Urbanista Seoul - Mobile Gaming Earphones

Urbanista Seoul
Markedet for True Wireless Earphones er vokset betydeligt over de seneste år. Der er rigtigt meget at vælge imellem og det kan være svært at finde ud af, hvilke der er de rigtige for en. I dag tager vi et kig på et sæt fra Urbanista, som er en producent som vi umiddelbart ikke kendte før denne test. Vi ser om deres Seoul sæt, som er rettet imod mobile gamere kan skille sig ud på markedet.

Specifikationer

 • Mobile Gaming Earphones
 • 70 ms Low Latency for Mobile Gaming
 • Playtime 8 hours
 • Total playtime 32 hours
 • Noise Cancelling Microphones
 • Automatic Power Off
 • Touch Controls
 • Voice Assistant Support
 • Wireless Charging
 • App Support
 • Water Resistant Earphones (IPX4)
 • USB Type-C Charging
 • Bluetooth® 5.2
 • Noise Cancelling: Passive Noise Cancelling
 • Driver type and size: Dynamic, 10 mm
 • Driver sensitivity (db SPL/mW @1KHz): 106±3 dB SPL/mW @ 1KHz
 • Impedance (Ohms): 32
 • Frequency Response (Hz): 20 - 20,000
 • Audio Codecs: SBC, AAC
 • Playback time: 8/32 hours
 • Wireless Charging: Yes
 • Wired Charging Type: USB Type-C
 • Wired Charging Time: 3 hours
 • Battery type: Lithium-ion
 • Battery capacity: 50 / 480 mAH

En god lang liste af specifikationer. Hvis vi zoomer ind på et par af de centrale, så er en af de vigtigste nok, at vi kan forvente otte timers batteritid. Det kan forlænges via det medfølgende ladeetui, som kan give op til 32 timers samlet spilletid før man skal forbi en rigtig lader. 


Rundt om Urbanista Seoul

Når man tager Urbanista Seoul ud af æsken, er det første man mødes af det relativt lille ladeetui med Urbanista logoet på toppen. Det er i et clamshell design med et soft touch materiale. Forrest er der fire små status lys og på bagsiden er der en USB C stik til opladning af selve headsettet og ladeetuiet. 

Urbanista Seoul box content.JPG

Vi har fået den sorte version af sættet til test, men Seoul sættet kan også fås i hvid, blå og lilla varianter.

Når du åbner den lille clamshell holder, bliver vi mødt af selve sættet, som holdes magnetisk fast i deres ladepladser. Hver øreprop lades op via et pogo pin setup, som automatisk går i gang når sættet placeres i holderen. 

Urbanista Seoul Pogo pins.JPG

Mellem de to pladser er der en lille knap, som kan bruges som reset funktion af sættet, hvis man vil tilbage til fabriksindstillingerne.

Selve øreproppen er ret diskret med en in ear design med silikone spidser. Der er tre forskellige størrelser med i sættet, så man kan vælge dem der passer bedst. 

Urbanista Seoul Tips.JPG

Selvom det naturligvis ikke kan ses, er der en touch interface felt på hver øreprop, placeret ved det lille Urbanista logo. 

Det er lige over dette logo, at man kan se de små mikrofoner. De kan bruges til opkald eller til Voice Assistants som Google.


Software

Der er en app som kan bruges til at tilpasse indstillingerne på dit Urbanista Seoul sæt. Via appen er det muligt hurtigt at tjekke batteristatus på både selve sættet og ladeetuiet.

308765398_636323407841955_3219561528626125467_n.jpg

Det er også muligt at vælge, hvad du vil bruge touch interfacet til eller vælge en speciel EQ setting. 

308663672_623592372737389_7958317463590849147_n.jpg

Du kan også vælge den Gaming Mode, som Urbanista har lavet sammen med Seoul sættet. Det er en low latency mode, som skulle sørge for at der ikke er nogen forsinkelse mellem billedet og lyden, hvis du spiller på din smartphone, Nintendo Switch eller lign. 

Seoul appen er let, lige til og funktionel til hurtigt at tilpasse indstillingerne, hvis man har behov for det. 


