Couchmaster CYCON²: Flyt PC gaming til sofaen

CYCON2_grey_Lifestyle

Nerdytecs Couchmaster CYCON² tilbyder afslappet PC gaming direkte fra sofaen og uden at gå på kompromis med komfort, præcision fra mus og tastatur samt alle dine USB slots.


Specifikationer:

 • Farver: Fusion Grey, Black og Cyperpunk (limited)
 • Dimensioner puder: (LxBxH): 60x20x16 cm
 • Dimensioner bordplade: (LxBxH): 81,5x35x3 cm
 • Materiale: microfiber
 • Maximal invendig bredde ml. puder: 75 cm
 • Antal USB 3.0 porte: 6 (4x indvendige, 2x udvendige)
 • Indhold: bordplade (med integreret USB 3.0 hub), 2x store puder, pose til mus, musemåtte, aktiv USB 3.0 forlænger kabel (5m), hub kabel (0,8 m), AC strømforsyning, velcrotape, manual og 3 sikkerhedsskruer.


CYCON2_specs.jpg


Sat helt på spidsen er specifikationerne på Couchmaster CYCON² ikke mange. Der er i bund og grund blot tale om 2 puder og en bordplade med integreret USB 3.0 hub med samlet 6 porte, herunder en til hurtigladning. Til trods for det har den stadig nogle detaljer at bide mærke i som den magnetiske lukkemekanisme til kabelskjuleren med skjulte USB porte og rum til at kabelstyring fra mus/tastatur eller andet tilbehør. Ligeledes den medfølgende pose til mus, som kan monteres med velcrotape og lommer i siden på den ene pude.

Couchmaster indhold I pakken.jpg


Nerdytec lover perfekt ergonomi:

"From a health point of view, I can say that the Couchmaster offers the best ergonomic way to operate the PC/laptop from the couch. The wide cushions relax the shoulder and neck muscles during use and therefore effectively prevent tension."

Roland Kellerbach - Physiotherapist, Cologne


05 Ergonomi.jpg

Vi skal her på Tweak sørge for at understrege, at vi ikke har nogen faglig baggrund for at udtale os om de ergonomiske kvaliteter ved et produkt. Vi kan kun forholde os til vores personlige oplevelser under testen.


Design/gennemgang:

Når man ser på produktet som helhed, er byggekvaliteten god, og designet virker velovervejet og gennemtænkt.

06 Bordplade top.jpg

Selve CYCON² bordpladen, som også fungerer som USB hub, er udført i plastik. Udvendig byder den på 2 USB porte (hvoraf den ene fungerer som hurtiglader) samt 2 huller til kabel adgange til den indvendige kabelskjuler. I venstre og højre side af bordpladen er der ligeledes kabel adgang.

07 Bordplade bund lukket.jpg

På bagsiden er der adgang til den indvendige kabelskjuler, som kan lukkes både med centrerede sikkerhedsskruer (her anvendt) eller alene magnetlukning.

10 Kabelstyring 2.jpg

Indvendig er der rig mulighed for kabelstyring i begge sider af bordpladen.

Der er 2 USB porte i hvert rum og mulighed for skjult at trække kabler fra det ene rum til det andet. Forlængerledningen tilsluttes også her. En af detaljerne er, at forlængerledningen er delt op i to, således man har et kabel på 0,8 m som monteres indvendigt og derefter tilsluttes det 5m lange kabel udvendigt, hvortil strømforsyningen tilsluttes, således man ikke har 5m kabel hængende fra bordpladen, når det ikke er i brug.


11 CYCON²_Kabel.jpg

Kobling mellem 0,8m og 5m kablerne


12Couchmaster Cycon2 Puder.jpg


Puderne er udført i memory foam og betrækket som er lynet på føles behageligt. Den ene pude har 2 lommer, hvoraf den ene er udført i net.


Test:

Grundlæggende har jeg nydt at anvende Nerdytecs Couchmaster CYCON2, som gør det behageligt og relativt nemt at skifte skrivebordet ud med sofaen. Jeg havde på intet tidspunkt udfordringer med at få computeren til at genkende de 6 USP porte på bordpladen.

Under testperioden har jeg skiftet ml. skrivebord og sofaen flere gange, hvilket har betydet, at jeg hver gang har måtte afmontere/montere tastatur og mus. Det i sig selv er ikke besværligt, hvis man har trådløs mus/tastatur, men har man ikke, kan det måske godt sætte en begrænsning for, hvor ofte man får brugt produktet. Det kommer særligt til udtryk, hvis man er træt af, at have kabler hængende om benene fra mus/tastatur, og derfor gerne vil have dem pakket dem væk i kabelskjuleren på bagsiden. Heldigvis hjælper magnetlukningen af kabelskjuleren, som hurtigt kan åbnes/lukkes, hvilket er en fantastisk detalje. 


