Er Bitcoin en finansiel boble?

Hvor meget kan Bitcoin stige
Bitcoin har gennem de sidste 12 år oplevet ekstreme stigninger, men også store fald. Bitcoin ER volatil og de daglige udsving kan være voldsomme.

Det har dog ikke den store betydning såfremt investeringen i Bitcoin er langsigtet, samt det forhold at investeringen i Bitcoin er lavet af ideologiske årsager i form af et oprør mod den eksisterende finansielle verden og dennes elite, der i årtier har udnyttet at være forfordelt i forhold til den almindelige befolkning. 

Det er ikke tilfældigt at uligheden er verden er steget med raketfart siden 1971, hvor USA fra den ene dag til den anden besluttede at dollaren ikke længere skulle have backup i guld. Det betød at dollaren blev "frit flydende", og gjorde, at finansielle aktiver såsom aktier, ejendomme og andre aktiver, oplevede enorme stigninger. 

Værdien af dollaren og alle andre valutaer, er på samme tid blevet mindre og mindre værd, og det er det vi alle oplever, når for eksempel varer og ydelser hvert år bliver dyrere. Det er jo ikke skrevet i granit, at en liter mælk skal stige i pris hvert år. Vi har som befolkning vænnet os til at vores regeringer ønsker inflation og aktivt arbejder på at holde inflationen på et vist niveau og på ingen måder ønsker deflation. 

Bitcoin er derimod deflatorisk. Det vil sige der bliver udstedt færre og færre Bitcoin, og alle ved hvornår de udstedes og ikke mindst hvor mange. 

I nedenstående ses den månedlige volatilitet.

 Bitcoin monthly returns.JPG

Efter store fald har Bitcoin ALTID reetableret sit tidligere niveau og langt oversteget tidlige ATH (All Time High).

I december 2017 nåede Bitcoin en pris på 20.000 USD, hvorefter prisen faldt med over 80%. Helt ned til godt 3.500 USD et års tid senere. 

Det tog 3 år at lave et nyt ATH som skete i december 2020 og siden er prisen kun gået i en retning: OP.

Nu er det nye ATH ca. 65.000 USD. Kommer der et større fald på et tidspunkt? Sandsynligvis, men vi skal vi langt over 65.000 USD før det sker. Der kan dog opstå korte prisfald på 20-40%, som dog på få uger bliver opvejet igen og nye ATH kan opnås.

Læste du også: Bitcoin knuser milepæl på $ 60.000 for første gang

Bitcoin har talrige gange bevidst, at det ikke er en finansiel boble, og dem der har investeret tidligt, har opnået utrolige afkast. Det forholder sig dog således, at dem der er overbevist om Bitcoins fremtidige succes slet ikke bekymrer sig om, hvad Bitcoins værdi er. De bekymrer sig udelukkende om, at samle så mange Bitcoin sammen som muligt.

Det kan for eksempel være ved at modtage en del af sin løn i Bitcoin eller lade sin virksomhed modtage betaling i Bitcoin .

Tesla i USA modtager allerede Bitcoin som betaling hvis kunden ønsker det. Mange flere firmaer vil i fremtiden acceptere Bitcoin som betaling for deres ydelser. 

Hvor vi ender med Bitcoin, er der ingen der ved. Der udvikles på alle fronter, og det går ekstremt stærkt. 


Source & Image credit:

business-standard.com


Vores partnere