Testen - Brug og komfort

Jeg har brugt Urbanista Seoul i et par uger sammen med min smartphone til musik og til gaming via min Nintendo Switch. 

Begge dele var lette at tilslutte, og den del af processen gav ingen problemer under min test. Der er en lille statusstemme, der giver besked når du opnår eller mister din forbindelse. På samme måde, kan den også fortælle dig, hvis du skifter til for eksempel Gaming Mode. 

Hvis vi starter med musik oplevelsen på min telefon, så var det i den gode ende. Et in ear sæt vil naturligvis næsten altid tabe til et solidt over ear set, med betydeligt større drivere og bedre muligheder for lyddesign. 

Urbanista Seoul Status lights.JPG

Når det er sagt, så har lyden i Urbanista Seoul sættet dog være rigtigt fornuftig, med et god og veldefineret lydbillede. Der har været god adskillelse mellem høj, mellem og lave toner og et fornuftigt niveau af bas. 

Der kan komme spor af forvrængning, hvis man knalder volumen helt op. Det er dog først når vi begynder at nærme os et niveau, som jeg i forvejen ikke vil anbefale nogen at få skudt direkte ind i øret.

Generelt er lyden dejligt fuldkommen og velbalanceret. Samtidigt er komforten selv ved længere tids brug også rigtigt god. Seoul er et let sæt, så man mærker ikke meget til det under brug.

Det samme kan siges, om det lille clamshell etui, som er den lille størrelse og afrundede form, er let at have med i lommen i løbet af dagen. En klar fordel, hvis man foretrækker altid at have den gode lyd med sig, og ikke altid har en taske eller noget større at smide tingene i. 

Urbanista Seoul case.JPG

Jeg har også testet sættet med gaming, som er en af de ting som Urbanista selv fremhæver ved sættet. Det er sket tilsluttet til min Nintendo Switch, hvor jeg primært har spillet Diablo III. Også her er den gode og velbalancerede lyd kommet fint til sin ret, og det har været en fornøjelse at kunne have solid lyd med i en lille størrelse. 

Jeg testede naturligvis også Gaming Mode, som med sin low latency indstilling burde være skræddersyet til gaming. Jeg må dog blankt erkende, at jeg ikke kunne opfange nogen forskel. Jeg oplevede ikke, inden jeg slog Gaming Mode til, nogen problemer med lyd og billede ude af sync. Derfor gjorde det ikke overraskende heller ikke den store forskel, da jeg slog det til. 


Det man dog skal være opmærksom på er, at man mister muligheden for EQ indstillinger når man skifter til Gaming Mode. 


Pris

Jeg kan i skrivende stund finde Urbanista Seoul med en online pris lige omkring 600 kroner. Det er i den lidt dyrere ende i forhold til nogen af de True Wireless løsninger vi har set på over den sidste tid. 

Jeg synes dog, at Urbanista kommer ind med lækker lyd og et godt design. De er stadig betydeligt billigere, end mange andre alternativer. De lægger sig ca. midt i feltet for sammenlignelige sæt. 


Konklusion

Jeg har haft en god oplevelse med Urbanista Seoul sættet. Da jeg ikke kendte noget til Urbanista inden testen, havde jeg ingen forventninger om, hvad jeg skulle møde. 

Heldigvis var det dog et godt første møde, og Seoul har været fast i min lomme siden. De vinder på et kompakt og velgennemført design og en fantastisk lyd til prisen. 

Der er ingen features ANC eller andet men bare et basalt solidt sæt, som et kompakt og let at have med og som leverer en solid lyd. 

Urbanista Seoul Case USB C.JPG

Gaming Mode funktionen virker en anelse overflødig baseret på min test, men det kan være der er tilfælde, hvor det kan være en fordel. 

Vi lander med en endelig karakter på 8 for en solidt sæt, som dog stikker lidt over på prisen sammenlignet med hvad vi har testet. 


Godt: 

 • Lækkert kompakt design
 • God batteritid for sin størrelse


Skidt: 

 • Ingen ANC


Vores partnere