Arlo Ultra 2 - Trådløs overvågning: Test

Arlo Ultra 2
Hvis du gerne vil sikre dit hjem med videoovervågning, men ikke har lyst til at binde dig til et bestemt sikringsfirma, så kan en løsning fra et firma som Arlo være en mulighed. Arlo har efterhånden et ret bredt udvalg af produkter, der bruges til at sikre dit hjem med overvågning både inde og ude. I dag tager vi et kig på deres Arlo Ultra 2 sæt, med to trådløse kameraer.

Specifikationer

  • Max Video Resolution: 4K
  • Image Sensor: 8 megapixels
  • Video modes: 4K, 2K, 1080p, 720p
  • Video Features: Auto Track and Zoom, HDR
  • Lens Field of View: 180 degree diagonal
  • Sensor Size: 1/2"
  • Spotlight: Yes
  • Motion Detection: Dual Motion Detectors, 150 degree horizontal
  • Night Vision: High powered Infrared LEDs (850nm) with IR Cut Filter
  • AC Adapter Output: 5V 2A
  • AC Adapter Input: 100-240V AC, 50/60Hz
  • Indoor/Outdoor: Both - outdoor UV and weather-resistant
  • Digital Zoom: 12x
  • Microphone: Dual Microphone Array with noise and wind cancellation
  • Audio: Full Duplex 2 way Audio
  • Status Lights: 2x LEDs (blue and amber)
  • Networking: 802.11 b/g/n, Bluetooth Low Energy 4.2
  • Compliant Standards: 128-bit SSL, AED-128, TSL, 2 factor authentication
  • Battery Life: 6 months
  • Charge Time to Full (via camera): 3.5 hrs
  • Charge time to Full (via charger accessory): 2.9 hrs
  • Operating Temperature: -20 to 45 degree Celsius
  • Connectivity: Wi-Fi Connection. Working broadband connection with at least 2Mbps upload speed
  • microSD card requirements: Speed class 10, UHS1, V10

Specifikationer som er værd at hæfte sig ved her er, at der er mulighed for optagelser op til 4K opløsning, en batteritid op til seks måneder og ikke mindst at der er mulighed for lokalt lager via micro SD kort. 

Arlo Ultra 2 kan fås i flere pakker. Vi har modtaget en sample, hvor der er to kameraer samlet i en pakke sammen med en Arlo Basestation.


Rundt om Arlo Ultra 2

Hvis vi starter med at se på indholdet i pakken, så er der naturligvis de to kameraer og basestationen. 

Indholdet i kassen Arlo Ultra 2.JPG

Med til det er der alle de nødvendige kabler til at forbinde det hele. Basestationen skal være tilsluttet dit netværk og til strøm, så der er et LAN kabel og en strømadapter med til dette. 

Hvis du vil gøre brug af lokal lager, skal der installeres et MicroSD kort i bunden af Basestationen. 

De to inkluderede Ultra 2 kameraer kommer med hver deres udtagelige batteri. I denne konfiguration kan de kun oplades, mens de sidder i kameraet, men man kan tilkøbe en separat ladestation. 

Til opladningen af batterierne i kameraerne, medfølger der et magnetisk USB kabel og en USB strømadapter.

Magnetisk oplader Arlo Ultra 2.JPG

Endelig er der to monteringsbeslag. Det ene er et magnetisk beslag, mens det andet skal skrues i den monteringsbøsning, der er bagerst på begge kameraer. Det er standard mål, så man kan bruge andre monteringsmuligheder, hvis man ønsker dette. 

Selve Ultra 2 kameraet er en kompakt lille enhed, med en hvid skal og selve kamera og hardware delen. Via en knap i bunden kan de to dele adskilles, så man kan komme til batteriet, der er monteret internt. Det er også inde under skjoldet man finder en reset knap, hvis man har behov for at nulstille enheden på et tidspunkt. 

Batterimontering Arlo Ultra 2.JPG

Arlo oplyser ikke den præcise IP rating på Arlo Ultra 2, men de er naturligvis designet til udendørs brug, og er lavet til at modstå regn, vind, sol, sne, og hvad der ellers kastes efter det.

Samlingen af de to dele føles solid og sikker og klikker godt på plads, når man skubber delene på plads.

Designet på enhederne er afdæmpet og diskret, hvilket jo også er at foretrække på ting, som helst skulle sidde lidt skjulte. Som standard er enhederne hvide, som dem vi har modtaget til test, men Arlo sælger sorte eller camouflage farvede varianter separat. 


Opsætning og montering

Den fysiske opsætning af kameraerne kræver en smule værktøj, alt sammen afhængigt af, hvor du ønsker dem monteret. Alt hvad du behøver af skruer osv følger med i pakken. Så det er blot at finde et passende sted og montere dem. 

