Logitech BRIO - et kamera der kan mere end resten

10_logitech_BRIO_webcam_forside
Logitech BRIO, et webcam med 4k opløsning, HDR og Windows Hello understøttelse. Producenten bag produktet i denne anmeldelse behøver ingen introduktion, og vi er spændt på at tage et dybere kig på BRIO fra Logitech.


Producenten bag produktet i denne anmeldelse behøver ingen introduktion. Logitech er en af de største spillere på markedet når man ser på gaming udstyr, og stort set alle mennesker der bare interesserer sig en lille smule for IT-udstyr, burde have hørt navnet mindst én gang. Ud over gaming udstyr, laver Logitech også produkter til professionel brug, som f.eks. headsets og fjernbetjeninger til præsentationer.

I denne test skal vi kigge på Logitechs BRIO webcam, der på papiret imponerer med 4K opløsning, understøttelse af HDR og Windows Hello. Inden vi dog kigger nærmere på produktet, skal vi lige kigge på en masse tal.

Tekniske specifikationer på Logitechs BRIO webcam

23_logitech_BRIO_webcam_specifikationer.jpg

Det der stikker ud i dette virvar af tal og bogstaver, må helt klart være 4k opløsning (4096x2160 pixels) ved 30 fps, 1080p ved 60 fps samt understøttelse af Windows Hello. Sidstnævnte er muligheden for at låse ens computer op ved hjælp af ansigtsgenkendelse, hvilket den infrarøde sensorteknologi muliggør. Mere om det senere.

Først skal vi lige tage et kig på indpakningen samt indholdet.

Emballage og indhold

6_logitech_BRIO_webcam_æske.jpg

Selve emballagen, som kameraet bliver solgt i, er holdt i afdæmpet brunt pap. Det er tydeligt at lige præcis dette produkt ikke er målrettet mod gamer segmentet, hvor emballagen ofte skal fange vores opmærksomhed. Logitech BRIO ligner udefra et produkt der primært henvender sig til det mere professionelle segment der ved hvad de vil have.

9_logitech_BRIO_webcam_æsken.jpg

Inde i papæsken finder man først kameraet, under et stykke plastik gemmer der sig en papæske med et USB-kabel til tilslutning af kameraet, en stofpose til sikker opbevaring så man undgår ridser på linsen, et lille cover til at dække kameraet til med samt en manual.

13_logitech_BRIO_webcam_indhold.jpg

Produktet ude af æsken

Et nærmere kig på fronten af kameraet afslører selve linsen i midten, til højre for sidder den infrarøde sensor og ved siden af den sidder en infrarød LED. Til den anden side sidder en lille LED, der indikerer når kameraet er tændt. Helt ude i venstre side og højre side finder man de to indbyggede mikrofoner.

14_logitech_BRIO_webcam_stående.jpg

På bagsiden af kameraet sidder kabeltilslutningen, der foregår med USB-C standarden. Under kameraet sidder foden, der ligesom på de fleste andre Logitech webcams kan foldes ud, så den både kan sidde oven på en computerskærm, eller forblive sammenfoldet, hvis man vil have kameraet liggende på et bord eller en hylde. Vil man have kameraet monteret på en fod, kan man klikke holderen af, hvorved man finder et standardgevind til tripods eller lignende.

22_logitech_BRIO_webcam_bagsiden.jpg

Selve kameraet lader til at være bygget ind i en skal af aluminium, fronten er af plastik for at beskytte linse og sensorer.

Logitechs BRIO i brug

Med den ene ende af kablet tilsluttet til kameraet via USB type-C, og den anden tilsluttet til computeren via USB type-A er kameraet klar til brug. Det er ren plug-&-play, dog skal man lige være opmærksom på, at 4k opløsningen kun kan opnås, hvis man benytter en USB 3.0 port eller højere, da 4k kræver højere datahastigheder end tidligere USB-standarder kan levere.

Kameraet er kompatibelt med al den software man kan komme i tanke om. Logitech har dog lavet deres egen capture software, Logi Capture, som kan bruges til at indstille kameraet og optage video og tage billeder.

