Den sædvanlige kritik af Bitcoin

kritik af bitcoin front
Bitcoin har haft en helt utrolig udvikling siden første block blev minet i januar 2009. Rent faktisk er Bitcoin den investering der siden 2009 med afstand vil have været mest profitabel at lave.

Vi er klar til at tage næste skridt i rækken af artikler om Bitcoin. I gårsdagens kiggede vi på Bitcoin bullrun, og vi vil i denne artikel kigge i retning af nogle af de typiske kritikpunkter forbundet med Bitcoin.

Én Bitcoin kostede den 1. januar 2011 den nette sum af 30 cents (0,30 USD). Det vil sige havde man investeret 1.000 USD i Bitcoin på den dato, ville man have købt. 3.333 Bitcoin . 

Læste du også: Hvordan køber man Bitcoin?

De 3.333 Bitcoin har i dag en værdi på knap 200.000.000 USD, hvilket er lig med over 1,2 milliarder danske kroner. 

Ingen anden investering er i nærheden af at give samme afkast. 

kritik af bitcoin tweakdk.JPG

Til trods for denne fænomenale udvikling er der fortsat utroligt mange der udtaler sig kritisk om Bitcoin . De mest typiske kritikpunkter er

  • Bitcoin bruges til hvidvaskning, narkosalg og alle mulige andre kriminelle aktiviteter?
  • Bitcoin forurener og medvirker til global opvarmning?
  • Bitcoin er en kæmpe finansiel boble der på et tidspunkt springer og så vil bitcoin blive værdiløs?
  • Bitcoin er et usikkert netværk der let kan hackes?

Der findes mange flere kritikpunkter men vi kan ikke komme ind på dem alle, de kommende dage kan du læse mere om ovenstående 4 kritikpunkter.

I øvrigt skal det nævnes at det er primært mainstream media, politikere og den gammeldags finansielle elite der fremkommer med kritikken. 

Læste du også: Er det for sent at købe Bitcoin?

I de perioder hvor prisen på Bitcoin falder eller er stagneret, så forstummer kritikken. Kritikken fremkommer udelukkende i forbindelse med de voldsomme prisstigninger der opstod i 2013 0g 2017 og nu igen i 2021 hvor Bitcoin igen kommer i fokus på grund af prisstigningerne

Det er den samme kritik fra de samme kilder, og fælles for dem alle er, at ingen af dem har undersøgt teknologien bag blockchain og Bitcoin . Der er ingen fra omtalte gruppe, der dykker ned og engagerer sig i de forummer, der beskæftiger sig med Bitcoin og som er med til at vedligeholde og udvikle netværket.

Læs også: Bitcoin bruges til hvidvaskning

Det er derfor uvidenhed og frygt der fremkalder kritikken, men som alt ny teknologi, er der altid nogle der er på forkant og andre på bagkant. 

Og den industri/gruppe der er ved at blive disrupted, er naturligvis de samme der råber svindel, hvidvask, forurening, boble og så videre. 

bitcoin kritik.JPG

Det er forventet. Hvad der ikke er forventet, er at kritikken ikke udvikler sig, men forbliver den samme år efter år. Det er et tydeligt tegn på afmagt og mangel på modsvar til den teknologiske udvikling der hastigt er i gang med at ændre hele verdens finansielle system. 

Det kan ikke forklares på få linjer hvad der vil blive ændret, men kræver at du som læser selv bruger tid på at undersøge hvad Bitcoin og blockchain er. 

På Tweak.dk kommer vi med artiklerne, men vi kan ikke forklare alt. Det kræver en indsats fra dig, som læser. Som sagt: følg med de næste dage hvor vi går mere i dybden med de nævnte 4 kritikpunkter. 


Source & Image credit:

Blockleaders.io