Opsætningen efterfølgende af selve Arlo systemet, sker igennem deres Arlo Secure app på din smartphone. 

Arlo Secure app tilføj ny enhed.jpg

Arlo sælger et udvalg af forskellige kameraløsninger, hvoraf nogen kan forbindes direkte til dit hjemmenetværk. Kameraerne i vores Ultra 2 test kit, skal dog forbindes via den Basestation, der er med i sættet. 

Det vil sige, at den først skal forbindes via LAN kabel til en router eller anden hub på netværket. Når det er sket, kan man via Arlo Secure appen begynde opsætningen. 

Arlo Secure basestation installation.jpg

Det er blot at vælge, hvad man vil tilføje og herefter følge trinnene i guiden. Det er let og ligetil, og undervejs får man mulighed for at navngive enheden og indtaste de netværksoplysninger, som den skal bruge for at komme på netværket. Så man skal altså have navn og kodeord til sit WiFi netværk klar inden opsætningen. 

Efter opsætningen af basestationen er klar, kan man tilføje sine Ultra 2 kamera enheder. Proceduren her er den samme, som med Base Stationen, hvor man blot skal følge de trin man præsenteres for. 

Sruebeslag Arlo Ultra 2.JPG

Både den fysiske opsætning og den via appen tog mig samlet set omkring 15 minutter, og herefter var alle tre enheder tilføjet og klar i Arlo Secure appen. 


Software

Både opsætning og den efterfølgende betjening af dine Arlo enheder, foregår igennem Arlo Secure appen. 

Her har man en oversigt over tilsluttede enheder, og kan fra forsiden af appen let tilgå de enkelte enheder og se et live feed hvis man vil. 

Der er en række andre funktioner, men det er vigtigt at understrege, at en stor del af dem er afhængige af, at man har et Arlo Secure abonnement. Hvis du ikke har nogen betalt aftale med Arlo Secure, kan du ikke andet end modtage notifikationer når tilsluttede enheder registrerer bevægelse, og så se et live feed fra dine enheder. 

Arlo Secure Plans.jpg

Alle andre funktioner kræver, at man betaler fra omkring 25 kroner i måneden for et enkelt kamera, med mulighed for Videohistorik i 2K opløsning gemt op til 30 dage i skyen, samt en række andre funktioner og helt op til omkring 115 kroner i måneden, for de samme muligheder med et ubegrænset antal kameraer, men nu med mulighed for videohistorik i 4K opløsning. 

Det er en vigtig detalje at have med i sine overvejelser. Der er et tre måneders prøveabonnement med, når man køber Arlo Ultra 2 sættet her, men herefter koster det, hvis man vil have den fulde funktionalitet, som vi gennemgår herunder. 

I appen har du også en oversigt over de optagelser, som er gemt i skyen. Når et kamera registrerer bevægelse starter den også en optagelse og sender som standard en notifikation til dig på din smartphone. 

Arlo Secure video oversigt.jpg

Optagelsen bliver gemt i skyen i op til 30 dage og kan via app'en downloades hvis du får brug for at gemme den længere end det. 

Hvis du har valgt at bruge lokalt lager, via et MicroSD kort i Basestationen, gemmes optagelserne der. De er dog kun tilgængelige, når din telefon er på samme netværk som basestationen. 

Vi tilstands fanen er det muligt hurtigt at tænde, slukke eller tilpasse, hvilken status dine enheder skal være i. Det er muligt via disse indstillinger at vælge imellem tændt, slukket, tidsplan og Geofencing. 

Arlo hub Indstillinger.jpg

Ud over det kan man også oprette sine egne tilstande. Ved denne opsætning er det muligt, at koble flere enheder sammen. På den måde kan man bede en eller flere enheder om, for eksempel at starte optagelser, hvis bare en af dem registrerer bevægelse. På den måde kan man dække sig selv bedre ind, og sikre sig at få alle vinkler med, hvis man skulle være uheldig og få ubudne gæster. 

Hvis man gerne fintune indstillingerne yderligere, kan man via indstillingerne også oprette aktivitetszoner. Så hvis dit kamera fx er sat til at optage i en retning, hvor den fanger lidt af vejen eller et andet område, hvor du ikke ønsker notifikationer, kan det sættes op. På den måde kan man sikre sig, at det kun er relevante områder der er overvågede. 

