Shark Velocity M70: Test

mouse Gaming RGB Velocity PMW3360 SharkGaming M70 96g gamer Shark
Hvis du har kigget på et prebuild gaming computer, så har du med stor sandsynlighed også stiftet bekendtskab med SharkGaming. SharkGaming sælger dog ikke kun færdige systemer, de har også deres eget lineup af udstyr. I denne test skal vi tage et nærmere kig på deres mus, Shark Velocity M70.

Specifikationer og features Shark Velocity M70 

  • Type: Kablet gamermus
  • Materialer: ABS plastik
  • Sensor: Optisk PMW 3360
  • DPI: 500 – 12.000
  • IPS: -
  • Maksimal acceleration: 50G
  • Polling rate: 1000 Hz 
  • Forbindelse: kabel
  • Grip Style: Palm, claw, fingertip
  • Antal knapper: 7
  • Kontakt type: OMRON swtich
  • RGB-lys: Ja
  • Vægt: 95 gram 
  • Dimensioner: L123,45 x B65,77 x H39,30 mm
  • OS support: Windows, Mac, Xbox, Linux
  • Software: Shark Velocity 1.0


Rundt om Shark velocity M70

Shark Velocity M70 kommer i en sort kasse, med illustration af musen. Øverst har vi navnet på musen i hvid, sammen med lille blå skrift som fortæller det er en gaming mus. I bunden har vi SharkGaming logoet. 

M70 96g PMW3360 Shark mouse gamer Gaming SharkGaming RGB Velocity.jpg

Går vi til bagsiden får vi lidt flere informationer omkring selve musen. Her har vi en specifikationsliste, samt fire nøglepunkter som SharkGaming sætter fokus på ved Velocity M70. Vi har blandt andet omkring musens mulighed for at få en maksimum DPI på 12.000, RGB med 12 millioner farver, kontakterne kan holde til 20 millioner klik og den har monteret teflon glide pads. 

96g gamer SharkGaming PMW3360 Velocity Gaming Shark RGB M70 mouse.jpg

Kigger vi på indholdet, får vi ikke meget med. Da det er en kablet mus har vi heller ikke behov for en masse tilbehør. Udover selve musen har vi et stykke pap med QR-kode, som henviser videre til manual og drivers til musen. 

M70 96g PMW3360 Gaming SharkGaming RGB mouse Shark Velocity gamer.jpg

Kommer vi tættere på selve musen, kan vi se at den er beregnet til højrehåndsbrugeren. Vi har to knapper på venstre side, som kan tilpasses efter behov. Musen har fået en lille afrunding for at skabe bedre greb, sammen med gummi så hånden kan få et godt greb på musen

PMW3360 Shark Velocity 96g Gaming RGB M70 gamer mouse SharkGaming.jpg

Den modsatte side har samme greb, men dog uden knapper. Selve formen er ens på begge sider, så selvom jeg skriver at musen er beregnet til højrehåndsbrugeren, ville den godt kunne bruges med venstre hånd. 

Shark PMW3360 mouse RGB M70 Gaming 96g Velocity SharkGaming gamer.jpg

Shark Velocity M70 har en størrelse som gør den ligner meget andre populære muse på markedet. Den adskiller sig mest i forhold til sin Haj på selve musen, som viser det er en SharkGaming mus, men ellers ikke meget andet. 

SharkGaming RGB 96g gamer Shark Velocity M70 PMW3360 mouse Gaming.jpg

I bunden af musen har vi teflon fødder på front og bag på musen. Sensoren er PMW 3360 som giver dig mulighed for at justere DPI op til 12.000. 

96g Velocity Shark M70 gamer mouse RGB Gaming PMW3360 SharkGaming.jpg

Software

Tager vi et kig på softwaren som SharkGaming har udviklet til deres serie af muse, så er det ikke mange justerings muligheder. Vi har dog alligevel muligheden for at ændre knappernes funktioner, ændre polling rate, og indstille DPI profiler, samt indstille RGB. 

Selvom softwaren har de funktioner, oplevede jeg dog problemer med at få den til at registrere musen, selvom jeg skiftede USB port og genstartede programmet. Desværre mange fejl i softwaren. 

