Inden vi skal kigge på MX Anywhere 3 har jeg fundet specifikationer frem. Jeg har været på Logitechs hjemmeside for at finde oplysningerne.
Specifikationer og features Logitech MX Anywhere 3
Rundt om MX Anywhere 3
MX Anywhere 3 fra Logitech kommer i en lille sort æske. På fronten har vi billedet af selve musen, og oppe øverst med navnet på selve produktet. Udover det kan vi se at MX Anywhere 3 er en del af Master serien hos Logitech. Vi har også et ikon med MAG speed, som er Logitechs feature omkring at scrolle hjulet er ekstra hurtig.
På bagsiden får vi lidt flere informationer, som omhandler de features musen byder på. Blandt andet kan den forbindes op til tre enheder, den virker på flere forskellige platforme, og virker på flere forskellige overflader. Selv på glas overflader vil musen fungere.
Tager vi et kig på indholdet, kan vi se at vi selvfølgelig har selve musen MX Anywhere 3, en USB dongle, USB-C kabel og til sidst en manual.
Alle de ekstra ting skal væk, og vi skal have musen i fokus. MX Anywhere 3 har et design, hvor den specielt er velegnet til højrehåndsbrugeren. Vi har også i samme omgang to knapper på siden, som er nemmere at bruge når musen bruges i højre hånd.
På den modsatte side, kan vi tydeligt se hvordan formen igen bekræfter hvordan Logitech har begrænset musens komfort til at være til højrehånd. Udover det kan vi se designet også er med til at skabe et bedre greb, så selvom den er i en lille størrelse gør designet at du stadig kan få et godt greb på musen.
MX Anywhere 3 er selvfølgelig i den lille størrelse. Hvilket gør det er begrænset med greb som kan bruges på musen. De mest almindelige greb vil være Claw eller fingertip greb på musen.
Med MX Anywhere 3 har vi to muligheder for tilslutning af musen. Det vil primært være ved brug af den medfølgende USB dongle eller bluetooth. Musen byder på en batteritid på omkring 70 timer, og hvis uheldet skulle være ude, kan du på 1 minut oplade til 3 timers brug.
Vender vi musen rundt, har vi fire PFTE-fødder fordelt omkring musen. Vi har tænd og sluk knap, og en knap til at skifte mellem de tre enheder som du kan forbinde til.
Software
Vi skal have sat MX Anywhere 3 op i softwaren. Til det bruger Logitech deres Logitech Options, som kan bruges til mange af Logitech produkter, som ikke er en del af deres gaming serie.
Softwaren byder ikke på mange indstillinger, men der er dog de nødvendige. Den første menu ”mus” giver mulighed for at justere på selve musen. Selvom designet lægger op til hvilken hånd som skal bruges, så byder softwaren alligevel mulighed for nemt at kunne skifte rundt på knapperne, så den kan bruges i venstre hånd.
Næste menu ”Peg og rul” giver mulighed for at justere scroll hjulet, samt også indstille DPI for musen. Den sidste menu som vi kan vælge er ”flow”, den giver mulighed for at indstille musen til at virke på to enheder på samme tid. Hvor det vil fungere som hvis du brugte flere skærme. Det giver mulighed for at nøjes med én mus til flere enheder på samme tid.
Testen – Brugen og komfort
Det er blevet tid til selve testen, og til det har jeg udskiftet den mus jeg normalt bruger, og erstattet den med MX Anywhere 3. Normalt udsætter jeg musen for lidt forskellige ting, lige fra almindeligt kontor brug til gaming. Det skal MX Anywhere 3 selvfølgelig ikke snydes for, selvom den måske ikke er den oplagte gamer mus, så kan du stadig sidde med behovet, hvor du på en forretningsrejse, vil sidde og spille lidt.