Arlo Secure push notifikation.jpg

På samme måde er der en mulighed for Smart Alarmer, som kan sortere ting som dyr eller køretøjer fra. Arlo softwaren burde kunne identificerer de forskellige ting og sortere i det. På den måde kan du undgå notifikationer fra et kamera, som måske fanger din hund derhjemme i løbet af dagen. Du kan selv angive, hvad Arlo Secure app’en skal sortere fra.

Generelt fungerer Arlo Secure app’en fint, og den er udstyret med gode funktioner. Det er dog, som sagt, bare vigtigt at huske, at en stor del af de mere brugbare er gemt bag en betalingsvæg. Det ville i vores tilfælde her afføde et abonnement på mindst 75 kroner i måneden, hvis vi skulle have adgang til ting som videohistorik, aktivitetszoner osv. 


Test

Jeg har installeret de to kameraer i Ultra 2 sættet, udendørs i to forskellige ender af huset. Jeg har været så heldig, at opgradere vores boligstørrelse betydeligt hen over, og samlet set strækker huset sig over et par 100 m2, hvis man regner værksted og garage med. 

Det gav indledningsvis lidt udfordringer med den placering, som jeg havde tiltænkt det ene af de to kameraer. Jeg har dækket hjemmet godt ind med et solidt Mesh WiFi setup, som jeg inden jeg gik ind til denne test, havde regnet med var perfekt til en WiFi baseret overvågningsløsning som Arlo. 

Det skulle dog vise sig at være en sandhed med modifikationer. For selv om jeg sådan set har WiFi ud i stort set alle kroge af huset, og endda på grunden omkring med mine fire fordelte Mesh WiFi noder, så kom det ikke Arlo Ultra 2 setuppet til gode. 

Basestation Arlo Ultra 2.JPG

De forbinder nemlig ikke direkte til mit WiFi, men derimod et selvstændigt WiFi netværk ,som den inkluderede Arlo basestation laver. Det begrænsede mulighederne en del, når man kom ud på den afstand, som jeg havde planer om. Der ville der være omkring 30 meter og adskillige vægge imellem det fjerneste Arlo Ultra 2 kamera og Arlo Basestationen.

Der kunne godt oprettes forbindelse, men den var svag og en anelse ustabil, så jeg blev nødt til at genoverveje placeringen, for at få en god oplevelse med systemet. 

Efter at have fundet en ny placering til det fjerneste kamera, var der dog ikke noget problem med at få en stabil forbindelse, og systemet var klar til test. 

Hvordan systemet opfører sig afhænger naturligvis meget af, hvilke indstillinger man bruger. Som jeg var inde på under software gennemgangen, så er der en væld af muligheder for at konfigurere tingene. 

Indledningsvist lod jeg begge kameraer køre på standardindstillinger, og lod dem være tændt døgnet rundt, for at se hvor følsomme de var både i dagslys og i mørke. Arlo angiver selv rækkevidden på bevægelsessensoren til omkring syv meter. Det lod mine tests til at underbygge meget fint. 

Den rækkevidde er naturligvis værd at have med i sine overvejelser, når man placerer kameraet i forhold til, hvad man vil have overvåget. 

Både i lys og mørke gav Arlo Ultra 2 kameraerne mig gode og skarpe optagelser, selvom de naturligvis var i sort/hvid om natten, hvis ikke det indbyggede lys er indstillet til at tænde, når der opdages bevægelse. 

Arlo Ultra 2 dagsbillede.jpg

Notifikationerne, når der blev opdaget bevægelse, var også stabile og landede fint på den smartphone, der var sat op til at modtage dem. De gik derfra fint videre til mit Smartwatch, så jeg kunne holde øje med, hvad der skete rundt om huset. 

Systemet var også godt til at adskille mennesker, dyr og køretøjer fra hinanden. Den skiftede dog lidt frem og tilbage imellem, om den opfattede vores robot plæneklipper, som et dyr eller et køretøj. 

Arlo Secure nat video.jpg

Hvis du har et Smart Home setup, som for eksempel Google Home er det let at integrere Arlo systemet til det. Hvis man gør det, er det let at se stream fra Arlo kameraerne på dine Google enheder, som Nest Hub eller på dit TV via Chromecast. 

Arlo angiver selv batteritiden på Ultra 2 kameraerne på op til seks måneder. Det vil naturligvis afhænge meget af, hvilke indstillinger du bruger. Hvis kameraerne er aktive døgnet rundt og måske ofte opfanger bevægelse fra biler, dyr eller andet, vil det naturligvis påvirke batteritiden. 

Overvågning Arlo Ultra 2.JPG

Det er dog muligt at optimere batteritiden via indstillingerne, ved for eksempel at indstille tingene med en tidsplan, så systemet slås fra på tidspunkter, hvor det ikke er relevant. 