4_logitech_BRIO_webcam_software.jpg

Softwaren er nem at bruge, og kommer med en masse funktionalitet, såsom muligheden for at indstille opløsning, zoome, panorere, indstille FOV (field of view (65, 78 og 90 grader)) samt en række andre indstillinger.

5_logitech_BRIO_webcam_software.jpg

Jeg har forsøgt i de nedenstående billeder at illustrere hvor godt kameraet fungerer ved dårlig belysning. Det første billede er taget om aftenen med kun loftslampen tændt, og på det andet billede, har jeg slukket alt lys i lokalet, med skærmen som eneste lyskilde.

2_logitech_BRIO_webcam_loftslys.jpg

3_logitech_BRIO_webcam_ingen_lys.jpg

Selvom dette webcam egentlig er henvendt til mere professionel brug, så var jeg nødt til at teste dens funktionalitet til hobby streaming. Til det vil jeg anbefale, at man maksimalt benytter 1080p opløsning ved 60 fps. En 4k opløsning er fin til optagelse af en video, men til game streaming på Twitch, YouTube eller andre steder, kræver 4k opløsningen simpelthen for meget. Samtidig får man intet ud af, at vise ens ansigt i 4k, når det som regel ikke fylder mere end en lille firkant i et hjørne af skærmen, og de fleste alligevel maksimalt kan streame i 1080p opløsning. Muligheden for at streame 1080p opløsning med 60fps er dog virkelig fed, da billedet bliver mærkbart mere flydende end ved 30fps.

En af mine yndlings features ved Logitech BRIO må uden tvivl være ansigtsgenkendelse og derved mulighed for at bruge Windows Hello til at låse min computer op. Slut med at taste et kodeord, hver gang jeg sætter mig foran computeren. Det fungerer ganske enkelt ved, at man gennemfører setup for Windows Hello i Windows sign-in.

Selvfølgelig har vi også testet den indbyggede mikrofon, og lige som ved alle andre webcams, skal man ikke købe dem for mikrofonen. Du kan lytte til vores lydtest under følgende link:

https://soundcloud.com/tweakdk/tweakdk-soundtest-logitech-brio-pro

Prisen

I skrivende stund, kan Logitech BRIO købes for ca. 1250,-.

Konklusion

Så er vi nået til vejs ende, og jeg må sige at det har været svært at konkludere på et webcam, der egentlig gør det det skal, nemlig at give mig muligheden for at optage video og tage billeder.

På den ene side, så yder kameraet helt fantastisk, især i dårlig belysning, som man kan se på billederne jeg har taget med kameraet. Selv i et helt mørkt lokale, med kun skærmen som lyskilde, kan man helt tydeligt se hvad der foregår, samtidig med at videokvaliteten stadig er helt flydende. Muligheden for at bruge Windows Hello på min stationære, vil jeg under ingen omstændigheder være foruden mere, fordi det bare er rart og nemt. Logitech BRIO virker bare som kram, hvilket byggekvaliteten også afspejler.

På den anden side, så er kameraet sindssygt dyrt sammenlignet med andre alternativer, som Logitech C922, der endda kommer med en tripod, og kun koster ca. det halve. Nej, man får ikke 4k opløsning, mulighed for Windows Hello, HDR eller generelt bare et af markedets bedste webcams, men man sparer en masse penge, som man kan bruge på en ordentlig mikrofon i stedet.

Det er klart, at Logitech ikke har designet dette kamera til hobbystreameren, men til professionel brug, som for eksempel at streame en forelæsning eller foretage et konferenceopkald, og derfor kan man ikke helt sammenligne det med et C922.

Så hvis man skal bruge muligheden for at optage eller streame i 4k, så er Logitech BRIO helt klart et godt webcam, også selvom prisen er høj. Men hvis man er hobbystreamer, så kan jeg bedre anbefale at man sparer lidt penge og bruger dem andre steder.

Logitech BRIO ender med en score på 7/10, for et godt produkt der gør hvad det skal og ikke meget mere.

Pros:

- 4K/30fps

- 1080p/60fps

- Byggekvaliteten

- Understøtter Windows Hello

- God billedkvalitet selv med dårlig belysning

- Gode indstillingsmuligheder i softwaren

Cons:

- Meget høj pris

Vores partnere