Velocity gamer SharkGaming mouse RGB 96g M70 Gaming PMW3360 Shark.png

RGB M70 Velocity mouse 96g gamer Shark PMW3360 SharkGaming Gaming.png

Testen – Brugen og komfort

Vi er kommet til selve testen af Shark Velocity M70. Jeg har fået skiftet min primære mus ud, og har i en periode brugt Velocity M70 i stedet, for at få et indtryk hvordan den er både under gaming, men også ved almindeligt brug. 

Selvom jeg ikke kunne ændre på indstillingerne i softwaren, har musen stadig forudkonfigureret nogle profiler, og jeg fandt en DPI, som passede til mig. 

Selve størrelsen på musen fungerede fint, og jeg kunne nemt bruge forskellige greb på den, uden at jeg følte mig tvunget til kun at bruge en. Selve gliders kørte også fint rundt på musemåtten og selv kun ved at bruge den på et bord, gik det godt. 

Vægten på 95 gram, var ikke en stor forskel end det jeg normalt bruger, og Shark Velocity M70, var generelt god at bruge. Ledningen kan dog godt føles meget stiv i det, og det gav nogle problemer, hvor jeg følte musen blev holdt tilbage af ledningen. 

Kigger vi på kontakterne på musen, er placeringen på siden perfekt, den har en placering, som gør tommelfingeren naturligt kommer til at ramme den bagerste, og er nem at bruge uden at skulle rykke hånden. De har en blød og behagelig lyd, det samme gør sig gældende for de to primære kontakter på toppen, med en god respons og lyd. 

Drejehjulet var næsten lydløs, hvis den drejede langsomt, hvor med lidt hastighed på gav den en smule støj. Den har en god feedback når den drejes, så man har en god føling med den. 

Pris

Jeg har fundet Shark Velocity til en pris på 599,- DKK, hvor SharkGaming under testen har haft den på tilbud til 299,- DKK. 

PMW3360 Velocity mouse gamer M70 RGB 96g Shark SharkGaming Gaming.png

Ønsker du at finde flere oplysninger omkring Shark Velocity M70 fra SharkGaming, kan du klikke på banneret ovenover.  

Konklusion

Det er blevet tid til de sidste ord for testen af Shark Velocity M70. Det kan være svært at komme ind på et marked som er så fyldt, SharkGaming har dog ikke ramt helt ved siden af, men de har dog stadig lidt vej før de kan spille op til de store drenge. For selvom Velocity M70 har mange gode ting med sig, og det var en god oplevelse at bruge den. Så ser jeg det ikke som en mus der er 600 kroner værd. 

Der er selvfølgelig mange gode ting ved den, med en lav vægt, gode teflon puder og kigger vi videre på valget af deres sensor som er en PMW3360, så føles musen måske en smule billig i materialerne, og ledningen er meget stiv. Hvilket også gør at der findes mange andre kandidater på markedet, når vi kigger på en pris på 600 kroner, men vender vi den om og SharkGaming holder prisen på 299, så er det pludselig en mus hvor de små fejl kan godtgøres for i forhold til prisen, og det gør Velocity M70 til en god entry mus, eller hvis du har behov for en ekstra mus i skabet. 

Softwaren var mangelfuld og jeg kunne ikke få musen frem i den. Udover det, så mangler jeg en komplet oplevelse hvor jeg ikke skal hente en software ned fra samme brand til hver sin kategori af udstyr. Sammen med Windows frygter det er ondsindet software jeg er ved at installere.

Heldigvis var softwaren ikke nødvendig for testen, og jeg havde stadig en god oplevelse af selve musen, men jeg mister muligheden for at personliggøre indstillingerne til mig. 

Jeg slutter derfor testen af med at give Shark Velocity M70 en score på 7 ud af 10. Selvom SharkGaming er kommet ind på markedet med gaming udstyr, fremfor prebuilds, så har de stadig lidt vej til at kunne komme i mål med hele oplevelsen af deres produkter. 

Pros

  • Lav vægt 
  • Neutralt design
  • Gode teflon puder
  • Feedback og minimal lyd på hjulet
  • Sensoren (PMW3360)
  • Pris – Når den er på tilbud

Cons

  • Stiv ledning
  • Plastik kan godt føles lidt billig
  • Software kunne ikke registrere musen

Score: 7

mouse Gaming RGB Velocity PMW3360 SharkGaming M70 96g gamer Shark.jpg

Vores partnere