Jeg har naturligvis ikke kunne lave en langtidstest. Jeg kan dog sige, at jeg nu efter et par uger med meget aktivitet på kameraerne, ligger med omkring 75% strøm tilbage på batterierne. Det tager omkring tre timer at lade batterierne op. Det er dog muligt bare at udskifte dem for at minimere nedetiden, hvis man tilkøber flere batterier og evt. den separate oplader. 


Pris

Arlo Ultra 2 sættet med to kameraer og en Basestation, som vi har haft til test her, kan pt findes med en online pris på omkring 4200 kroner Yderligere kameraer kan tilkøbes for omkring 2400 kroner pr styk, hvis man vil udvide dækningen. 

Hertil skal man så også have i tankerne, at der kommer en løbende udgift til et Arlo Secure abonnement, hvis man vil have adgang til alle funktioner. Hvis man vil udnytte Arlo Ultra 2 enhederne maksimalt, så betyder det yderligere omkring 120 kroner om måneden til Arlo Secure. 

Det synes jeg er en ret høj pris, hvis man sammenligner med nogen af de løsninger, der findes fra reelle sikringsfirmaer, som Verisure eller G4S. De tilbyder løsninger, som også kan inkluderer vagtudrykning fra omkring 299 kroner om måneden. 


Konklusion

Arlo Ultra 2 har været en let og ligetil oplevelse. Opsætning og betjening forløb uden problemer, og den efterfølgende oplevelse har også været god. 

Integration med Google Home var også problemfri, og gav mulighed for let tilgang og overvågning fra både TV eller Smarthub. 

En af de ting som dog begrænsede fleksibiliteten lidt, var at rækkevidden på systemet ikke afhang af styrken på mit eget hjemmenetværk, men på rækkevidden/placeringen af Arlo Basestationen.  

Der er et væld af gode og smarte muligheder i Arlo systemet. Man kan let tilgå og styre tingene fra Arlo Secure app’en, uanset hvor man befinder sig, og det eneste det kræver er forbindelse til internettet. 

Arlo har dog låst en stor del af denne funktionalitet bag ved et abonnement, som kan løbe op i omkring 1500 kroner om året, hvis man vil have adgang til den fulde funktionalitet. 

Holder øje med haven Arlo Ultra 2.JPG

Den synes jeg kan være lidt svær at sluge, hvis man ser på at prisen så ikke er så langt fra nogen af de løsninger, man kan få fra reelle sikringsfirmaer, som i nogen tilfælde endda inkluderer tilmelding til en central og/eller vagtservice. 

Jeg er med på, at det koster Arlo noget at stille serverplads til rådighed, når vores optagelser skal gemmes i skyen. Jeg synes dog at prisen ikke helt kan retfærdiggøres, når man ser på, hvad der tilbydes fra de tjenester, som jeg antager Arlo vil konkurrere med. 

Dette bliver specielt understreget af, at visse funktioner, som for eksempel aktivitetszoner osv, også findes gemt i Arlo Secure abonnementet. Det er der jo ingen teknisk grund til, og jeg kan kun se det som et tiltag for at lokke/presse brugerne over på en betalt løsning. Den slags gør mig altid lidt frustreret at se. 

Teknisk fungerer Arlo Ultra 2 systemet fortræffeligt, men ved at SÅ mange af de funktioner, som jeg vil betragte som centrale, er gemt bag en betalingsvæg, så falder den samlede værdi i min bog. Hvis du vælger at bruge systemet uden et abonnement, så kan du ikke andet end at få notifikationer ved bevægelse, og så se et live feed fra kameraerne. Det begrænser anvendeligheden betydeligt, og sikringselementet bliver meget mindre. 

Det vil betyde, at jeg skulle være opmærksom på alle notifikationer for at kunne foretage mig noget, og selv hvis jeg var det ville jeg ikke have optagelser af episoden bagefter. 

Dette kan modarbejdes lidt, hvis man har installeret et MicroSD kort, som gemmer optagelserne lokalt. Det er dog stadig en noget begrænset oplevelse man får i forhold til Smart funktioner osv. 

Vi lander med en endelig karakter på 8, for en teknisk god løsning, som Arlo dog selv sender ud med et lidt for stort handicap, via deres krav om abonnement for visse funktioner, der i min bog burde være kernefunktioner. Hvis Arlo justerede priserne eller lod flere funktioner være del af den gratis oplevelse ville det se anderledes ud. 


Godt: 

  • Let opsætning
  • Teknisk god løsning
  • Let integration med fx Google Home
  • Mulighed for lokalt lager via basestation


Skidt: 

  • Mange funktioner er gemt bag et relativt dyrt abonnement  


Vores partnere