ikke ændret noget i deres tilgang. 

Arlo Pro 5S 2K kamera linse.JPG

Der er fortsat en hvid plastskal, der omslutter hardwaren indeni. Fronten med kamera, lys og sensorer er sort. 

Der er mulighed for opladning i bunden, via det medfølgende magnetiske stik. Det er også i bunden man finder knappen, der skal bruges, hvis man vil åbne op og komme ind til hardwaren. Det kan fx være, hvis man vil skifte batteri. 

Arlo Pro 5S 2K kamera indhold i pakken.JPG

Batteriet er nemlig udskifteligt, som i de andre Arlo produkter. På den måde kan man hurtigt skifte rundt i stedet for at tage kameraet ned for at lade det op. Heldigvis er det de samme batterier der bruges her, som i resten af Arlo familien. Så hvis man allerede har købt flere, kan de også bruges her. 

Alternativt kan man købe et kabel, der kan forsyne Arlo Pro 5S med strøm løbende. Der er versioner til brug både inde og ude. 

Arlo Pro 5S 2K batteri.JPG

Bagerst på Arlo Pro 5S er der mulighed for skruemontering med det beslag, som også følger med i kassen. Der er dog også mulighed for at bruge de magnetiske monteringsbeslag, som Arlo sælger separat. 

En af de eneste måder jeg kunne adskille Arlo Pro 5S, fra nogen af de tidligere Arlo modeller jeg har testet, var ved at se på fronten. Udformningen på linse og sensorer har ændret sig en smule. 

Arlo Pro 5S 2K kamera oplader.JPG

Vi får en linse med et 160° synsfelt. Der er bevægelsessensor og naturligvis muligheden for at se i mørke via infrarødt. En af opdateringerne her er dog at det nu, ifølge Arlo, kan klares i farver. Det kan gøre en forskel, hvis man ender med at skulle bruge optagelser i forbindelse med indbrud fx. 


Opsætning

Opsætningen af Arlo Pro 5S er dejlig let og ligetil. Der er dels en fysisk opsætning, hvor kameraet skal placeres, der hvor du gerne vil have det monteret. Alt efter hvor det skal være, vil det naturligvis kræve lidt værktøj. Umiddelbart er alt hvad du skal bruge, ud over værktøjet, med i kassen. 

Den anden del af opsætningen sker via Arlo Secure app’en. Det er en relativt let opgave, som klares via en opsætningsguide, der trin for trin tager dig igennem opsætningen. 

Arlo Pro 5S 2K monteringsbeslag.JPG

Du bliver holdt i hånden hele vejen igennem, og den samlede opsætning tog mig omkring 10 minutter. 

Hvis du har et system med en Arlo Hub, kan du lave en opsætning, hvor dit Arlo Pro 5S tilsluttes via den. Det giver mulighed for at dine optagelser kan gemmes lokalt. 

Det er dog også muligt at lave en opsætning uden en hub, hvor du forbinder direkte til dit WiFi netværk. 

Opsætning Arlo Pro 5S 2K kamera.JPG

Der er fordele og ulemper ved begge dele. Den største ulempe ved at bruge en Hub er, at der forbindes til det WiFi netværk, som din Hub laver. Det kan, alt efter hvilket WiFi netværk du normalt har, betyde, at du vil være begrænset på rækkevidden. 

I mit tilfælde blev det en opsætning via den Arlo Hub, som allerede var sat op. En ting som er værd at bemærke er, at det krævede en opdatering af app’en før jeg kunne tilføje Arlo 5S kameraet til mit eksisterende Arlo system.

Det skulle tilføje nogen nye funktioner og opdateringer til den eksisterende Arlo Secure app. Det Arlo Go kamera, som var tilsluttet systemet, stod som værende ikke kompatibel med den nye app. 

I mit tilfælde dukkede Arlo Go dog fint op i app’en efterfølgende. Det vil dog være et stort minus, hvis tilføjelsen af et Arlo Pro 5S og/eller opdatering af Arlo Secure app’en medfører at tidligere Arlo produkter ikke længere kan bruges. 


Software

Både opsætning og efterfølgende betjening sker gennem Arlo Secure app’en. Fra app’en har du mulighed for at få et overblik over dine tilsluttede Arlo enheder. Du kan selv vælge, hvilke enheder du ønsker på oversigten i starten af app’en. 

