Razer Deathadder v3 Pro: Test

Razer Derathadder v3 Pro gaming mus
Det er blevet tid til endnu et kig på et refresh produkt fra Razer. Derne gang er opdateringen landet til deres populære Deathadder serie af mus. Den nye Deathadder v3 Pro er super let og med en opdateret form.

Specifikationer

  • FORM FACTOR: Right-handed
  • CONNECTIVITY: Razer HyperSpeed Wireless + Wired – Speedflex Charging Cable USB Type C
  • BATTERY LIFE: Up to 90 hours (constant motion at 1000Hz) - Up to 24 hours (constant motion at 4000Hz) when on HyperPolling Wireless Dongle (sold separately)
  • RGB LIGHTING: None
  • SENSOR: Focus Pro 30K Optical Sensor
  • MAX SENSITIVITY (DPI): 30000
  • MAX SPEED (IPS): 750
  • MAX ACCELERATION (G): 70
  • PROGRAMMABLE BUTTONS: 5
  • SWITCH TYPE: Optical Mouse Switches Gen-3
  • SWITCH LIFECYCLE: 90-million Clicks
  • ON-BOARD MEMORY PROFILES: 1
  • MOUSE FEET: 100% PTFE
  • CABLE: Speedflex Charging Cable USB Type C
  • TILT SCROLL WHEEL: None
  • APPROXIMATE SIZES: Length: 128.0 mm Width: 68.0 mm Height: 44.0 mm
  • APPROXIMATE WEIGHT: 63 g

Der er en god liste af specifikationer fra Razer på den nye version af Deathadder. Vi får den nye 30K Optiske sensor og Razers Gen 3 Optiske kontakter og en super lav vægt på kun 63 gram. 


Rundt om Razer Deathadder v3 Pro

Designet på Deathadder musen har ændret sig en anelse over årene. Det er også sket med denne nye version af musen, som har været en af Razers mest populære mus. 

Razer sigter stadig efter en mere ergonomisk form, hvilket også kan ses. Sammenlignet med deres Viper serie for eksempel, følger Deathadder formen bedre formen på din hånd. Det betyder en højere ryg og et mere buet design. 

Razer Deathadder v3 Pro side og ryg

Den meget udprægede timeglas form, som tidligere versioner havde er dog blevet begrænset en del på Deathadder v3 Pro. Det er en udvikling, som jeg personligt, er glad for, men som også betyder, at musen ikke skiller sig helt så meget ud som tidligere. 

Deathadder v3 Pro kan fås i sort og hvid, og vi har fået den hvide version til test. Begge to er udført i letvægtsplast, som her en lidt ru overflade, for at sikre et godt greb på musen. Hvis man vil supplere det, og går efter et endnu bedre greb, så følger der i pakken er sæt grip pads med. De kan give dig en endnu mere tekstureret grebsoverflade. Stilen på dem minder lidt om de greb, der var monterede på Deathadder v2 Pro.

Grip pads Razer Deathadder v3 Pro.JPG

Helt som vi også så det med Viper v2 Pro, så er der her også fokus på performance for enhver pris. Det vil sige, at RGB belysningen i logoet er væk. Det er sket både for at forbedre batterilevetiden, og for at kunne bringe vægten ned. 

På venstre side af musen har vi to store tommelknapper. De primære knapper er store og selvfølgeligt med den samme lidt ru teksturerede overflade, som resten af musen. Her bruger Razer deres Gen 3 Optiske kontakter, som er rated til 70 millioner klik. 

Primære knapper paa Razer Deathadder v3 Pro.JPG

Scrollhjulet i midten giver mulighed for både gode taktile bump under brug, og giver yderligere en programmerbar knap til klik. 

Forrest på musen, imellem de to primære knapper, er der en lille status LED, som kan bruges til at indikere, hvilken DPI setting du vælger eller om batteriet skal lades op. 

Springer vi til undersiden af musen, kan vi selvfølgeligt se Razers Focus Pro 30 Optiske sensor. Ved siden af den er der en kombineret power/DPI knap. Desværre har Razer ikke lavet plads til en lille opbevaring til USB donglen. Fødderne på musen er 100% PTFEn og burde være med til at sikre et godt glid. 

På fronten af musen har vi et USB C stik til opladning af musen eller en direkte USB tilslutning, hvis det bliver nødvendigt. Det er dejligt at se, at Razer er gået væk fra en eller anden speciel udformning på stikket. Desværre har de ikke været så betænksomme at gøre plads til, at man kunne bruge stikket fra andre nye Razer enheder. USB C stikket til Razer Deathstalker tastaturet, som vi netop har testet, er for eksempel for stort til at kunne bruges her. 

Ledning USB C Razer Deathadder v3 Pro.JPG

Det havde været en rar lille detalje, hvis Razer gjorde deres USB C stik kompatible på tværs af deres forskellige enheder, så man ikke behøvede at have alle kabler inden for rækkevidde, når man er sprunget på den trådløse vogn. 

Den trådløse forbindelse drives af den inkluderede 2,4 GHz Razer Hyperspeed USB Dongle. Den kan bruges med op til en 1000 Hz polling rate. Hvis man vil have mere end det kan man tilkøbe Razers HyperPolling Wireless Dongle, som kan klare en polling rate helt op til 4000 Hz. Her skal man bare være opmærksom på, at det vil slå batteritiden fra forventede 90 timer ned på kun 24 timer.


Software

For tilpasning og indstillinger skal vi, som med Razer produkter, forbi deres Razer Synapse software. Der er på Deathadder v3 Pro i alt fem programmerbare knapper. I vanlig Razer stil er der et væld af forskellige muligheder for tilpasning af knapperne, som kan sættes til stort set, hvilken som helst funktion du ønsker. Du kan bruge programgenveje, macro funktioner og stort set alt andet, hvad du kan finde på. 

