Razer Hammerhead Hyperspeed

Razer Hammerhead Hyperspeed Xbox Edition
Det er blevet tid til endnu et kig på et True Wireless headset rettet imod gaming. Den nye trend på dette område ser kun ud til at vokse. Denne gang ser vi på Razers bud, med deres opdaterede Hammerhead sæt.

Specifikationer

  • HEADPHONE FREQUENCY RESPONSE: 20 Hz – 20 kHz
  • HEADPHONE IMPEDANCE: 16 Ω
  • HEADPHONE SENSITIVITY: 91 dB @ 1mW / 1 kHz
  • HEADPHONE INPUT POWER: 5 mW (max input)
  • HEADPHONE DRIVERS: 10 mm
  • HEADPHONE CONNECTOR: Bluetooth 5.2
  • CABLE LENGTH: 0.5 m Type C charging cable
  • APPROXIMATE WEIGHT: 53 g
  • MICROPHONE PICK UP PATTERN: Omnidirectional
  • MICROPHONE SIGNAL-TO-NOISE RATIO: 64 dB
  • MICROPHONE SENSITIVITY (@1KHZ): -26 dBFS
  • COMPATIBILITY; Xbox Series X|S, Xbox One X, Xbox One S, PS5™, PS4™ PC and Mac
  • Smartphones, tablets, and handheld gaming devices with Bluetooth audio capability or USB-C / USB-A port
  • BATTERY LIFE
  • LIGHTING OFF / ANC OFF: Up to 15 hours: 3 hours on earbuds + 12 hours from case (4 recharges of earbuds)
  • Tested with Xbox Series S at 50% volume.
  • LIGHTING ON / ANC OFF: Up to 12.5 hours: 2.5 hours on earbuds + 10 hours from case (4 recharges of earbuds)
  • Tested with Xbox Series S at 50% volume and brightness on Breathing effect.
  • LIGHTING OFF / ANC ON: Up to 12.5 hours: 2.5 on earbuds + 10 hours from case (4 recharges of earbuds)
  • Tested with Xbox Series S at 50% volume and Active Noise Cancellation on.
  • LIGHTING ON / ANC ON: Up to 11.25 hours: 2.25 hours on earbuds + 9 hours from case (4 recharges of earbuds)
  • Tested with Xbox Series S at 50% volume and brightness on Breathing effect and Active Noise Cancellation on.

Vi kan se på listen her at Hammerhead Hyperspeed sættet sigter efter at give os alle features. Der er både mulighed for tilslutning via Bluetooth og USB Dongle og Razer har også givet os ANC med sættet. Det er værd at hæfte sig ved, at der findes flere versioner af sættet, og vi har fået Xbox versionen til test. Som vi kan se på listen her kan den dog fortsat bruges til stort set alle enheder.

I den forbindelse vil jeg bestemt anbefale at tage Xbox versionen med mindre man bare MÅ have den hvide PlayStation version. Xbox versionen kan nemlig tilsluttes til stort set alle enheder (også PlayStation), mens PlaySTation versionen er mere begrænset. 


En tur rundt om Razer Hammerhead Hyperspeed

Helt som der bør være, er der et opladningsetui med til Hammerhead Hyperspeed. Det er her man opbevarer dem mellem spil ,og i den som de to ear buds oplades. Etuiet har et meget klassisk Razer mat sort ydre, med en lille LED diode på fronten, USB C i bunden og et diskret Razer logo på låget. 

Razer Hammerhead Hyperspeed Xbox - Etui.JPG

Når man åbner det magnetiske låg på etuiet, bliver man mødt af den lige så klassiske Razer grønne farve i det indre. Her dog i en kombination af mat og blankt finish, som jeg ikke helt forstår. Personligt havde jeg foretrukket mat alle steder. Det er som regel pænere i længere tid end blanke overflader. 

Razer Hammerhead Hyperspeed Xbox glossy.JPG

De to ear buds holdes magnetisk fast i etuiet, og tænder så snart man åbner låget. Designet er ændret en smule i forhold til de første Hammerhead sæt. Nu er Razer skiftet til en løsning med silikone spidser, i stedet for den faste plastik spids i stil med de tidlige Apple Earpods.

Stilen er stadig en med en pind ned fra øret, hvor mikrofonen befinder sig i enden. Materialerne er blank sort plast, hvilket jeg igen personligt ikke helt forstår. Dels spiller det lige ind i min generelle aversion imod blanke materialer på brugsoverflader. I dette tilfælde betyder det også, at de to ear buds er glattere, og derfor lettere at tabe og ikke mindst at holde rene. Samtidigt kan de faktisk være lidt svære at få ud af deres etui, da de er så glatte.

