Razer Viper V2 Pro - Razers top mus er tilbage

P1066427 kopier
Razer lavede med deres Razer Viper Ultimate, en af mine ynglings gaming mus. Den har siden lanceringen været en fast del af mit gaming setup. Nu er tiden kommet til næste generation i Viper familien med Viper v2 Pro, som har en række forbedringer og en endnu lavere vægt. Der er dog også features, som ikke er rykket med over i den nye generation.

Specifikationer

  • FORM FACTOR: Right-handed Symmetrical
  • CONNECTIVITY: Razer™ HyperSpeed + Wired – Speedflex Cable
  • BATTERY LIFE: Up to 80 hours (constant motion at 1000Hz)
  • RGB LIGHTING: None
  • SENSOR: Focus Pro 30K Optical Sensor
  • MAX SENSITIVITY (DPI): 30000
  • MAX SPEED (IPS): 750
  • MAX ACCELERATION (G): 70
  • PROGRAMMABLE BUTTONS: 5
  • SWITCH TYPE: Optical Mouse Switches Gen-3
  • SWITCH LIFECYCLE: 90-million Clicks
  • ON-BOARD MEMORY PROFILES: 1
  • MOUSE FEET: 100% PTFE
  • CABLE: Razer™ Speedflex Cable USB Type-C
  • TILT SCROLL WHEEL: None
  • Length: 126.7 mm
  • Grip Width: 57.6 mm
  • Height: 37.8 mm
  • WEIGHT: 58 g
  • DOCK COMPATIBILITY: None

Gode features at hæfte sig ved på denne liste, er ting som den lange batteritid og så naturligvis den forventede levetid på kontakterne. Det er dog også værd at bemærke, at vi på flere fronter mister features i forhold til den tidligere Viper Ultimate. Der er ingen mulighed for dock opladning, ingen RGB og der er færrer knapper.  


Design

Hvis man kender Viper Ultimate musen, så vi man med det samme føle sig hjemme med Viper v2 Pro musen. Den kan fås i både en sort og en hvid version. Razer har på det ydre holdt til til nøjagtigt den samme form og størrelse som den tidligere version.

Razer Viper V2 Pro gaming mus hvid.JPG

Det er en ret lav og lidt bred form, som egner sig rigtigt godt til palm og claw grip. Der er gode store høje og venstre knapper og et veltekstureret scrollhjul, med gode taktile bump under scrolling. 

Ser man lidt mere efter, så er der dog også forskelle på den nye mus. Viper v2 Pro har kun tommelfingerknapper på venstre side af musen. Så vi har mistet muligheden for, at venstrehåndede også kan bruge den ellers meget symmetriske mus.

Razer Viper V2 Pro side.JPG

Sideknapperne er en anelse mere tydelige på den nye version. På den tidligere version var de mere forsænkede. Nu stikker de lidt mere ud, og kan være lettere at finde.

Den teksturerede gummibelægning på siden er heller ikke kommet med over på den nye version. I stedet for er der i kassen til Viper V2 Pro inkluderet grip tape, som man kan supplere med, hvis man vil have mere greb end den let teksturerede plastoverfalde på musen giver.


Der er ingen RGB belysning i Viper v2 Pro. Tidligere var Razer logoet bagerst oplyst og kunne styres via Razer Synapse softwaren. Nu er det udelukkende et diskret trykt logo. 

Ser vi på undersiden af musen, så kan vi også se at muligheden for trådløs opladning, som vi havde med Viper Ultimate også er fjernet. Opladning skal nu ske via USB C stikket i fronten af musen.

Razer Viper V2 Pro USB C opladning.JPG

Alle de ting, som vi ikke får med Viper v2 Pro er naturligvis taget fra, for at kunne spare på vægten. Der er i alt sparet 16 gram, så totalvægten nu lander på kun 58 gram.

Ser vi på den indre hardware, så er der sket et par opgraderinger. Sensoren er Razers nye Focus Pro 30K optiske sensor. Den giver DPI muligheder helt op til 30.000 i modsætning til den tidligere Focus+ der “kun” havde mulighed for 20.000 DPI. Begge dele er VILDT overkill, men tros alt en opgradering. 

Razer Viper V2 Pro Sensor

Der er dog også andre ting der er kommet med i opgraderingen. Det er ting som bedre tracking på glasoverflader, mere nøjagtigt indstilling af lift-off afstande, hvis man vil indstille den slags, og så er den nye sensor angivet til at være 0,2% mere nøjagtig i sin tracking. 

Det er altså maginalerne vi er ude i, men hvis man vitterligt er professionel, så kan det være den slags der betyder noget. For en almindeligt dødelig, som mig selv, er det dog svært at se hvordan de forbedringer vil kunne ændre noget for mig. 

Razer Optical switch.jpg

Kontakterne på de primære knapper har også fået en opgradering. Det er nu de nye Razer Optical Gen3 kontakter. De er rated til hele 90 millioner klik, hvilket er 20 millioner mere end tidligere generation. Så i forhold til holdbarheden er det jo meget lækkert at have med. 

Kontakterne er stadig med de fordele som optiske kontakter har med en utrolig lav latency og præcision.


Software

Som alle andre Razer enheder skal tilpasning foregå igennem Razers Synapse software. Her er der mulighed for at indstille de forskellige aspekter ved Viper V2 Pro musen. 

Razer Synapse software Viper V2 Pro knapper.jpg

Lidt sjældent for et Razer produkt kan vi springe helt over RGB afsnittet. I vanlig stil er der dog også solide muligheder for at indstille alt fra DPI indstillingerne i forskellige trin, og naturligvis de forskellige knappers funktioner. 

