Bitcoin FUD

Bitcoin_volatiliy
FUD står for: Fear - Uncertainty - Doubt. Bitcoin er for de uvidende berygtet for sin voldsomme volatilitet. For dem der har været i bitcoin markedet i lang tid er volatiliteten ikke en "fejl" eller et udtryk for manglende tillid. Det er en naturlig del af bitcoins natur.

Bitcoin er for de uvidende berygtet for sin voldsomme volatilitet. For dem der har været i bitcoin markedet i lang tid er volatiliteten ikke en "fejl" eller et udtryk for manglende tillid. Det er en naturlig del af bitcoins natur.

Traditionelle børser rundt omkring i verden har som en standard løsning ved store fald i markedet at man suspenderer handlen på børsen. Det vil sige at man sætter markedskræfterne ud af spil og giver kunstigt åndedræt ved store fald. 

Stockmarket-suspended.jpg

Når det traditionelle aktiemarked modsat oplever store stigninger, så suspenderer man selvfølgelig ikke handlen på børsen da det er i de flestes interesse at kurserne stiger. 

Der er ingen der kontrollerer bitcoin og derfor kan handlen med bitcoin ikke suspenderes ligegyldigt hvor meget bitcoins pris falder (eller stiger for den sags skyld)

I skrivende stund er bitcoin faldet fra ca. 55.000 USD kl. 19.00 til 51.500 USD her kl. 23.00. Det kan umiddelbart se voldsomt ud, men er sådan set kun et fald på godt 6%

Bitcoin er faldet langt mere på kortere tid adskillige gange tidligere, og som udgangspunkt er der ikke noget at være nervøs for, selvom ingen ved hvor meget mere bitcoin vil falde i denne omgang. 

En del mainstream medier er allerede godt i gang med (igen igen igen) at begrave bitcoin og skabe frygt i markedet. Det er hvad der kaldes FUD.

WarrenBuffet.jpg

Godt nok er Warren Buffet en traditionel invester men man kan ikke tage fra ham at han er en enormt succesfuld invester. Et af Warren Buffets mest kendte citater er:

"Be fearful when others are greedy and greedy when others are fearful"

Grundlæggende betyder det at når markedet falder som nu, er det et godt tidspunkt at købe og når markedet har steget i lang tid er det et godt tidspunkt at sælge. Det kræver en del mod at gå imod markedet, men det viser sig ofte at være det rigtige at gøre. 

Der er flere årsager til aftenens fald, men den primære er nok at den amerikanske præsident Joe Biden her til aften har offentliggjort planer om at hæve den amerikanske skat på kapital gevinster til 43,4%. Det er næsten en fordobling af den hidtidige skat på kapital gevinster og det har naturligvis konsekvenser for cryptomarkedet ligesom de almindelige aktier også rammes. 

Jeg har den holdning at nu er et godt tidspunkt at akkumulere flere bitcoin, mens jeg selv  - når markedet er steget meget og i lang - aldrig har solgt bitcoin fordi jeg er overbevidst om at på lang sigt vil prisen altid gå op. 

Det er din egen beslutning hvad du vil gøre og jeg kommer ikke med anbefalinger, men nævner blot hvad jeg slev ville gøre og rent faktisk gør. 


Vores partnere