Razer Synapse Razer Deathadder v3 Pro

Det er muligt at oprette forskellige profiler, så du kan have forskellige setup baseret på specifikke spil eller programmer. Desværre kan der kun gemmes en profil lokalt på musen. Hvis du har mere end det, kræver det at du har Synapse kørende. 


Test - brug og komfort

Vægt og udformning på en mus kan være et meget personligt spørgsmål. Vi foretrækker heldigvis ikke det samme alle sammen, og markedet for mus og gaming tilbehør generelt, er heldigvis stort nok til at der burde være noget til enhver smag. 

Razer Deathadder v3 Pro er 100% lavet til dem, som foretrækker en trådløs mus med en lav vægt. Med en vægt på kun 63 gram, er det en af de centrale features ved musen. 

Personligt er jeg rigtigt glad for netop det, så den del af ligningen faldt lige i min smag under brug. 

Sensor Razer Deathadder v3 Pro.JPG

Deathadder v3 Pro har været på mit bord i over en uge nu, hvor jeg har brugt den til en god portion gaming. Det har primert været til FPS spil, i form af Call of Duty Black Ops. 

Jeg spiller som regel med et hybrid grib, et sted imellem palm og claw. Min favorit mus over den seneste tid har været Razers Viper mus. På mange måder minder Deathadder oplevelsen meget om den, i forhold til sensor, tracking osv. 

Det er naturligvis ikke overraskende, da det er den samme sensor der er i de to mus og vægten stort set er identisk, med Viper musen omkring fem gram lettere end Deathadder. 

Hvor forskellen skal findes er naturligvis i udformningen af selve musen. Her har Deathadder, hvad Razer selv kalder, en mere ergonomisk form. Det giver sig udslag i en mus, der er en anelse højere i ryggen, og som ikke er symmetrisk. Det er altså kun højrehåndede brugere, der kan være med ved bordet med Deathadder.

Scrollhjul Razer Deathadder v3 Pro.JPG

Jeg synes formen på Deathadder klarer sig bedre, hvis man kører et fuldt palm grip. Her passer formen rigtigt godt til min hånd, og formen komplimenterer rigtigt fint håndens former. 

I et claw grib er bagenden på musen dog stadig lav nok til, ikke at komme i vejen under under hånden, når man laver hurtige justeringer i et spil. 

Bagside af Razer Deathadder v3 Pro.JPG

Razers Focus Pro 30K Optical Sensor er fantastisk og super præcis og ikke mindst hurtig. Der er ikke skyggen af problemer. Deathadder føles som en naturlig forlængelse af hånden, når den er tunet rigtigt. 

Muligheden for DPI indstillinger op til 30.000 er helt tosset overkill, men man kan vel kalde det fint marketings snak fra Razers side. De fleste professionelle spillere kører med DPI indstillinger omkring 800-1200, og herfra er der helt utroligt langt til 30.000. 

in the box - Razer Deathadder v3 Pro.JPG

De samme roser som sensoren får, kan også ligge ved Razers optiske kontakter på de primære knapper. Den eneste ulempe ved de ellers fantastiske kontakter er, at deres klik måske er lidt til den larmende side. 

Det er dog alt sammen mindre detaljer, som forsvinder i kampens hede, hvor Deathadder musen er fantastisk at have med i kamp, eller havde som værktøj, når der skal arbejdes præcist i Photoshop. 

Der er heller ikke en finger at sætte på batteritiden. Uden RGB og andet unødigt lir, så går der lang tid mellem, at man skal have et kabel frem for at lade op. Razers bud på 90 timers brug lader, baseret på min tid med musen, til at holde fint.  


Pris

Razer Deathadder v3 Pro er så ny på markedet, at jeg endnu ikke kan finde den hos nogen danske webshops. Razer selv lister den på deres hjemmeside, med en pris på 159.99 EURO. Så vi kan forvente en pris omkring 1200 kroner, så ikke overraskende solidt plantet i high end segmentet. 

Razer DEeathadder v 3 Pro Colors.jpg

Det er faktisk nogen af de dyreste mus på markedet. Et hurtigt tjek i danske webshops viser, at det stort set kun er Razer og deres high end mus, som Deathadder og Viper der lander så højt. 


Konklusion

Razer Deathadder v3 Pro er en forfinelse af en allerede populær mus. Den lander ubetinget i feltet, som en af de bedste trådløse gaming mus jeg har haft på bordet. 

Ydelse, udformning og materialer er i top og det rundes af med batteritid, som ikke er til at sætte en finger på. 

Fronten Razer Deathadder v3 Pro.JPG

Der er ingen tvivl om, at Razers high end mus er nogen af de bedste på markedet, inden for deres feature segment. Det er dog også et marked, hvor der findes rigtigt meget andet godt på hylderne allerede, og tilmed fra Razer selv. Det betyder, at prisen på 1200 kroner kan være svær at retfærdiggøre. 

Den seneste version af Deathadder, i en v2 Pro version, kan findes til 700 kroner og Viper Ultimate, kan også findes til omkring 600-700 kroner. Begge dele er super solide mus, og jeg tror rigtigt mange vil have meget svært ved at mærke forskel på dem og så den nye version. 

Ingen RGB Razer Deathadder v3 Pro.JPG

Med det i mente er det svært at anbefale andet end super entutiasterne at springe på her til denne pris. Hvis man er i den gruppe, får man dog en fantastisk mus med en ydelse i top. 

Vi lander med en karakter på 9 og en Enthusiast only award. 


Godt: 

  • Lækre materialer og solid byggekvalitet
  • Fantastisk sensor
  • God batteritid


Skidt: 

  • Prisen


Vores partnere