Razer Hammerhead Hyperspeed Xbox RGB Earbud.JPG

Mat ville helt klart have været at foretrække her efter min mening. Helt som man kan forvente på et Razer produkt, så får vi også RGB belysning. Det er i det Razer logo, som er på hver ear bud. 

Dette felt fungerer også som touch felt, med mulighed for mediekontrol eller andre funktioner, som aktivering af ANC, spiltilstand eller Stemme Assistent. Der er i alt seks forskellige muligheder på hver ear bud, hvoraf de fem kan tilpasses via software. 

Razer Hammerhead Hyperspeed Xbox USB Dongle switch.JPG

Tilslutning til PC eller Xbox klares via en inkluderet USB C dongle. Den er vinklet på en lidt spøjs måde, der betyder, at man ofte vil have svært ved at sætte den direkte i sin enhed. Der er dog et USB A til USB C adapter kabel med, som løser det problem. 

Razer Hammerhead Hyperspeed Xbox kabler.JPG

Personligt havde jeg dog gerne set, at man havde haft muligheden for at tilslutte direkte i et USB C stik på fx PC. Der er kabelrod nok at holde styr på, uden at der også skal hænge en dongle. 

I forhold til tilslutning til Xbox kommer man ikke udenom adapter kablet, da der kun er USB A porte på konsollerne. 

Der er en knap på den lille USB dongle, hvor man kan skifte imellem Xbox og USB. 


Software

Hvis du vil tilpasse indstillinger på dit Razer Hammerhead Hyperspeed sæt, skal du forbi din smartphone og hente Razer Audio app’en. Via app’en har du mulighed for at få en status over batteriet. 

Razer Audio app.jpg

Det er dog også muligt at tilpasse indstillingerne, for ting som RGB lys, ANC og EQ. Der er et fint udvalg af indstillinger for de nødvendige ting. RGB er måske en anelse overflødigt, men hvis man gerne vil tilpasse det, eller måske bare slå det fra, kan man gøre det her. Der er mulighed for fire forskellige typer af RGB lys, og så naturligvis slukket. 

Razer Audio App RGB settings.jpg

EQ mulighederne er også rigtigt gode, med et par forskellige foruddefinerede indstillinger og så muligheden for at tilpasse yderligere, helt som man selv vil. 

Razer Audio app EQ presets.jpg

Via Razer Audio app’en er der også mulighed for, at tilpasse funktionerne via touch interfacet på de to ear buds. Der er som sagt seks funktioner, hvoraf man kan ændre de fem af dem. Den eneste man ikke kan pille ved, er den som skifter imellem bluetooth og Dongle forbindelse. 

Razer Audio App touch interface settings.jpg

Generelt vil jeg sige, at der er god funktionalitet at hente i Razer Audio app’en. Den har et behageligt layout og interface og har fungeret uden problemer under min test. 


Testen

Jeg har testet Razer Hammerhead Hyperspeed over et par uger nu. Testen har været fordelt primært over PC og smartphone, men jeg har også testet dem på andre enheder, som PlayStation 4 Pro og Nintendo Switch. Alle steder har forbindelsen via dongle fungeret uden problemer. 

Man skal bare huske at indstille den lille kontakt på donglen, på den rigtige setting. Sjovt nok skulle den i mit tilfælde stå på Xbox, når jeg tilsluttede til PC, men på USB når jeg var på Nintendo Switch. Den dukkede også op i mine lydenheder på PC, som en Xbox controller.

Razer Hammerhead Hyperspeed Xbox in ear.JPG

I forhold til komfort har sættet været rart at bruge, selv når det har været i længere perioder af gangen. De sidder godt fast i ørene, og jeg har ikke på noget tidspunkt under min test haft fornemmelsen af, at de sad løst eller kunne falde ud. 

Når det kommer til lydprofilen på sættet, har jeg været yderst tilfreds med min tid med Hammerhead Hyperspeed sættet. Razer har forsynet sættet med et par rigtigt gode 10mm drivers, som skubber et lækkert, nuanceret og alsidigt lydbillede, med en god balance mellem bas, høj og mellemtoner.

Razer Hammerhead Hyperspeed Xbox ear buds.JPG

Kun ved rigtigt høj volumen oplevede jeg en smule forvrængning i lyden. Det var dog på et volumen niveau, som jeg på ingen måde til anbefale at høre musik ved alligevel, så der vil jeg ikke trække point fra. 

Både til musik og gaming synes jeg at Hammerhead Hyperspeed gjorde det rigtigt godt, og jeg kan sagtens se mig selv bruge sættet, specielt til gaming på farten på Nintendo Switch.

Lyden kan ikke helt måle sig med et god over ear gaming headset, men det er ikke langt fra, og så tilmed i en meget mindre pakke. 