Der er ret gode og alsidige muligheder for at tilpasse hver enkelt knap til et hav af forskellige funktioner. Det hele kan bindes op på forskellige profiler, så de kan tilpasses baseret på spil eller bruger. 

Indstillinger Razert Synapse software Viper V2 Pro gaming mus.jpg

Razer Synapse er efterhånden et godt gennemprøvet og teste program med gode muligheder. Hvis man helst vil klare sig uden, så kan man dog også blot indstille tingene en enkelt gang, og så gemme indstillingerne på den interne hukommelse i Viper V2 Pro. 

Den mulighed er specielt god, hvis man er Gamer, der har sin egen mus med til tourneringer eller andet. Så er det blot at sætte den til og så er man på klar. 


Test

Jeg har brugt Razer Viper V2 Pro som min primære gaming mus, over de seneste par ugers tid. Som jeg var inde på i min indledning, så har Viper Ultimate musen været min ynglingsmus, over de sidste par år. Så skiftet til Viper V2 Pro har ikke været et stort spring. 

Den mest tydelige ændring, har været fornemmelsen af musens sider, idet der nu ikke er de samme teksturerede sider som tidligere. Det var dog kun meget umiddelbart, og ikke noget jeg tænkte over efter kort tid. 

Gaming mus Viper V2 Pro Razer

Jeg synes at Viper V2 har en tilpas tekstur i overfladen, til at man stadig har et fint greb på musen. Samtidigt betyder den lave vægt, at det ikke for mig betød det store, når jeg skulle løfte musen. 

Jeg må dog også blankt erkende, at de 16 gram mindre i forhold til den tidligere Viper mus, ikke var noget som jeg er fintfølende nok til at mærke. Razer Viper V2 Pro er en super let og lækkerudformet mus. 

Form og fornemmelse på en mus, vil naturligvis altid afhænge af personlig præference. For mig personligt har Razer Viper V2 Pro dog, som sin forgænger, en noget nær perfekt formfaktor. Den er let, hurtigt og responsiv og batteritiden er rigtigt god. 

Razer Viper V2 Tilbehør.JPG

Razer angiver selv batteritiden op til 80 timer, og jeg vil efter bedste overbevisning sige at det holder fint. Jeg har i løbet af min test ikke haft held til at køre den tør for strøm. 

Jeg kan på papiret godt glæde mig over de hardware forbedringer, som er kommet i den nye version over den tidligere. Det var dog ikke noget, som jeg mærkede det fjerneste til i praksis under min test. Dertil er ændringerne simpelthen for små.

Razer Viper sammenligning.JPG

Razer Viper Ultimate var allerede en super solid og godt ydende mus. De brugsscenarier, som jeg har til en mus betyder ikke, at jeg kan mærke forbedringerne synderligt. Det skal dog bestemt ikke forstås som en negativ ting. Længere levetid på kontakterne er altid en stor bonus. 

Jeg vil dog sige, at man nok, som mig, ikke vil kunne adskille de to mus i en blindtest.


Pris

Prisen var en af de ting, som jeg havde det en anelse stramt med i min anmeldelse af sidste generation af Viper mus. Det kommer også til at spille ind her og i denne omgang, på en lidt mere negativt måde. 

Razer lister selv Viper V2 Pro med en pris på 150 dollars, så altså forventet over 1000 kroner.

Razer Viper Ultimate kostede i sin tid omkring 1200 kroner, men kan nu findes online til omkring 700-800 kroner, og det samme kan Logitechs G Pro Wireless. 

Razer Viper V2 tekstur

Selv om Viper V2 Pro er en fantastisk mus på alle måde, så kommer den i min bog med mindre features end Viper Ultimate, som funktionelt på mange måder er den samme mus, men blot med flere features i form af trådløs opladning, flere knapper og RGB lys. Personligt er jeg ret ligeglad med RGB lyset, men det er trods alt en feature man mister, for at vinde besparelsen på de 16 gram i vægt. 

Set i lyset af det regnskab, synes jeg at Viper V2 Pro lander lidt for dyrt. 


Konklusion

Razer har med deres Viper V2 Pro lavet en fantastisk lækker mus. Der er skåret ind til benet og alt unødigt er fjernet, hvilket jeg godt kan lide. 

Der er gået efter kernefunktioner, god ydelse og lav vægt og i de henseender rammer Razer plet. Jeg var vildt med Viper Ultimate og Viper V2 har ikke ændret ved den kærlighed. 

Jeg ser det dog lidt som et skridt tilbage, at jeg mister muligheden for trådløs opladning. Det var en feature, som jeg var glad for og brugte meget.

Razer Viper V2 Pro knapper.JPG

Det var et skridt tilbage, som jeg godt kunne leve med, hvis jeg fik Viper V2 lidt billigere, eller som minimum til samme pris som jeg kan købe Razer Ultimate til i dag. Det er dog ikke tilfældet, og det ligger ikke godt i maven hos en jyde som mig. 

Når alt kommer til alt er det dog en mindre ting, og i brug er der ikke en finger at sætte på Viper V2 pro, der yder som en champ. 

En sensor med mulighed for DPI indstillinger op til 30.000 er latterligt overkill for alle brugere. De fleste spiller med en DPI indstilling omkring 800-1200 DPI og så er der jo uendeligt langt op til 30.000.

Razer Viper V2 hvid gaming mus.JPG

Vi lander med en endelig karakter på 8 for en fantastisk mus, som yder på alle de parametre hvor den skal. Prisen er dog lige en tand for høj sammenlignet med sin lillebror, som stadig er en mindst lige så fantastisk mus medmindre vi virkelig går ned i peditesserne.


Godt: 

  • Lækkert let design
  • Super trådløs ydelse
  • Gode knapper og kontakter


Skidt: 

  • Prisen




Vores partnere