Specifikationer
Alt er ved det gamle, og vi starter med et kig på specifikationer på Aerox 5 Wireless
De centrale specifikationer at hæfte sig ved her er den lave vægt på 74 gram, og så hardware i form af SteelSeries TrueMove Air optisk sensor og deres mekaniske kontakter, som er rated til 80 millioner klik.
Design
Aerox 5 Wireless har et meget karakteristisk design med en hullet skal i sort plast. Det er et design, som vi efterhånden har set på mange letvægtsmus til gaming. Ved at spare på materialet, kan man lettere holde vægten nede.
Det er dog i dette tilfælde også et design som SteelSeries har lænet sig ind i. Det er blandt andet med designelementer som RGB belysningen som er lavet til at være synlig gennem det åbne design. Lyset er lavet til at forplante sig i et stykke hvidt plast i bunden af musen. Det hullede mønster går igen på hele ryggen af musen, og frem over højre og venstre knapperne.
Der er i alt ni programmerbare knapper på Aerox 5 Wireless. Der er de efterhånden fire klassiske på toppen. Scrollhjulet er klikbart og med gode taktile klik når det drejes og en god overflade med greb.
På venstre side af musen er der yderlige fire knapper. Tre af dem er umiddelbart, hvor man vil have tommelfingeren. Den øverste af disse tre knapper har en vippefunktion, der kan klikkes op eller ned. Det betyder, at der er den knap er to funktioner, så man i alt har fem muligheder til tommelfingeren. Meget praktisk at have så mange muligheder let tilgængeligt. Den forreste af knapperne sidder dog lidt langt fremme. Det betyder, at den ikke sidder helt naturlig for min tommelfinger, da jeg skal skifte håndstilling en smule for at nå den.
Ser vi på undersiden af Aerox 5 Wireless kan vi sammen med SteelSeries´ optiske sensor, se en lille knap der kan vælge imellem 2,4GHz eller Bluetooth tilslutningerne samt slukket. Forrest og bagerst på musen samt omkring sensoren får vi tre PTFE fødder, der skal være med til at sikre et godt glid.
Vi kan også se, at det samme åbne mønster går igen på undersiden af musen. RGB belysningen kan også her ses igennem. Det er måske en anelse overflødigt, men er alligevel med til at skabe et sammenhængende og lækkert look på musen.
Et hurtigt kig på fronten af musen viser os et USB C stik til opladning af musen via det medfølgende kabel. Kablet er dejligt blødt og har en vævet stofoverflade. Når ikke man oplader kan man også bruge kablet som en forlænger til den USB dongle, som giver 2,4 GHZ signalet til musen. Via en lille USB C til USB C adapter, kan den tilsluttes og placeres tæt på musen.
Software
Alle indstillinger tilpasses via SteelSeries Engine softwaren, som er en del af SteelSeries GG suite. Det er også her, at man tjekker og opdaterer firmwaren på musen når der kommer nyt på den front.
Via Engine er der mulighed for at indstille samtlige af de 9 knapper på musen, til stort set lige den funktion som man vil. Der er naturligvis også mulighed for Macro funktioner, og det hele kan bindes op på forskellige profiler. Det samme gør sig også gældende for RGB indstillingerne.
Oven i det er der i Engine Softwaren et utroligt bredt udvalg af indstillinger for ting som CPI trin, Acceleration Polling Rate and angle snapping.
Samlet set er der mulighed for at tilpasse Aeroc 5 Wireless helt ned i de små detaljer. Engine virker super solidt og er ret ligetil, selv om de mange muligheder kan virke overvældende til at starte med.
Eneste klage jeg har ang. softwaren er, at Engine er en del af den større GG Software pakke, som indeholder en masse andet, som jeg personligt ihvertfald ikke har brug for. Jeg ville ønske, at man kunne have Engine delen helt for sig selv, for at minimere mængden af bloat software.
Test
Jeg har haft SteelSeries Aerox 5 Wireless på bordet, som min primære mus til desktop og gaming brug, i et par uger nu og jeg er blevet rigtigt glad for den.
Det er naturligvis lidt af en religion om man foretrækker en super let eller en tungere mus. Jeg er dog solidt plantet i lejren, som foretrækker en let mus. På den front kommer Aerox 5 Wireless rigtigt fint i mål med sine 74 gram. Det er ikke den letteste mus på markedet, men den er trods alt i den lette ende.
Lidt på samme måde som vægten, kan det også dele vandene om man ønsker trådløs eller ej. Igen foretrækker jeg helt klart den trådløse frihed. I dette tilfælde har den trådløse forbindelse været super solid. Jeg har ikke på noget tidspunkt under min test oplevet udfald eller andet under brug.
Batteritiden angiver SteelSeries selv til på til 80 timer på 2,4GHz og op til 180 timer via Bluetooth. Jeg har udelukkende testet via USB donglen og her har jeg oplevet tider, som falder fint i tråd med SteelSeries tallene. Det afhænger naturligvis alt sammen af, hvilke indstillinger man bruger. Slukker man fx RGB belysningen, får man hurtigt mere ud af musen.
Til mit hybrid claw/plam grib rammer Aerox 5 rigtigt fint. Det er dog nok en mus til den lidt større side, så hvis man har meget små hænder, kan den måske føles lidt for stor.
Det eneste som ikke var optimalt, til min hånd, var den forreste af sideknapperne. Den ville jeg ønske var trukket lidt mere tilbage, så den var lettere at nå.
Aerox 5 har været lækker under brug med en hurtig og responsiv fornemmelse og primære knapper, som har et tilfredsstillende klik.
Pris
SteelSeries Aerox 5 Wireless kan pt findes online til en pris på lige omkring 1100 kroner. Det placerer den solidt i high end segmentet og tilmed den dyre ende af det.
Der er rigtigt gode features i Aerox 5 Wireless og solid batteritid. Der er dog rigtigt hård konkurrence i det segment, og der er mange gode muligheder med nogenlunde samme features og billigere pris.
Er man SteelSeries fan med et ønske om en trådløs mus, er der dog ikke noget bedre en Aerox 5 Wireless. Kan man klare sig med en kablet version kan Aerox 5 købes til omkring 700 kroner.
Konklusion
SteelSeries har med deres Aerox 5 Wireless lavet en super solid og gennemført mus. Lav vægt, lækkert design, gode materialer og lang batteritid er svær at slå.
Det er helt klart en af de bedste trådløse mus, som jeg har prøvet. Den er måske lidt til den store side. Jeg havde gerne set at den var en anelse mindre. Det kunne måske også have placeret den ene sideknap lidt bedre, så jeg ikke havde svært ved at nå den.
Prisen er helt klart mere, end hvad mange vil sparke efter en mus. Man får rigtigt meget for pengene, men som jeg var inde på, så er der bare rigtigt mange om buddet i det trådløse gaming segment efterhånden.
Jeg havde gerne set en lidt trimmet version, fx uden Bluetooth, som jeg ikke ser årsagen til i en gaming mus. Det kunne måske også bringe prisen lidt ned. Alternativt kan man se sig om efter den kablede version af Aerox 5 til ca. 700 kroner.
Ydelse, stil og hardware er der dog ikke en finger at sætte på. Vi lander med en endelig karakter på 9.
Godt:
Skidt: