Inden vi går videre i testen, har jeg fundet specifikationer frem igennem BenQ’s hjemmeside.
Specifikationer og features Zowie EC3-C
Rundt om Zowie EC3-C
BenQ er lidt sparsomme omkring nogle af oplysningerne på Zowie EC3-C. De oplyser blandt andet også at sensoren er 3360, hvilket gør vi må formode der er tale om PMW 3360. Kigger vi på selve sensoren har den en IPS på 250 og acceleration på 50g. Sensoren kan også klare en CPI/DPI på 12000, hvor Zowie EC3-C er blevet bundet til 400/800/1600/3200. Det burde stadig være mere end rigeligt til de fleste. Musen er med kabel, og den kan bruges med Palm og Claw greb. I samme omgang har jeg også modtaget deres musemåtte G-SR-SE, som jeg kommer til at bruge under testen.
Tager vi et kig på indholdet, får vi udover selve musen, nogle ekstra puder og manualer med.
Tager vi et nærmere kig på musen, er det tydeligt at se musen er til højrehåndsbrugeren, både med de to knapper, som befinder sig på venstre side, men også selve formen på musen, som har en ergonomisk højrehåndsform.
Tager vi et kig på den modsatte side, har vi afrunding i designet.
Zowie EC3-C har en normal størrelse i formen. Den har også fået en god sjat af vægten af, og rammer 70 gram. Det er en lavere vægt, end den jeg normalt sidder med, hvilket godt kan mærkes. Jeg har dog haft andre inde i samme vægtklasse og en smule lavere, hvor jeg godt kan have svært ved at mærke forskel der. Min generelle oplevelse er også en lavere vægt, gør at CPI/DPI ikke behøver at sættes så højt. Drejehjulet har en fin højde på, og det er ikke fordi jeg syntes den hverken stikker op eller forsvinder ned i musen. Dog syntes jeg lyden er i den høje ende, og klikket fra den er meget markant, og kan godt føles lidt støjende.
Zowie EC3-C er som sagt kablet, og det gør også vi kun har en mulighed for tilslutning. Den kan tilsluttes via USB-A
I bunden af musen har vi 100% PTFE-puder på front, rundt om sensor og bag på musen. Sensoren er som sagt 3360, hvor jeg formoder det er PMW. I bunden kan der skiftes DPI mellem 400/800/1600/3200, og det er muligt at skifte polling rate 125/500/1000.
Testen – Brugen og komfort
Siden vi ikke skal bruge software, kan vi også hurtigt komme i gang med testen. Jeg har sat musen til computeren, og sat min primære mus til side. Det samme gør sig gældende for musemåtten, som også er blevet skubbet til side, så BenQ musemåtten kan komme på plads.
Hvis vi starter med komforten, så har Zowie EC3-C en fornuftig størrelse, og ligger rigtig godt i hånden. Med min størrelse hånd, har jeg mulighed for både at bruge claw og palm grebet med musen.
Selve knapperne har et relativt højt men blødt klik når de trykkes, og de er hurtig i respons. Som tidligere nævnt er drejehjulet efter min mening ret støjende, og larmer en del i forhold til andre jeg har prøvet.
Jeg er skiftet over til en mus med lidt mere vægt, og det har også resulterede at jeg køre med en lidt højere DPI for at kompensere for dette. Så selvom PMW 3360 kan klare en højere DPI, så følte jeg ikke at jeg havde behov for at have den oppe på den højeste, og endte faktisk med 1600 DPI som fungerede rigtig godt, og kun halvdelen af hvad jeg normalt bruger.
Musen glider godt rundt, og bliver ikke hæmmet af kablet. For også at få et indtryk af musemåtten, måtte jeg skifte tilbage til min normale musemåtte, som viste samme resultat. Her fungerede musen også rigtig godt, og kørte gnidningsfrit rundt.
Pris
Jeg har fundet en pris på Zowie EC3-C på 499,- DKK, og G-SR-SE musemåtte til 285,- DKK. Som ligger begge ting i et fornuftigt prisleje.
Ønsker du at finde flere oplysninger omkring Zowie EC3-C fra BenQ, kan du klikke på banneret ovenover.
Konklusion
Vi er kommet til slutningen af testen på Zowie EC3-C fra BenQ. Det er en mus som henvender sig til Esport markedet, og det ses specielt ved manglen på software. Det gør musen nemt kan bruges alle steder, og du ikke er afhængig af at have din egen computer, eller den computer du bruger skal have installeret et bestemt stykke software, for at du kan udnytte din mus til fulde.
Det gør selvfølgelig også musen til dels får nogle begrænsninger. For hvis du køre med en bestemt DPI, så er du her låst til at vælge mellem de fire standard hastigheder. Det afhænger så om du kan leve med de valgte hastigheder, eller om du gerne vil have muligheden for selv at justere ned til mindste DPI.
Kigger vi på selve ydelsen og komfort, er det svært at sætte en finger på Zowie EC3-C. Jeg havde en rigtig god oplevelse under testen, og musen havde både en god vægt, og ingen modstand når jeg brugte den. Dette var både gældende med den medfølgende musemåtte, men også min egen.
Prisen er sat, hvor de fleste kan og vil være med, selvfølgelig er det også en mus med kabel, og det gør omkostningerne og prisen kan holdes nede. Der hvor jeg dog føler jeg mangler det sidste, handler primært om drejehjulet. Det er måske ikke slemt for mange andre, men i forhold til hvad jeg har prøvet, og hvor meget jeg bruger drejehjulet, så støjer det en del.
Derfor slutter jeg testen af Zowie EC3-C med en score på 8 ud af 10. Produktet i sig selv er rigtig godt, og hvis du er på udkig efter en mus uden software, så er Zowie EC3-C et kig værd. Det er ikke fordi du får en mus med en masse muligheder, her fra BenQ taget en beslutning for dig, men de har skabt et godt kompromis og jeg følte heller ikke DPI var ramt helt ved siden af.
Pros
Cons
Score: 8