En vigtig del af gaming, er for mange også muligheden for at kunne tale med sine holdkammerater i spillet. Mikrofonerne på Razer Hammerhead Hyperspeed klarede opgaven nogenlunde fornuftigt. Der var en anelse forvrængning at spore i lyden, men overordnet set var det ikke noget der gik alt for meget ud over lyden. Man vinder ingen priser for klar tale, men man vil gå forståeligt igennem. Mikrofonerne er dog ikke specielt gode til at sortere baggrundsstøj fra, så når jeg testede med et mekaniske tastatur i baggrunden slap den slags lyde let igennem. 

Hør en test af mikrofonerne her.

ANC og ambient mode indstillingerne klarede også opgaven helt fornuftigt. Der er allerede en grad af passiv støjreduktion at hente, med et in ear sæt som det her. Der bliver dog lige taget lidt mere af støjen når ANC aktiveres. 

Razer Hammerhead Hyperspeed Xbox RGB.JPG

Det introducerer dog en svag summen i lyden. Det er heldigvis ikke noget man kan hører, når der man har musik kørende eller spiller. 

Jeg oplevede desværre at touch kontrollen var en anelse ustabil. Det var ikke altid at sættet og jeg kunne blive enige om, hvad jeg forsøgte at få dem til med mine tryk. Det gik bedst med de basale funktioner, som enkelt eller dobbelt tryk, men når det var tingene der krævede dobbelttryk og hold var det noget mere hit and miss, om det blev registreret rigtigt. 

Razer angiver selv batteritiden til et sted mellem to og tre timer, alt efter om du bruger ANC og RGB belysning og ved 50% volumen. Der kan altså været et ret stort spænd, når der både er RGB lys og ANC, der kan dræne batteriet. 

Razer Hammerhead Hyperspeed Xbox USB Dongle med kabel.JPG

Lade etuiet har strøm til yderligere 10 timers, så man kan klemme sig op på omkring 15 timers maksimal lyttetid. To til tre timer er dog ikke specielt meget, hvis man sigter efter en aftens gaming. Selv om der kan hentes mere ud af ladeetuiet, så er det irriterende at tænke på, at man skal holde pause undervejs for at oplade sættet. 

Umiddelbart passer angivelserne for batteriet meget fornuftigt baseret på min test af sættet. Jeg har dog ved lavere volumen godt kunne klemme mere tid ud af en opladning. Man skal så bare huske på, at det ved højere volumen så går i den modsatte retning. 


Pris

Jeg kan pt finde Razer Hammerhead Hyperspeed sættet her med en online pris på omkring 1300 kroner. Det betyder, at vi er i den høje ende af skalaen, men dog ikke de dyreste vi har set på. 


Konklusion

Razer har med deres Razer Hammerhead Hyperspeed, lavet et in ear gaming headset, som kommer med god fleksibilitet. Det er let og hurtigt at bruge det både på PC, konsol eller smartphone, og der kan hurtigt skiftes hvis der er behov for det. 

Stilen er meget i tråd med Razers andre produkter, med detaljer som RGB. Personligt havde jeg foretrukket, at de havde valgt at holde sig til den mat sorte sti, som etuiet har hele vejen rundt. Det er mest af alt en smagssag, men rent praktisk betyder det også, at man har et par ret glatte ear buds, som er sværere at holde rene. 

Lydprofilen på sættet er super solid, og hvis man er på udkig efter en kompakt løsning til gaming lyd, så klarer Hammerhead Hyperspeed den opgave rigtigt fint. 

Jeg synes dog at den kommer til kort på batteritiden, som kan begrænse sig til omkring 2-3 timers gaming tid. Det synes jeg er lige til den korte side, for et headset til omkring 1300 kroner. 

Razer Hammerhead Hyperspeed Xbox glossy ear buds.JPG

Hvis man typisk ikke spiller længere end det, er det måske ikke et issue. Personligt ville jeg dog synes, at det var irriterende at være begrænset så meget på den front. Det kan godt være, at der er mere strøm at hente i oplade etuiet, men det betyder stadig en pause fra dine spil. 

Jeg vil helt sikkert slå RGB lyset fra, for at kunne optimere batteritiden. 

Prisen bider også ret hård, når man tænker på den begrænsede batteritid. In ear headset med en USB Dongle mulighed lander desværre typisk på den dyre side af 1000 kroner, så her stikker Hammerhead Hyperspeed sættet trods alt ikke så meget over. 

Vi lander med en endelig karakter på 7, for et rigtigt godt headset, som dog for mange gamere vil have for kort batteritid. Oven i det er touch interfacet besværligt at få til at virke optimalt. 


Godt:

  • Lækkert kompakt ladeetui 
  • God lydprofil
  • Let skift mellem 2,4 GHz og Bluetooth
  • Fornuftig ANC


Skidt:

  • Begrænset batteritid
  • Pris i den højere ende
  • Touch interface lidt besværligt


Vores partnere