Herfra kan du hurtigt se en stream fra enhederne eller vælge, hvilken status de skal være indstillet til. Der er som udgangspunkt mulighed for tre indstillinger fordelt på Away, Home og Stand By. 

Arlo Pro 5 status settings.png

Det er muligt i Secure app’en mulighed for at tilpasse, hvilke enheder der skal være tilknyttet, hvordan de skal reagere og om der fx skal sendes notifikationer ved registrering af lyd eller bevægelse. 

Den nye opdatering af Arlo Secure app’en har tilføjet ret brede muligheder for tilpasning af de forskellige statusindstillinger og de enkelte enheder.

Samtidigt er der også kommet gode automatiserings muligheder til. Det gør det muligt for dig at automatisere systemet, så du ikke skal huske at slå systemet til eller fra. 

Arlo Pro 5 Geofencing.png

Det kan sættes op til enten at køre på en tidsplan, så status skifter baseret på dag og/eller tidspunkt, eller du kan slå Geofencing til. På den måde kan du fx sætte systemet til automatisk at tænde når du forlader hjemmet og slå fra når du kommer hjem. 

Det kan sættes op til at inkludere alle de smartphones, som tilføjes til app’en. På den måde kan alle i familien (med en telefon) være inkluderet.

Generelt er der rigtigt gode muligheder for tilpasning af både det samlede system og de enkelte enheder via Arlo Secure app’en.

Arlo Pro 5 Aktivitetszoner.png

Mit store problem med Arlo Secure App’en er dog, at flere ret centrale funktioner er låst bag et Arlo Secure abonnement. Hvis du ikke har nogen betalt aftale med Arlo Secure, kan du ikke andet end modtage notifikationer, når tilsluttede enheder registrerer bevægelse, og så se et live feed fra dine enheder. 

Alle andre funktioner kræver, at man betaler fra omkring 25 kroner i måneden for et enkelt kamera, med mulighed for Videohistorik i 2K opløsning gemt op til 30 dage i skyen, samt en række andre funktioner og helt op til omkring 115 kroner i måneden, for de samme muligheder med et ubegrænset antal kameraer, men nu med mulighed for videohistorik i 4K opløsning. 


Det er en vigtig detalje at have med i sine overvejelser. Der er et tre måneders prøveabonnement med, når man køber Arlo Pro 5S 2K, men herefter koster det, hvis man vil have den fulde funktionalitet


Test

Jeg har haft Arlo Pro 5S sat op sammen med de tidligere Arlo enheder, som vi har testet tidligere her på siden. Som jeg var inde på tidligere, lavede jeg en opsætning via en Arlo Hub. 

Det betød, at jeg havde begrænset rækkevidde i forhold til hvis jeg havde brugt mit noget mere vidtrækkende Mesh WiFi. Det betød dog ikke noget i forhold til det sted, jeg gerne vil have Arlo Pro 5S enheden placeret. 

Samtidigt gav det også muligheden for at gemme optagelser lokalt. Man skal dog blot huske på, at en Arlo Hub ikke er inkluderet og skal købes separat. Funktionelt har det dog ingen indflydelse på testen her. Opsætning og efterfølgende styring via Arlo Secure app’en er den samme.

Arlo Pro 5S 2K notifikation.jpg

Notifikationer kom hurtigt og uden problemer til min telefon og derfra til mit smartwatch Det betyder, at det under testen har det været let at holde styr på, om der sker noget i det område Arlo Pro 5S overvågede. Du kan selv vælge, om der skal reageres på bevægelser, lyd eller begge dele. 

Arlo Pro 5S kommer med et “2K” kamera, som i fuldt dagslys giver nogen ret fornuftige billeder. Det står ikke knivskarpt, men er dog nok til at kunne se de fleste detaljer. 

Jeg oplevede dog, at der ind imellem gik et stykke tid før billedet kom ordentligt frem, da jeg startede en stream via Arlo Secure app’en. 

Arlo Pro 5 day shot med fejl.jpg

Der var desuden omkring 10 sekunders forsinkelse på billedet, hvilket man skal være opmærksom på, når man ser et “live” feed.