Der skal selvfølgelig ikke være tvivl om dette ikke er en mus som henvender sig til gameren. Jeg havde heller ikke de store forventninger, da jeg startede Ghost Recon op for at prøve den af. Det var tydeligt at mærke den ikke gav en glidende overgang i spil som en gamermus ville. Men det var alligevel brugbart, og det kunne da godt fungere. Jeg vil dog ikke anbefale det som værende en backup mus, når du skal til den store CSGO turnering, og det viser sig du har glemt din primære mus. For MX Anywhere 3, kan fint fungere til spil på hotellet eller andre steder, hvor du skal have noget tid til at gå uden det handler om arbejde.
Jeg oplevede også at størrelsen kom til kort, og efter noget tid savnede jeg en mus som var lidt større i hånden. Hvilket er endnu en grund til at jeg nok hellere ville pakke denne til arbejdscomputeren på turen, fremfor gamer computeren.
Drejehjulet har en fin funktion, når den rulles i små mængder giver den en fin og stille feedback, men begynder du at rulle mere, forsvinder feedbacken og det føles som om den får mere fart fysisk. Tasterne giver også god respons, men har dog måske en lidt støjende lyd, taget betragtning det er en kontormus og det kunne have været rart at den ikke larmede for meget.
Når det handlede om den almindelig brug af musen fungere den rigtig godt, og den har de nødvendige funktioner som de fleste har behov for, på farten.
Pris
Jeg har fundet en pris på MX Anywhere 3 fra Logitech til en pris på 476,- DKK.
Ønsker du at finde flere oplysninger omkring MX Anywhere 3 fra Logitech, kan du klikke på banneret ovenover.
Konklusion
Det er selvfølgelig svært at bedømme en mus som ikke henvender sig til gaming, da vi normalt sidder med den slags udstyr. Derfor vil gaming oplevelsen heller ikke være det afgørende for resultatet omkring MX Anywhere 3.
Hvis vi starter med at kigge på størrelsen, så selvom den kan føles lille at sidde med, så er størrelsen perfekt i forhold til at kunne have den med på farten, når du enten sidder med computeren på skolen, kontoret eller til et kundemøde. Derudover med en batteritid på 70 timer og en opladning på 1 minut som giver dig 3 timer, er du dækket godt ind til aldrig at løbe tør.
Om drejehjulet vil være en af købsgrundene ved jeg nu ikke, men jeg syntes dog alligevel funktionen omkring feedback ved små scroll fungere rigtig godt, og i sammenspil med den ikke giver feedback når du drejer meget på hjulet.
Udover det giver MX Anywhere 3 rigtig mange muligheder for du nemt kan sidde med flere computere, uden at du skal have én mus til hver arbejdsstation, da du med FLOW kan nøjes med at bruge den ene mus begge steder. Det kræver selvfølgelig de er forbundet med Bluetooth eller dongle og de er på samme netværk.
Der hvor jeg føler MX Anywhere 3 falder lidt igennem er på de små detaljer. For under brugen følte jeg PFTE-fødderne ikke gled over musemåtten, men holdte mere igen på bevægelsen. Så selvom at musen skulle kunne klare alle overflader, så betyder det ikke den klare overfladerne lige så godt som andre. Udover det så ville jeg gerne have haft knapperne på musen var mere lydløse, i forhold til man sidder og arbejder på computeren, findes der ikke noget værre end høje museklik hver gang der trykkes. Måske ikke for brugeren selv, men så for os andre som sidder ved siden af.
Til sidst så har vi prisen, for med en pris på 476,- DKK er den måske en smule højt sat. Der findes mange kandidater til samme pris og måske endda billigere, både af almindelige muse, men også gamermuse som sagtens ville kunne klare jobbet lige så fint.
Derfor slutter jeg testen af MX Anywhere 3 fra Logitech med en score på 8 ud af 10. Det som MX Anywhere 3 adskiller sig mest i forhold til mange andre er FLOW funktionen. Men alligevel kommer vi ikke højere op, da jeg mangler en bedre oplevelse på flere forskellige overfalder, og en pris som måske havde været lidt mere tiltalende.
Pros
Cons
Score: 8