13 Pude lommer.jpg


I al den tid jeg har testet det, anvendte jeg alene magnetlukningen, og på intet tidspunkt gik magnetlukningen op af sig selv, selv med flere kabler gemt af vejen. Det er en lille detalje, som gør det meget mere sandsynligt at jeg ville få brugt Couchmaster CYCON2 og ikke bare sætte mig ved skrivebordet. Desto mindre besvær desto bedre, hvilket virker til at være den gennemgående tanke ved produktet.

Da jeg har skiftet mellem skrivebordet og sofaen næsten hver gang, har jeg ikke fået brugt de mange lommer til for eksempel mus og andet, ligesom jeg ikke har anvendt den medfølgende velcro tape til at montere tastatur eller andet til bordpladen. Det er dog en rigtig lækker detalje, særligt hvis man alene har tilkoblet sin pc til sit fjernsyn, eller ikke skifter så ofte mellem skrivebordet og sofaen. Så er det eneste man skal gøre blot at finde Couchmaster CYCON2 frem eller pakke den væk og koble den lange forlængerledning af/til den korte, og så er man klar. For mig at se er det her, at Couchmaster CYCON2 virkelig kommer til sin ret.


09 Kabelstyring 1.jpg


Hullerne i toppen bordpladen, som giver adgang til kabelskjulerne, har rigelig med plads til selv relativt store USB kabler.

Den medfølgende musemåtte gemmer på endnu en lækker detalje, da hele bagsiden er beklædt med tape, så den kan klistres fast direkte på bordpladen. Ønsker man ikke at bruge den medfølgende musemåtte, fungerede det også upåklageligt at bruge musen direkte på selve bordplade.


Nerdytec lovpriser ergonomien, hvilket jeg er er overvejende enig i. Det er væsentlig bedre, end hvis man blot sad med et lapboard/eller lignende, almindeligt sofabord eller med tastaturet i skødet og musen ved siden af. Jeg har uden tvivl nydt at sidde afslappet, behageligt med armene på memory foam puderne, at kunne bevæge mine ben frit uden der ligger et tastatur på mine lår eller have flere kabler hængende ved benene. Jeg er dog nødt til tilføje at ud fra mine personlige skavanker med ryggen, vil jeg stadig foretrække et hæve/sænke skrivebord og en god god kontorstol fremfor at sidde i sofaen. Dog har Couchmaster CYCON2 gjort det muligt for mig, at kunne nyde sofa gaming, hvilket et alm. lapboard ikke ville kunne.


15 Håndledsstøtte.jpg


Komfortmæssigt havde jeg gerne set bedre håndledsstøtte, som nok er min eneste reelle anke til produktet på nær den manglende mulighed for RGB belysning fra bordpladen. Hvad der ligner håndledsstøtte på bordpladen, er alene en anden tekstur og er ikke en decideret pude.


Pris:

Eneste forhandler jeg har kunne finde af Couchmaster CYCON2 er selve Nerdytec.com, eller Amazon.de, hvor prisen ligger lige omkring 1200 kroner. 


16 CYCON2_grey_top.jpg


Er det så pengene værd? Hvis man alene spiller fra sofaen eller gerne vil veksle mellem kontorstolen og sofaen, ville jeg personligt ikke undvære Couchmaster CYCON2, og jeg har ikke været i stand til at finde andre lignende produkter (på nær Nerdytec tidligere version), som tilbyder samme komfort og tilslutningsmuligheder i ligeså bekvem en pakke.


Konklusion:

Couchmaster CYCON2 er ikke bare en bordplade, puder og en USB hub, som jeg indledningsvis beskrev det som. De mange små gennemtænkte detaljer som aftagelige betræk til puderne, velcrotape, lommer, 2 forskellige forlængerledninger og magnetlukning til kabelskjuleren gør det til noget for sig selv. Samlet set er produktet utroligt let at sætte op, uden man føler, at man er ved at falde i ledninger eller at det er besværligt. Derudover er komforten væsentlig bedre end med et lapboard eller et bord til en bærbar pc, hvilket gjorde, at selv jeg med rygproblemer har kunne nyde sofagaming.


Godt:


 • 6 USB porte herunder 1 hurtiglader
 • God ergonomi
 • Nem og hurtig opsætning
 • Stærk magnetlukning af kabelskjulere
 • Mange lommer
 • Medfølgende velcrotape til tastatur/andet
 • Musemåtte med tape på hele bagsiden
 • God finish og byggekvalitet
 • 5m forlængerkabel


Knap så godt:


 • Håndledsstøtte
 • Ingen RGB
 • Pris i den høje ende - Men reelt ingen andre alternativer i samme bekvemme pakke