Hvor jeg endte med at være mest skuffet var over optagelserne i mørke. Dels synes jeg at optagelserne var ret grynede taget i betragtning at Arlo Pro 5 markedsføres som “2K” opløsning. Det er dog ikke unormalt alt andet lige da kvaliteten på overvågningskameraer ofte tager en trin ned når der skal filmes i mørke. 

Arlo Pro 5 Night shot ingen farve.jpg

Hvor Arlo Pro 5S fejlede totalt i mørke, var dog i forhold til den lovede mulighed for at optage natbilleder med farver. Delvist i hvert fald, for muligheden for optagelse i farve er, som jeg ser det, ikke andet end meget misvisende markedsføring fra Arlos side. 

Som det kan ses på klippet herunder, så er der ikke meget farve at spore i den optagelse.


Den eneste mulighed for at få farve på billederne om natten var, hvis det integrerede spotlys var sat til at aktivere ved bevægelse. Jeg fandt faktisk ud af at muligheden for at slå “Nattesyn i farver” indstillingen til skulle spotlyset også være sat til at aktivere. 

Så den måde Arlos påståede “Nattesyn i farver” klares, er faktisk bare ved at tænde for et kraftigt lys. Her er det så bare, at jeg synes det ikke længere er nattesyn… Meget misvisende fra Arlos side.


Pris

Arlo har annonceret prisen på Arlo Pro 5S til 1895 kroner. Det er en relativt stram pris for et enkelt kamera. Specielt når man tager i betragtning, at den fulde funktionalitet er gemt bag et abonnement, som starter ved 20 kroner om måneden og går helt op til 100 kroner. Altså yderligere 240-1200 kroner om året, for at få alle funktioner med. 


Konklusion

Arlo har med deres Arlo Pro 5S lavet et fornuftigt kamera, som sammen med en god software løsning kan være et bud på overvågning til hjemmet. Der er dog lidt skår i glæden, som jeg kommer ind på om lidt, der betyder at jeg ville vælge andre overvågningskameraer over Pro 5S versionen. 

Den nye opdaterede Arlo Secure app har en masse gode funktioner og et meget bredt udvalg af tilpasningsmuligheder. 

Jeg er dog, som ved tidligere Arlo anmeldelser, træt af at Arlo har besluttet sig for at gemme ret mange funktioner bag en betalingsmur. 

Arlo Pro 5S 2K kamera monteret ude.JPG

Som jeg har været inde på tidligere, har jeg forståelse for, at cloud lager skal koste noget, da det trods alt kræver en fysisk server et sted, som koster penge at drive. 

Men at gemme ting som aktivitetszoner eller genkendelse af personer vs. køretøjer synes jeg er lidt nærigt. Det er ting som er bagt ind i den fysiske enhed i kombination med software og ikke afhængig af serverplads i skyen.

Samtidigt er jeg ikke specielt imponeret af billedkvaliteten. Arlo kalder den selv for 2K, men ved sammenligning synes jeg faktisk, at kvaliteten er dårligere og mere gnidret end sammenlignelige kameraer, som Google Nest der “kun” optager ved 1080p.

Oven i det er jeg slemt skuffet over natoptagelserne. Arlo markedsfører selv ret kraftigt, at kameraet skulle være i stand til at lave natoptagelser i farver. Det kan dog kun lade sig gøre, hvis man lader det kraftige spotlys på kameraet slå til, når der registreres bevægelse. Så i min verden er det meget misvisende markedsført. Arlo skriver selv i deres PR materiale at Arlo Pro 5S er op til 100X bedre end det menneskelige øje til at fange farve om natten og der vil jeg, om end noget uvidenskabeligt baseret på min egen oplevelse, tillade mig at være meget uenig. 

Vi lander med en endelig karakter på 7, for et kamera som har visse styrker, men som falder lidt igennem på pris og billedkvalitet, sammenlignet med andre alternativer. 


Godt: 

  • Let og hurtigt opsætning
  • God app med et væld af muligheder


Skidt: 

  • Prisen
  • Billedkvaliteten er ikke specielt imponerende for “2K”
  • Funktionalitet gemt bag en betalingsmur
  • Natteoptagelser i farver er misvisende markedsført og egentligt bare et kraftigt spotlys.


Vores partnere